reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, czy jak ja biore ten antybiotyk Nitrofurantoin sie to cos nazywa, to mam brac probiotyk? W ciazy mozna bo nic mi tu nie powiedzieli? A jeszcze mi tak na mysl przyszlo, co prawda mowilam lekarzowi ze po in vitro I na jakich jestem lekach ale ten antybiotyk nie oslabia chyab dzialania progesteronu I estrofemu co? Przyszlo mi po prostu na mysl bo np anytkoncepcji antybiotyk moze oslabiac/niwelowac jej dzialanie I mam nadzieje, ze w tym przypadku tak nie jest.
meiciu wczoraj ci odpisalamo_O

Moj sie niby przy mnie nie patrzy, ale czasami widze ze jednak spojrzy i to mnie irytuje, bo jestem starsza od niego. Niby nie ukazuje mi, ze nie jestem atrakcyjna, ale to ja zawsze porownuje sie z innymi kobietami, ze jestem brzydka, gruba, nie umiem sie ubrac, ze przez nadzerke i inne sprawy nie mam zabawy z wspolzycia, ze on napewno przez to mnie zostawi i takie tam. Denerwuje go tym niesamowicie, ale zwyczajnie dlatego ze brak mi pewnosci siebie. W gruncie rzeczy wiem, ze nie wygladam na swoj wiek a czesto slysze od ludzi, ze mam grubo mniej niz 30. Ale coz... prawda jest taka, ze nie umiem sie ubrac, potrzebowalabym stylistki xD Mam lamliwe paznokcie, wiec ciezko wychodowac mi cos fajnego. Zwyczajnie nie mam czego malowac. Nie umiem sie tez umalowac, tusz do rzes i to wszystko. Tak naprawde moj M czepia sie wlasnie mojego ubioru, ze jak z nim wychodze gdzies, nie ubiore sie ladnie a wygodnie. Przyznam mu racje, ale w tygodniu my prawie wcale nie wychodzimy, wiec ubieram sie tylko odswietnie do pracy a w weekend jak wyjdziemy, chcialabym wyjsc sobie na luzacko no i gotowy konflikt. Czasem mowi, ze moglabym zrobic sobie paznokcie... No moze i chcialabym, ale naturalnych nie wychoduje a hybryd sie boje, ze alergia, ze to kosztuje, ze to i siamto i bla bla. Ooo, albo ze nie nosze obcasow! Albo raczej, ze juz ich nie nosze. Ja bym bardzo chciala chodzic w obcasach ale zwyczajnie zakupy w sklepie z obuwiem koncza sie dramatem, poniewaz mam strasznie waska stope i zadne na mnie nie pasuja. Wszystko spada mi z nogi, tupie i czuje sie jak idiotka. Te w ktorych kiedys chodzilam, sa juz tak schodzone, ze wstyd zalozyc. No i czuj sie tu jak kobieta atrakcyjna, miej w tylku ze twoj facet sie oglada za innymi, czuj sie niezalezna, ze to ty mozesz wybierac facetow, jak invitro zrujnowalo psychike, obuwia dobrac nie mozna, stylistki brak, no tragedia :D Kiedys to czulam sie laska, nogi mialam, spodniczki zakladalam, nawet male cycki nie przeszkadzaly mi, bo byly jak dla mnie boskie, ale tak jakos utracilam pewnosc siebie :)

Noż k...wa! Jakby mi chłop kiedyś z wyrzutem powiedział, żebym szpilki założyła, to bym to zrobiła i stanęła mu tą szpilą na stopie:D
Kochana najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła. Jak mu nie pasuje niech sam idzie, znajdzie i kupi Ci ładne ciuchy. Potem Ty mu kup jakiś kijowy pulowerek i powiedz że Ci się podoba i niech go nosi:p Ciekawe czy będzie mu tak na rękę chodzenie w czymś, w czym nie czuje się dobrze.
Niestety nagonka na idealny wygląd zrobiła niektórym jajecznicę z mózgu. A osobom o nie"idealnych" kształtach trudno jest znaleźć coś pasującego w zwykłym sklepie (nie za milion). Głowa do góry, fajna z Ciebie babka, uwierz w to:)

