reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem jak z lekami tutaj najlepiej słuchać lekarza i w pierwszym trymestrze nic nie brać na własną rękę. Heparynę mam raz dziennie na noc.
Temperatury nie mierz bo się wykończysz nerwowo. Z tego co pamiętam betę masz ok i tego się trzymaj. Idź na USG, kropek powinien być w piątym tygodniu na swoim miejscu.
Dzieki :* lecę w następnym tygodniu na USG mam nadzieję że wszystko będzie ok.

reklama
Tak dziś lecę na 3bete, dziękuję uspokoiłam mnie troszkę :)
Jak podrozowalas i dlugo siedzialas to clexane mogl nawet pomoc. Nic na pewno sie nie stalo, ze wzielas wiecej.
Temperatury i tak moim zdaniem nie ma co mierzyc, bo jak jest podwyzszona to moze byc skutek ciazy jak i samego progesteronu.
Ty juz bylas na becie? Bo nie pamietam?

Ja się może nie znam ale mi nie zalecali leżenia plackiem po transferze. Lekarz zawsze powtarzał proszę dbać o siebie ale starać się prowadzić normalny tryb życia. Chyba trochę lepiej się poruszać wtedy ukrwienie macicy też będzie bardziej naturalne.
Co do leków to nie mam pojęcia.

Motylku mi też własnie lekarz powiedział ze absolutnie nie leżeć ale się nie przemęczać - czyli nie stać 2 godziny przy desce do prasowania. Jak ze wszystkim - różne teorie i weź tutaj nie zwariuj.

Ja wa Warszawie za lutinusa płaciłam 154zl a za luteinę bardzo podobnie bo 150zl bez refundacji. I chyba wrócę do lutinusa bo luteiny muszę aplikować dwie tablety. Pozatym mam wrażenie ze ze mnie nie wypływa to i boje się żeby mnie nie zapchlo ( nie wiem czy to możliwe ale się boje tego)
Możliwe....znam z własnego doświadczenia:unsure:

@Agniecha1508 cały czas myślami z Tobą [emoji7][emoji173]
Mam nadzieję że Stefanek przestał się slimaczyc i będzie dziś transfer zarodka który zaowocuje piękna ciążę [emoji8][emoji8][emoji173][emoji173]
@Sol aby okazało się że plamienia były tylko nie potrzebnym stresem a beta poszybuje [emoji7][emoji173][emoji173]
Wszystkim pozostałym miłego i słonecznego dnia ;-)
Za betujace, transferujace [emoji110][emoji110][emoji110] zaciśnięte
@dżoasia jak po pierwszym dniu strzykawek? [emoji4]

reklama
Do góry