reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie wróciłam z bety... Wyniki około 16 tej. Nie wiem czy nie za wcześnie 6 dpt blastocysty. Siedziałam na poczekalni z babeczka w ciąży, jak ja jej zazdrością. Wiem że tak nie ładnie ale mimo wszystko cholernie jak ja jej zazdrościlam. Zrobiłam też Progesteron nie wiem po co o się na tym nie znam

Ja bete zawsze robilam 6dpt blastki. Jesli wyszla negatywna to potem (za 2/3 dni) nic sie nie zmienilo. Oczywiscie powtarzalam zgodnie z zaleceniami kliniki 9dpt (w mojej klinice ta beta jest miarodajna i pozwala odstawic/kontynuowac branie lekow). U mnie 6dpt przy udanym transferze beta wyniosla cos kolo 30 (ale to sprawa bardzo indywidualna wiec nie ma co sie sugerowac).

To nie ma u was parawanu ktory cie zaslania. Ja nawet teraz w ciazy mam parawan ktory lekarz odsowa tak zeby emek widzial monitor i mnie od pasa w gore
W klinice fotel ginekologiczny jest w gabinecie plus łazienka do przygotowania się na tenże fotel. Męża wywalam i już, gin np. pobiera też wymazy, ogląda przez wziernik czy czysto i nie ma infekcji. Jakoś nigdy nie widziałam powodu aby mąż zostawał w gabinecie.
W moim mieście chodze do ginekologów gdzie mają gabinet, plus łazienka plus pokój badań. W ciąży męża zaprosiłam gdzieś w 14 tc jak lekarz robił USG przez powłoki. No trochę taka dzika jestem.

Kochana idz jutro i w czwartek na bete tak jak masz ja umowiona tylko beta moze ci pokazac czy sie udalo czy nie testy nie pokaza wzrostu
8dpt
9dpt
10dpt
11dpt
...
IMG_20180827_074035.jpg

Załączniki

• IMG_20180827_074035.jpg
    IMG_20180827_074035.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 451
Ja bete zawsze robilam 6dpt blastki. Jesli wyszla negatywna to potem (za 2/3 dni) nic sie nie zmienilo. Oczywiscie powtarzalam zgodnie z zaleceniami kliniki 9dpt (w mojej klinice ta beta jest miarodajna i pozwala odstawic/kontynuowac branie lekow). U mnie 6dpt przy udanym transferze beta wyniosla cos kolo 30 (ale to sprawa bardzo indywidualna wiec nie ma co sie sugerowac).
Oczekiwanie, kochana! Co u Was? Jak Syneczek? Jak się czujesz?

reklama
Mam jeszcze pytanie do relanium. Dostane na to recepte ale mam jeszcze w domu kilka tabletek. Lekarz nie mowil nic o wzieciu przed transferem. Jak bylo u was? Bralyscie? Ile?

Do góry