Noż k...wa! Jakby mi chłop kiedyś z wyrzutem powiedział, żebym szpilki założyła, to bym to zrobiła i stanęła mu tą szpilą na stopie:D
Kochana najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła. Jak mu nie pasuje niech sam idzie, znajdzie i kupi Ci ładne ciuchy. Potem Ty mu kup jakiś kijowy pulowerek i powiedz że Ci się podoba i niech go nosi:p Ciekawe czy będzie mu tak na rękę chodzenie w czymś, w czym nie czuje się dobrze.
Niestety nagonka na idealny wygląd zrobiła niektórym jajecznicę z mózgu. A osobom o nie"idealnych" kształtach trudno jest znaleźć coś pasującego w zwykłym sklepie (nie za milion). Głowa do góry, fajna z Ciebie babka, uwierz w to:)
Ja bym tę szpilę wbiła gdzie indziej. [emoji6]

Iskierko, zebys wiedziala ze juz byly takie propozycje, ze on pojdzie i kupi mi chiuchy. Niestety on ma inny gust jezeli chodzi o ciuchy niz ja. Kiedys mowil, abym zmienila ubior troche na takie boho lub hipisowski, np kolorowe ciuszki itd. Jak zalozylam w sklepie te jego propozycje, po prostu parsknelam smiechem, no i byl foch z jego strony ale to absolutnie nie ja :-D. Ja lubie szarosci, turkus, beze, czern, lubie czerwien ale taka stonowana, nie lubie kratek, kropek, kwiatuszkow. W tym roku przekonalam sie wyjatkowo do dwoch kwiecistych rzeczy, spodniczki i sukienki, dlatego ze choc sa w kwiaty to kolory sa bardzo stonowane i dobrze w nich sie czuje. Jezeli chodzi o buty i dylemat ze szpilkami, jego oferta w moja strone to stworzenie szpilek na wymiar. No ale to koszt ok 600 zl z tego co slyszalam ile znajoma w pracy placila. Tak dokonca tez nie wierze, ze mozna az tak dobrze dopasowac, aby nie lataly. Moze jeszcze sie przekonam, ale narazie te pieniazki sa potrzebne gdzie indziej :) Haha, a wiesz...on tez jest specyficzny jezeli chodzi o wlasne ciuchy :D W zyciu nie moge kupic mu ciuszka, gdzie bedzie jakies logo. Wszystko musi byc sztywno bez logo, napisu, nadruku itd. Pozniej dopiero w domu slysze skrzeczenie, ze nie ma na dzis spodni, bo wszystkie w praniu lub jeszcze wilgotne a ma ich trzy pary na krzyz xD Najlepiej by bylo, gdybym chodzila w mini z obcisla bluzeczka, krecila tylkiem (czego nie potrafie, bo chodze jak facet haha) no i wtedy pewnie bylby zadowolony :rolleyes:

No strasznie długo bo to szukałam planu
Jak go znakazlam to czekałam dość długo na wizytę u Pasnika ,a jak już odbyła się wizyta w marcu to kolejne 1,5 mc czekałam na zlecenie i jak już dostałam zlecenie to czekam na cykl i stosowałam pigułki od pasikonika ,a jak już podchodzić chciałam to klinika moja była zamknięta i ot to tak od stycznia ciągnę sie
Ale w końcu się doczekasz i kolejne 9 miesięcy będzie oczekuwaniem na narodziny różowej pupci czego Ci bardzo mocno życzę ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Dziewczynki no niestety mój Mochikanin padł - ale naprawdę mniej boli niż beta 0. No nic trza pozbierać się z posadzki i wrócić do rzeczywistości.
06.09.2018 wizyta u gina i podejmujemy decyzję co dalej. Na chwilę obecną to sobie zjem niezdrowych żelków , popije drineczkiem i zapale fajeczke. Wszystkie suple won - zostaje kwas foliowy i Mama dha premium plus , a i encorton z którego schodzę. Ciekawe za ile @ przylezie - jak bardzo mam rozwalony cykl. Może jeszcze zdążę sie poseksic.

reklama
Do góry