reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mieciu z zewnatrz moge ci polecic herbatke z rumianku - zaparz 2 torebki jesli masz i wlej do miski. Milego siedzenia i moczenia co trzeba;) rumianek ma dzialanie antyseptyczne i sciagajace. Mi bardzo dobrze kiedys zrobil, ale ja mialam jakies paskudztwo w pochwie.

Dzieki Dzoasiu [emoji173]️jestesmy w szpitalu bo lekarz duzurujacy z ktorym rozmawialam kazal jechac do szpitala bo powiedzial, ze eeidentbie infekcja prcherza, zaczelam wiekszumi sprzepami sikac, ale na 100% nie z pochwy chociaz tyle. Lekarz przez tel plwiedZial ze dla ciazy nie jest grozne ale trzeba to poskromic szybko.

reklama
Dziewczęta, jak myślicie, zakrecilam się podczas podróży w tych lekach, i przez dwa dni kleksan zamiast 1xdziennie co 12h, dwa dni robiłam sobie go 2xdziennie. Mogło się coś stać dla zarodka? Jakie Wy macie dawki kleksanu?

I jeszcze jedno pytanko :) podwyższona temperatura ciała ponad 37stopni długo się u Was utrzymywala? Bo u mnie tak przez 4 dni a teraz zaczęła spadać. Nie wiem czy to dobry znak czy raczej w drugi stronę że coś zaczęło się złego z zarodkiem.

Ostatnia edycja:
Dziewczęta, jak myślicie, zakrecilam się podczas podróży w tych lekach, i przez dwa dni kleksan zamiast 1xdziennie co 12h, dwa dni robiłam sobie go 2xdziennie. Mogło się coś stać dla zarodka? Jakie Wy macie dawki kleksanu?

I jeszcze jedno pytanko :) podwyższona temperatura ciała ponad 37stopni długo się u Was utrzymywala? Bo u mnie tak przez 4 dni a teraz zaczęła spadać. Nie wiem czy to dobry znak czy raczej w drugi stronę że coś zaczęło się złego z zarodkiem.
Jak podrozowalas i dlugo siedzialas to clexane mogl nawet pomoc. Nic na pewno sie nie stalo, ze wzielas wiecej.
Temperatury i tak moim zdaniem nie ma co mierzyc, bo jak jest podwyzszona to moze byc skutek ciazy jak i samego progesteronu.
Ty juz bylas na becie? Bo nie pamietam?

Dzieki Dzoasiu [emoji173]️jestesmy w szpitalu bo lekarz duzurujacy z ktorym rozmawialam kazal jechac do szpitala bo powiedzial, ze eeidentbie infekcja prcherza, zaczelam wiekszumi sprzepami sikac, ale na 100% nie z pochwy chociaz tyle. Lekarz przez tel plwiedZial ze dla ciazy nie jest grozne ale trzeba to poskromic szybko.
Mieciu zapalenie pęcherza to niestety częsta przypadłość ciężarnych. Dostaniesz pewnie antybiotyki. Bardzo dużo pij, mocz najlepiej mieć bardzo rozwodniony wtedy wypłukujesz bakterie.

reklama

Nie wiem jak z lekami tutaj najlepiej słuchać lekarza i w pierwszym trymestrze nic nie brać na własną rękę. Heparynę mam raz dziennie na noc.
Temperatury nie mierz bo się wykończysz nerwowo. Z tego co pamiętam betę masz ok i tego się trzymaj. Idź na USG, kropek powinien być w piątym tygodniu na swoim miejscu.

Do góry