Mieciu85
Fanka BB :)
Na zaparcia super dzialaja sliwki i gruszki a teraz sezon na te owoce. I sok z burakow
Dziekuje Gosiu na pewno sprobuje.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na zaparcia super dzialaja sliwki i gruszki a teraz sezon na te owoce. I sok z burakow
Gratuluje mamusiu [emoji173][emoji173][emoji173]Czesc dziewczyny.rzeczywi
Czesc dziewczyny
Rzeczywiscie noe zagladam tutaj bo nie nadazalam za wami . Na fb latwiej troche ogarnac posty.
My sie wyklulismy droga cc 8.08. Planowana cesarka byla na 13.08 ale pojawily sie mocne regularne skurcze i pojechalam na ip z nadzieja ze wczesniej zrobia cc bo maly byl ulozony miednicowo wiec inne rozwiazanie i tak nie wchodzilo w gre. Na szczescie skurcze sie pisaly co 5 min. Nast dnia i wyznaczyli mi h cc. Maciek urodzil w 38 tc waga 3950 g 57cm . Mamy do kontroli nerki u nefrologa ze wzgledu na zdiagnozowane pielektazje nerek. Trzymajcie cioteczki kciuki aby wszystko sie cofalo i nie trzeba bylo robic zadnych zabiegow. Probuje dodac zdjecie ale mi nie wychodzi . Sprobuje w kolejnej wiadomosci . Pozdrowienia i cieszensie ze z kazdym miesiacem wiecej Was dolacza do szczesliwych oczekujacych ciezaroweczek wszystkim zycze wytrwalosci i coerpliwosci w oczekiwaniu na upragniona ciaze .
Ja najbardziej lubie platki owsiane na slono, np - miksujesz szklanke platkow owsianych na gladka mase, dodajesz wody zeby wyszlo ciasto, swoje ulubione przyprawy oraz drobno posiekane warzywa, np papryke, pieczarki i takie cos wylewasz na patelnie i smazysz jak omleta/nalesnika Jem to np z gestym jogurtem albo ketchupem PychaDziewczyny mam pytanie czy macie jakiś fajny przepis na owsiankę? Kiedyś miałam taki jeden do którego się przekonałam ale nie moge tego nigdzie znaleźć i teraz co bym nie próbowała to nic mi nie podchodzi. A staram się teraz zdrowo odżywiać i mysle ze owsianka chociaż raz w tygodniu na śniadanie to dobry plan!
Ostatnio jak gadałam z lekarzem to coś napomnial o pgd przy tylu porażkach ale nie chciał ciągnąć tematu bo byłam przed transferem i powiedział, że wszystko po kolei i mówił, tak: "bardzo Panią proszę, żeby teraz Pani w tą ciąże zaszła, błagam..." śmieszny jest.
Tak robię sobie plan gdyby to podejście zakończyło się porażka...
Chyba Pasnik, potem stymulacja i potem ewentualne zalecenia itp...
Ale nie gdybam bo wierzę, że kropek mój siedzi i na razie nie będzie potrzeb...
Emocje już sięgają zenitu.
To brzmi naprawde dobrze. Tez napewno wypróbuje.Ja najbardziej lubie platki owsiane na slono, np - miksujesz szklanke platkow owsianych na gladka mase, dodajesz wody zeby wyszlo ciasto, swoje ulubione przyprawy oraz drobno posiekane warzywa, np papryke, pieczarki i takie cos wylewasz na patelnie i smazysz jak omleta/nalesnika Jem to np z gestym jogurtem albo ketchupem Pycha
Tak to prawda 3 miesiace to czas spermatogenezy tylko pamietaj ze plemniki tworza sie codziennie.Za miesiąc to ja już chciałam transfer. Trzeba stosować coś minimum 3 miesiące taki jest czas odnowienia spermatogenezy tak nam tłumaczyło dwóch lekarzy
Ja mialam plamienie ok chyba 10dpt i juz myslalam ze to koniec bo w kazdym cyklu je mam przed @, nastepnego dnia nie moglam isc na bete bo bylo swieto a jeszcze nastepnego beta byla juz 226 Sikance tak wczesnie sobie daruj. Nie poddawaj sie!Cześć dziewczyny.
Poczytuje Was "z doskoku". Dziś jest 9dpt 3-dniowego zarodka i zaczęłam plamić Zrobiłam sikacza, ale pojawiła jedna krecha Chyba już za późno na krwawienie implantacyjne? Jak myślicie?
Ja mialam to samo w szczesliwym cyklu! Wiele razy przeciez suplementowalam sie progesteronem i nigdy nie mialam az takich wzdec i zaparc jak w TYM cyklu Takze... Moze to dobry znak. Aha i lelarka powiedziala ze na zaparcia bezpieczny kest Duphalac jak cos.Przynajmniej juz koncowka kochana no zaparcia to jedyny objaw, ale wiem, ze to z progesteronu, brzuch jak balon.
W czwartek mamy wizytę. Zobaczymy co powie. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym już [emoji20]Tak to prawda 3 miesiace to czas spermatogenezy tylko pamietaj ze plemniki tworza sie codziennie.
Ja mysle ze lepiej cos posuplementowac i poczekac choc 2 miesiace niz zmarnowac podejscie
U nas maca zadzialala po 2.5 tyg przynajmniej tak wychodzilo w wynikach choc nie powtarzalismy wynikow zeby sprawdzic jak zadzialala maca tylko zeby zobaczyc czy antybiotyk nie spierdzielil tego co jeszcze bylo
U mojego M. po suplementach nic nie ruszyło. Ostatnio miał 8 mln, wcześniej 10. Myślę że najważniejsza jest zmiana trybu życia, czasem niestety jest to niemożliwe mój siedzi w pracy. Odżywia się raczej zdrowo, biega i nie ma nadwagi. Zresztą zmiana trybu życia to dotyczy również nas, ja ograniczyłam słodycze.W czwartek mamy wizytę. Zobaczymy co powie. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym już [emoji20]