reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moze to i dobry pomysł z netem. Ja np. dziś zastanawiałam się jak pójdę do spowiedzi? Poszukałam po necie i wyszło że rozgrzeszenia mogą mi nie dać. Kurcze nawet nie zdawałam sobie sprawy że chęć posiadania dziecka jest aż tak ciężkim grzechem.
Przepraszam, że zapytam wprost, ale zamierzasz się spowiadać z in vitro? SPowiada się z grzechów.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję dżoasia, Ty to zawsze zaradzisz... Porozmawiam z mężem jak w końcu dziś wróci.
Właśnie @annemarie mi pisała, że encorton się odstawia ok 8tyg. Jeśli dobrze pójdzie to wizytę u tej babki będę miała w 7tc więc może mi ona tutaj na miejscu przepisze... Ewentualnie mój lekarz i siostra męża może wykupi i wyślę...
Sa opcje jak się okaże, że jest dobrze.
Jeszcze raz dziękuję x
Jakby co też mam encortonu do odstapienia

Dziewczyny.... Czy to mozliwe aby w 5 dpt sikacz byl pozytywny? No chyba ze jestem slepa. Cien cienia widze, ale pewnie to fatamorgana. Chyba testy moga klamac i czasami i udawac pozytywne?

U mnie 5dpt blastki tez wyszedl pozytywny test. Wynik tego testu leży wlasnie obok mnie i ciagnie cyca ;). Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie tak samo :)

Witam moje Panie - życzę na dziś samych cudowności @Felia też widzę II kreche - całym serduchem mocne ✊✊✊

Ja wczoraj i dziś będę żyła !!! Ihahihahaihaha
1) zjadłam porządny kawał ciasta z adwokatem ( bo przed i wtrakcie stymulacji cukier był bee)
2) poszłam powyciskać na siłownię ( podczas stymulacji trza się oszczędzać)
3) wypilam moją ulubioną pepsi ( bo to świństwo)
4) zjadłam paczkę żelków ( przecież to chemia)
, a dziś idę na basen ( juz mogę coś załapać - badań czystości pochwy nie będą robić)

Czyli przez najbliższe 30 dni będę robiła to czego nie robiłam przez ostatnie 10 miesiecy jupiiii.:rofl:
Muszę się tylko pilnować co by w dupkę za mocno nie poszło - i tu proszę moje forumowe koleżanki mnie upominać - dziękuję :angry:
Miłego Dzionka Panią życzę :biggrin2:

No i lipton, juz nie zasne :)

według mnie jesteś w ciąży [emoji4] A czemu nie można spacerować? Uważam że krzywdy nie zrobi [emoji6]

U mnie jest troche specyficzna sytuacja. Mam potwierdzony defekt na dwoch genach, ktore sa odpowiedzialne za metabolizm bilirubiny. Wsumie przypadlosc, ktora w wiekszosci trafia na mezczyzn, ale mnie tez dotknela. W zwiazku z tym dawkowanie lekow hormonalnych, znieczulenia itd zaczeto stosowac inne, aby nie obciazac zbytnio watroby. Objawy moga byc swiad skory, czasami i problemy z zoladkiem/jelitami, odradza sie stosowania antykoncepcji w pigulkach, wiec raczej stosuje sie plastry albo tylko krotko anty, aby nie obciazaly watroby a znow wysilek moze potegowac ujawnieniem sie tej przypadlosci jaka jest Zespol Gilberta i znow problemy. Czasami skora zolknieje, galki oczne. Taki urok ZG. Dlatego tez oszczedzam sie w miare na ile sie da, ale probuje sie tez nie zasiedziec, bo to znow niezdrowo dla rozwoju i ukrwienia lozyska z tego co u was wyczytalam. Doktor w zwiazku z tym zgodzil sie tez na to, abym brala np hepatil lub ostroplest mimo iz nie powinno sie ich stosowac jak zreszta wiele innych ziolowych rzeczy. Gdyby doszlo do choleztazy trzeba dzialac. ZG nie jest to choroba ale przypadlosc z ktora mozna spokojnie zyc, oczywiscie kobietom trudniej niz facetom.

Dobry dobry wylaczamy :) wiesz co ja religijna nie jestem i do spowiedzi nie chodze juz od wielu lat wiec nie wiem jakie sa realia ale jesli Ci nie da rozgrseszenia to kij mu w morde, ja calego tego kleru nie znosze. Oczwiscie sa wyjatki, ale jako caloksztalt to moim zdaniem jedno skorumpowane i zaklamane bagno. Ale z tego co slyszalam to kosciol katolicki chyba nie zabrania in vitro tylko niszczenia zarodkow, chyba ze to zle interpretuje, wiec ciekawe jakie bedzie mial do tego podejscie.
Wiesz u mnie to nie takie proste i naprawdę przestraszyłam się nie na żarty. Wytyczne mają takie że nie dadzą ci rozgrzeszenia jeśli nie żałujesz za grzech. No jak mam żałować jeśli będę w ciąży. Nie jestem jakaś nawiedzona KK ale akurat tak mnie jakoś naszło.

pomału Was doczytuje @annemarie no to pieknych zarodeczkow życzę. @Mieciu85 juz nie stresuj bejbika @Sol luzik - już musi być DOBRZE @motylek24 - moj mąż też jest bardzo wierzacy i wiesz co powiedział , że " z checi szczęścia ,komuś kto grzeszy bardziej niż on - spowiadać się nie będzie Bóg kocha WSZYSTKIE dzieci" także ten tego @dżoasia @Kurcia @Never give up - kochane dużo dziecioków z tych procedur Wam życzę. Jak która pominęłam - gratuluję - upominać się Dziewczynki

Co za hipokryzja.. sami siebie z pedofilii rozgrzeszaja bez problemu, ale za proby in vitro juz robia ludziom problemy z rozgrzeszeniem [emoji35]
Wiecie wytyczne sa takie: jeśli pójdziesz do spowiedzi podczas procedury to każą się nawrócić, przerwać i jesteś rozgrzeszona. Jeśli już w ciąży to jedj szansa no ale musisz żałować za grzech. Sytuacja patowa bo ja nie planuje żałować zwłaszcza w ciąży. Poczytałam ich wykładnię i mają taki bełkot że szok, ciągle piszą o niszczeniu zarodków. Nie wiem kto niszczy nie znam takich par, z reguły brakuje zarodków?

reklama
Wiecie wytyczne sa takie: jeśli pójdziesz do spowiedzi podczas procedury to każą się nawrócić, przerwać i jesteś rozgrzeszona. Jeśli już w ciąży to jedj szansa no ale musisz żałować za grzech. Sytuacja patowa bo ja nie planuje żałować zwłaszcza w ciąży. Poczytałam ich wykładnię i mają taki bełkot że szok, ciągle piszą o niszczeniu zarodków. Nie wiem kto niszczy nie znam takich par, z reguły brakuje zarodków?
W Polsce nie sie niszczy zarodkow. Ale kler wciska ludziom glupoty.. Kochana nie przejmuj sie tym, rozgrzeszenie to ostatnia rzecz jaka powinna teraz Cie zaprzatac. Wazne by byc dobrym czlowiekiem i zyc w zgodzie z wlasnym sumieniem[emoji173]

Do góry