reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
Moze być tak, z e w pierwszym stadium blastki się ładnie dzieła i wyglądają super ale mogą mieć nieprawidłowości genetyczne. Zazwyczaj te są wychwytywane przez organizm i odrzucane po prostu. Tak się dzieje w naturze i tak przy in vitro.
Apropos lekarza to nam mówił to samo. Ale ja myślę, że to nie tak.. Bo jeszcze jest receptywnosc endometrium I okno implantacyjbe itp itd. Ja uważam, zebyscie podchodzili jak najszybciej ale żeby coś spróbować zmienić.
U nas 2 transfery były tym samym schematem, nieudane. Potem 1 wcześniej bo w 16dc zamiast 20 ale tylko ta była zmiana. I na końcu uparlam się na naturalny cykl dzięki dziewczynom tutaj i dalszą część historii to już znasz...
Nie wiem dokładnie co Ci za zmianę doradzić e kombinuj i zaproponuj lekarzowi. Powodzenia x

Tylko to ci juz w tym momencie nic nie pomoze,komorki sa stare i do generalnego remontu ich nie oddamy.Mozemy cuda wianki robic,poprawiac to co do okola sie dzieje,ale tego nie oszukamy.Moze potrzebujsz tej 3 procedury zeby sie do konca o tym przekonac i pogodzona sama ze soba ten temat zamknac.
Tez tak szalalam,chcialam sie sama oszukac ze jeszcze moge,no ale...:(
Mi lekarz na drugiej wizycie po obejrzeniu wyniku AMH i pęcherzyków anatralnych powiedział że jak na mój wiek jest bardzo dobrze. Widząc moje podniecenie tym faktem odparł że wszystko wyjdzie w praniu, bo to że komórki będą w wystarczającej ilosci to on nie wątpi tylko jakość może być słaba. Znalazło to swoje potwierdzenie, pobrali 16. Jak się potem okazało 8 niedojrzałych a z pozostałych ośmiu tylko dwie blastki. Wynik taki sobie. Dodam mam 39 lat.

no widzisz tylko , ze u Nas poza PESELEM nic lekarze nie wynaleźli :growl: i to jest najgorsze. Nasienie ok , hormony oki u mnie wszytko poza starością też oki. I tak od 5 lat slyszymy " Państwa Pesel " geny też ok - tak piszę, że nie pasują ;) No nic tak bywa w życiu - nie wszystko można mieć :( Ważne , ze człowiek zdrowy ma dwie ręce, dwie nogi , widzi i słyszy :tak:
E, no jak armia Ok to szukac najlepszych zolnierzy i atakowac baze:p:D

Mi lekarz na drugiej wizycie po obejrzeniu wyniku AMH i pęcherzyków anatralnych powiedział że jak na mój wiek jest bardzo dobrze. Widząc moje podniecenie tym faktem odparł że wszystko wyjdzie w praniu, bo to że komórki będą w wystarczającej ilosci to on nie wątpi tylko jakość może być słaba. Znalazło to swoje potwierdzenie, pobrali 16. Jak się potem okazało 8 niedojrzałych a z pozostałych ośmiu tylko dwie blastki. Wynik taki sobie. Dodam mam 39 lat.
Taaa, mi tez to zawsze mowil, ostatnia stymulacja 12 komorek , wszystkie cacy , zaplodnione , rozwiniete... 5 transferow i zero efektow.Ja juz mysle innymi kategoriami i kieruje sie tym co dla oczu niewidoczne:biggrin2:

Taaa, mi tez to zawsze mowil, ostatnia stymulacja 12 komorek , wszystkie cacy , zaplodnione , rozwiniete... 5 transferow i zero efektow.Ja juz mysle innymi kategoriami i kieruje sie tym co dla oczu niewidoczne:biggrin2:
Kurcze 5 transferów i nic! Co mówią lekarze, musi być jakaś przyczyna. Zakładam że histeroskopię i wszystkie immunologiczne badania masz za sobą. Niemożliwe aby wszystkie zarodki były chore.

reklama
Ooo super. Ale to jest bez lekarza z tego co kojarzę?
Mam wizytę umowiona bo się okazało, że tam gdzie jest lab jest cała Polska przychodnia i to taka konkretna. Ale ginekolog dopiero 17 go więc nie wiem jak z lekami się wyrobi i tak w kółko...

Tak babybond jest z sonografem tak jak wizyty na nhs. Oo to fajnie, ze znalazlas cos takiego, a ile za wizyte u Ciebie chca? Ja myslalam zeby w przyszly piatek isc do babybond, ale moze jeszcze podzwonie po polskich przychodniach w okolicy bo w tej ostatniej nie bylam z lekarza zadowolona i £140. Kurcze to musisz dobrze obliczyc, a jakie leki bierzesz?

Do góry