reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Byłam dzisiaj na wizycie i lekarz dał mi zielone światło mam czekać na okres i we wrześniu znowu podchodzić. Mam takie pytanie bo lekarz powiedział że o musiał być wadliwy zarodek... Miałam podana blastocyste 4AA, zawsze myślałam że jak taki dobry to mniejsze szansę żeby był wadliwy :( zostały mi jeszcze 3 blastki i tak się boję że one też mają wady. Czy to jest tak że jak ten był wadliwy to reszta z tego protokołu też jest wadliwa? Czu jest tu ktoś po CB której się udało z zarodkiem z tego samego protokołu?
Moze być tak, z e w pierwszym stadium blastki się ładnie dzieła i wyglądają super ale mogą mieć nieprawidłowości genetyczne. Zazwyczaj te są wychwytywane przez organizm i odrzucane po prostu. Tak się dzieje w naturze i tak przy in vitro.
Apropos lekarza to nam mówił to samo. Ale ja myślę, że to nie tak.. Bo jeszcze jest receptywnosc endometrium I okno implantacyjbe itp itd. Ja uważam, zebyscie podchodzili jak najszybciej ale żeby coś spróbować zmienić.
U nas 2 transfery były tym samym schematem, nieudane. Potem 1 wcześniej bo w 16dc zamiast 20 ale tylko ta była zmiana. I na końcu uparlam się na naturalny cykl dzięki dziewczynom tutaj i dalszą część historii to już znasz...
Nie wiem dokładnie co Ci za zmianę doradzić e kombinuj i zaproponuj lekarzowi. Powodzenia x

Tylko to ci juz w tym momencie nic nie pomoze,komorki sa stare i do generalnego remontu ich nie oddamy.Mozemy cuda wianki robic,poprawiac to co do okola sie dzieje,ale tego nie oszukamy.Moze potrzebujsz tej 3 procedury zeby sie do konca o tym przekonac i pogodzona sama ze soba ten temat zamknac.
Tez tak szalalam,chcialam sie sama oszukac ze jeszcze moge,no ale...:(
Mi lekarz na drugiej wizycie po obejrzeniu wyniku AMH i pęcherzyków anatralnych powiedział że jak na mój wiek jest bardzo dobrze. Widząc moje podniecenie tym faktem odparł że wszystko wyjdzie w praniu, bo to że komórki będą w wystarczającej ilosci to on nie wątpi tylko jakość może być słaba. Znalazło to swoje potwierdzenie, pobrali 16. Jak się potem okazało 8 niedojrzałych a z pozostałych ośmiu tylko dwie blastki. Wynik taki sobie. Dodam mam 39 lat.

no widzisz tylko , ze u Nas poza PESELEM nic lekarze nie wynaleźli :growl: i to jest najgorsze. Nasienie ok , hormony oki u mnie wszytko poza starością też oki. I tak od 5 lat slyszymy " Państwa Pesel " geny też ok - tak piszę, że nie pasują ;) No nic tak bywa w życiu - nie wszystko można mieć :( Ważne , ze człowiek zdrowy ma dwie ręce, dwie nogi , widzi i słyszy :tak:
E, no jak armia Ok to szukac najlepszych zolnierzy i atakowac baze:p:D

Mi lekarz na drugiej wizycie po obejrzeniu wyniku AMH i pęcherzyków anatralnych powiedział że jak na mój wiek jest bardzo dobrze. Widząc moje podniecenie tym faktem odparł że wszystko wyjdzie w praniu, bo to że komórki będą w wystarczającej ilosci to on nie wątpi tylko jakość może być słaba. Znalazło to swoje potwierdzenie, pobrali 16. Jak się potem okazało 8 niedojrzałych a z pozostałych ośmiu tylko dwie blastki. Wynik taki sobie. Dodam mam 39 lat.
Taaa, mi tez to zawsze mowil, ostatnia stymulacja 12 komorek , wszystkie cacy , zaplodnione , rozwiniete... 5 transferow i zero efektow.Ja juz mysle innymi kategoriami i kieruje sie tym co dla oczu niewidoczne:biggrin2:

Taaa, mi tez to zawsze mowil, ostatnia stymulacja 12 komorek , wszystkie cacy , zaplodnione , rozwiniete... 5 transferow i zero efektow.Ja juz mysle innymi kategoriami i kieruje sie tym co dla oczu niewidoczne:biggrin2:
Kurcze 5 transferów i nic! Co mówią lekarze, musi być jakaś przyczyna. Zakładam że histeroskopię i wszystkie immunologiczne badania masz za sobą. Niemożliwe aby wszystkie zarodki były chore.

reklama
Ooo super. Ale to jest bez lekarza z tego co kojarzę?
Mam wizytę umowiona bo się okazało, że tam gdzie jest lab jest cała Polska przychodnia i to taka konkretna. Ale ginekolog dopiero 17 go więc nie wiem jak z lekami się wyrobi i tak w kółko...

Tak babybond jest z sonografem tak jak wizyty na nhs. Oo to fajnie, ze znalazlas cos takiego, a ile za wizyte u Ciebie chca? Ja myslalam zeby w przyszly piatek isc do babybond, ale moze jeszcze podzwonie po polskich przychodniach w okolicy bo w tej ostatniej nie bylam z lekarza zadowolona i £140. Kurcze to musisz dobrze obliczyc, a jakie leki bierzesz?

Do góry