reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje kochana, tak moja poszla do szkoly zaraz po skonczeniu 4 lat, to jest wtedy takie zerowko/przedszkole, ale juz sie czytac ucza itd. Teraz skonczyla 5 lat w lipcu i idzie do takiej konkretnej pierwszej klasy. Tutaj bardzo wczesnie, moim zdaniem troche za wczesnie. Super, ze malelmu podoba sie szkola :) . Ja musialam moja dzis przekupic i dac jej funta ‘od wrozki’ zeby wstala z lozka ;)

haha! znam to skads, poczatki byly bardzo ciezkie ale u nas juz najgorsze minelo!
No wlasnie to slyszalam ze daja od poczatki! Moj zaczyna sie powoli literki uczyc w 1.klasie a przedszkole to glownie zabawa taka bardziej rozwojowa.
Kompletnie inne podejscie do szkoly maja tutaj niz w Anglii czy Polsce. Duzo narzeka ze gorzej bo nizszy poziom ale mi sie wydaje ze na to przyjdzie czasu, z drugiej strony rozmawiaja czesto 4 jezykami a wiec wyrownuje sie.

reklama
Czesc dziewczyny, a wiec jade na ta bete. Wczoraj i dzis mam humor mega kiepski. Moze tez dlatego, ze nic mnie nie bolalo juz. Oby przezyc dzien dzisiejszy. Dla swietego spokoju zrobie jeszcze raz bete razem z progesteronem i estradiolem, ale niestety znow bede ok 1.5 godz po zazyciu lutinusa. Gdyby bylo co dalej sprawdzac, to juz w piatek w klinice zrobie ok 19, wiec wtedy bylabym juz nie zaraz po progu.

Trzymam kciuki kochana mocnoooo
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Dziewczyny jest dobrze, nie potrzebnie się denerwowalam. Mam ok 15 pęcherzyków 16-18 mm. Pytanie dlaczego ich jeszcze nie czuje, ale najważniejsze że doktor je widzi. Jeszcze wizyta w sobotę i w poniedziałek jak wszystko będzie dobrze to punkcja. Niestety powiedział że jeżeli progesteron mi jeszcze wzrośnie to transferu nie będzie, ale dla mnie najważniejszy jest teraz etap pierwszy, aby były zarodki.

Nifty to juz poszerzona diagnostyka, a najbardziej dokladna jest aminopunkcja. Ale te testy wykonuje sie tylko w przypadku gdy pappa pokazuje podwyzszone ryzyko.
U mnie bylo 1:508 i nie zdecydowalam sie na zadne dodatkowe badania. Podobno samo ivf moze minimalnie podwyzszac ryzyko.
Chyba tak jest, bo u mnie było napisane, że podstawowe ryzyko zostało ustalone na podstawie m.in.dotychczasowego leczenia niepłodności.

Dziewczyny jest dobrze, nie potrzebnie się denerwowalam. Mam ok 15 pęcherzyków 16-18 mm. Pytanie dlaczego ich jeszcze nie czuje, ale najważniejsze że doktor je widzi. Jeszcze wizyta w sobotę i w poniedziałek jak wszystko będzie dobrze to punkcja. Niestety powiedział że jeżeli progesteron mi jeszcze wzrośnie to transferu nie będzie, ale dla mnie najważniejszy jest teraz etap pierwszy, aby były zarodki.
Bardzo sie ciesze ze ok!

Pieknie❤️❤️❤️sie ciesz ze nie czujesz:)Podejrzewam ze od piatku ten stan sie zmieni.Wynik super❤️

reklama
Do góry