reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mój pomysł jest taki zrezygnuje ze scratingu ze wzglesu na koszty.a zwiększa encorton do 15mg

Relanium. Spasmolina. Magnez 3*1. Clexane 0.40. Acard. Prolutex. Litinus. Duphastan .luteine 100mg dodatkowo .
3 dni leżenia plackiem aby macica odpoczeła.

Co wy na to ?

Dziewczyny mój pomysł jest taki zrezygnuje ze scratingu ze wzglesu na koszty.a zwiększa encorton do 15mg

Relanium. Spasmolina. Magnez 3*1. Clexane 0.40. Acard. Prolutex. Litinus. Duphastan .luteine 100mg dodatkowo .
3 dni leżenia plackiem aby macica odpoczeła.

Co wy na to ?
Ja się może nie znam ale mi nie zalecali leżenia plackiem po transferze. Lekarz zawsze powtarzał proszę dbać o siebie ale starać się prowadzić normalny tryb życia. Chyba trochę lepiej się poruszać wtedy ukrwienie macicy też będzie bardziej naturalne.
Co do leków to nie mam pojęcia.

Ceny u Ciebie to faktycznie zdzzierstwo totalne. Jakieś niewyobrażalne po prostu. Jedyne w czym mogłabym pomóc, to jeśli za lutinus płacisz dużo, to możesz zrobić jak Paulina i wysłać mi receptę, u mnie jest apteka, w tórej kupuję po 110zł. Ewentualnie możesz oprosić o tańsza luteinę, która powinna kosztować ok 50zł lub jeśli lekarz wykazałby odrobinę dobrej woli (a łaski nie robi) to mógłby wypisać z refundacją i wtedy to naprawdę jest sprawa kilku złotych. Atosibanu jeśli miałaś badanie kurczliwości i wyszło ok to bym nie brała, poproś o receptę na spasmolinę (dziewczyny chwalą, że skuteczna), lub relanium. Jak coś to dawaj ogłoszenie parafialne i będziemy kombinować z receptami/lekami dla Ciebie :)
A i Agolutin tez chyba masz z kliniki po ich cenach a wiem ze niskie nie sa. Popros o recepte na Atosiban w Czechach pudelko jest za 12 zl a napewno ktos tu sie znajdzie kto by pomogl ogarnac odbior i wysylke leku do ciebie

reklama
Hej sorki, że się wtrące, był tu temat nieubezpieczonej osoby podczas ciąży. W Polsce obowiązują przepisy, że kobieta w ciąży przysługuje darmowa opieka zdrowotna, poród itp i do 6 dnia połogu nawet jak nigdy nie pracowała w PL. Leki na ryczałt i badania to samo. Jedyne warunki to polskie obywatelstwo i zamieszkanie na teretorium kraju. Tylko przed każdą wizytą trzeba wypełnić taką deklaracje, że jest się nieubezpieczonym, ale w ciąży [emoji4]

Do góry