reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie wróciłam z bety... Wyniki około 16 tej. Nie wiem czy nie za wcześnie 6 dpt blastocysty. Siedziałam na poczekalni z babeczka w ciąży, jak ja jej zazdrością. Wiem że tak nie ładnie ale mimo wszystko cholernie jak ja jej zazdrościlam. Zrobiłam też Progesteron nie wiem po co o się na tym nie znam

Ja bete zawsze robilam 6dpt blastki. Jesli wyszla negatywna to potem (za 2/3 dni) nic sie nie zmienilo. Oczywiscie powtarzalam zgodnie z zaleceniami kliniki 9dpt (w mojej klinice ta beta jest miarodajna i pozwala odstawic/kontynuowac branie lekow). U mnie 6dpt przy udanym transferze beta wyniosla cos kolo 30 (ale to sprawa bardzo indywidualna wiec nie ma co sie sugerowac).

To nie ma u was parawanu ktory cie zaslania. Ja nawet teraz w ciazy mam parawan ktory lekarz odsowa tak zeby emek widzial monitor i mnie od pasa w gore
W klinice fotel ginekologiczny jest w gabinecie plus łazienka do przygotowania się na tenże fotel. Męża wywalam i już, gin np. pobiera też wymazy, ogląda przez wziernik czy czysto i nie ma infekcji. Jakoś nigdy nie widziałam powodu aby mąż zostawał w gabinecie.
W moim mieście chodze do ginekologów gdzie mają gabinet, plus łazienka plus pokój badań. W ciąży męża zaprosiłam gdzieś w 14 tc jak lekarz robił USG przez powłoki. No trochę taka dzika jestem.

Kochana idz jutro i w czwartek na bete tak jak masz ja umowiona tylko beta moze ci pokazac czy sie udalo czy nie testy nie pokaza wzrostu
8dpt
9dpt
10dpt
11dpt
...
IMG_20180827_074035.jpg

Załączniki

• IMG_20180827_074035.jpg
    IMG_20180827_074035.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 458
Ja bete zawsze robilam 6dpt blastki. Jesli wyszla negatywna to potem (za 2/3 dni) nic sie nie zmienilo. Oczywiscie powtarzalam zgodnie z zaleceniami kliniki 9dpt (w mojej klinice ta beta jest miarodajna i pozwala odstawic/kontynuowac branie lekow). U mnie 6dpt przy udanym transferze beta wyniosla cos kolo 30 (ale to sprawa bardzo indywidualna wiec nie ma co sie sugerowac).
Oczekiwanie, kochana! Co u Was? Jak Syneczek? Jak się czujesz?

reklama
Mam jeszcze pytanie do relanium. Dostane na to recepte ale mam jeszcze w domu kilka tabletek. Lekarz nie mowil nic o wzieciu przed transferem. Jak bylo u was? Bralyscie? Ile?

Do góry