reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Widzimy sie, oki i zgarniamy jeszcze jakies forumowiczki[emoji4]
Ja czekam na okres i Lewy kazal wtedy dzwonic bo 2 dc chce mnie zobaczyc i sprawdzic czy nie ma torbieli. Zatem potem pewnie od razu stymulka. Zrobie ostatnia chociaz czuje ze hu jnia z tych moich komorek bedzie ale chce miec czyste sumienie ze probowalam do konca. Potem pewnie kd ale na razie dojrzewamy oboje do decyzji z M.

Oby tym razem wszystko zakończyło sie piekną, bezproblemową ciazą. Mocno trzymam za Ciebie kciuki :)

Kochane, napiszcie prosze cos wiecej o tych testach prenatalnych, o ktorych tu zawsze piszecie. Nie chce sie jeszcze jakos nastawiac, zobaczymy jak bedzie na usg w sobote, ale jesli bedzie dobrze to cos sie postaram zaplanowac. Tu w uk test papa jest objety diagnostyka prenatalna, jeszce piszecie o nifty, czy wszystkie to robicie czy tylko jak jakies podwyzszone ryzyko na pappa wyjdzie bo chyba one te same choroby diagnozuja czy sie myle? Czy oprocz tego jeszcze jakies specjalistyczne testy robicie I kiedy?
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. W tym temacie zdaje się na moją ginekolog, ona osobiście robi amiopunkcje więc bedzie wiedziała co ze mną zrobić. Wczoraj poprosiła o liczne badania z krwi, łącznie z krzywą cukrową już teraz na początku ciąży. No zupełnie inaczej niż lekarz w poprzedniej ciąży.

Czesc dziewczyny, a wiec jade na ta bete. Wczoraj i dzis mam humor mega kiepski. Moze tez dlatego, ze nic mnie nie bolalo juz. Oby przezyc dzien dzisiejszy. Dla swietego spokoju zrobie jeszcze raz bete razem z progesteronem i estradiolem, ale niestety znow bede ok 1.5 godz po zazyciu lutinusa. Gdyby bylo co dalej sprawdzac, to juz w piatek w klinice zrobie ok 19, wiec wtedy bylabym juz nie zaraz po progu.

mam takie wrażenie ,ze biorąc duphaston dowcipnie cały zostaje mi na wkładce ? Macie jakiś patent,żeby on tak nie wypływał,a bardziej się wchłaniał?

reklama
Idą do zerówki (preschool) we wrześniu po swoich 4 urodzinach. Nie jest rocznikowo. Tylko jak masz ur w Sierpniu to we wrześniu idziesz i jesteś jednym z najmłodszych.
Większość rodziców wysyła dzieci do zerówki ale obowiązek szkolny jest od 5 roku życia.

to ciekawe bo mojej kolezanki siostrzenica jest tak jak moj Victor (6.5 teraz) i juz drugi rok chodzi do szkoly, wszystko czyta, ma bardzo duzo zadania. Bardzo sie skarzyli ze wlasnie od samego poczatku sa pgromne wymagania.

U nas (Szwajcaria) od 4 roku zycia sie zaczyna obowiazek szkolny ale zaczynamy od dwoch lat przedszkola a od 6 roku zycia 1.klasa. U nas jest do lipca granica ale szkola u nas sie zaczyna w polowie sierpnia, to na to samo wychodzi.

Do góry