reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie czy macie jakiś fajny przepis na owsiankę? Kiedyś miałam taki jeden do którego się przekonałam ale nie moge tego nigdzie znaleźć:wściekła/y: i teraz co bym nie próbowała to nic mi nie podchodzi. A staram się teraz zdrowo odżywiać i mysle ze owsianka chociaż raz w tygodniu na śniadanie to dobry plan!

reklama
Normalnie umawiają co 20 min. Nie ma znaczenia czy pierwsza czy kolejna, jedni potrzebują trochę więcej czasu inni mniej. Ja spędziłam za pierwszym razem ok 30min w gabinecie, ale potem juz chyba 15.

Pięknie, pięknie!!! Ale nas nastraszyła ta dr [emoji14]

MOOOŻNA :D

Idź na betę, jak ma coś wyjść to już wyjdzie :)
Tym bardziej jutro ;)

Sol do Paśnika jak mas termin to chętnie ktos inny go przejmie od Ciebie [emoji14] Mam nadzieje, że Tobie nie będzie potrzebny :)
Sikaj jutro nie trzymaj nas w niepewności :D
Będę sikac jutro chociaż i tak będzie wcześnie. Tyle, że jak do tej pory testy mnie nie myliły więc trochę przeciągam to w czasie....
Dzieki za pozytywne emocje x

Dziewczyny mam pytanie czy macie jakiś fajny przepis na owsiankę? Kiedyś miałam taki jeden do którego się przekonałam ale nie moge tego nigdzie znaleźć:wściekła/y: i teraz co bym nie próbowała to nic mi nie podchodzi. A staram się teraz zdrowo odżywiać i mysle ze owsianka chociaż raz w tygodniu na śniadanie to dobry plan!
ja najbardziej lubię taką - na noc zalewasz płatki zimnym mlekiem, dodajesz rodzyny i suszone jabłko :) Ale jest mnóstwo pomysłów na urozmaicenie, np płatki + jogurt naturalny, do tego kokos + żurawina suszona; gorące mleko, płatki +morela i prażony słonecznik; płatki gryczane + gorące mleko, do tego mus z truskawek z miodkiem :)

Jedyne badanie z genetyki jakie robiliśmy to na tromboflilie wrodzona ale tam też jest ok
Ostatnio jak gadałam z lekarzem to coś napomnial o pgd przy tylu porażkach ale nie chciał ciągnąć tematu bo byłam przed transferem i powiedział, że wszystko po kolei i mówił, tak: "bardzo Panią proszę, żeby teraz Pani w tą ciąże zaszła, błagam..." śmieszny jest.

Tak robię sobie plan gdyby to podejście zakończyło się porażka...
Chyba Pasnik, potem stymulacja i potem ewentualne zalecenia itp...
Ale nie gdybam bo wierzę, że kropek mój siedzi i na razie nie będzie potrzeb...
Emocje już sięgają zenitu.

Dziewczyny, jest dobrze [emoji4] maluch ma teraz 5,5cm [emoji173] serduszko ladnie bije 159bpm, pepowina trojnaczyniowa [emoji7]
Ryzyka skorygowane wyszly niskie[emoji173]:
Tr. 21. 1:7213
Tr. 18. 1:6995
Tr. 13. <1:20000
Kosc nosowa obecna [emoji7]
Ocena wczesnej anatomii - budowa, przeplywy, wszystko ok, nie bede Was zameczac szczegolami [emoji4]
Rozmawialismy z Pania Dr i sama stwierdzila, ze pomimo bardzo dobrych wynikow z dzisiejszych badan, to jesli mozemy, glownie biorac pod uwage in vitro, zalecalaby jednak zrobic wolne dna plodowe. I tak bylismy zdecydowani na Nifty, wiec umowilam sie na pobranie krwi na przyszly tydz. Nastepna wizyte w tej miejscowce u docenta mam 12.09, wtedy juz powinny byc wyniki z dna plodowego, wiec wszystko bedzie wiadomo napewno.
Aaa co do plci na podstawie wyrostka wydaje sie ze to dziewczynka [emoji7] ale Pani Dr mowi ze ten wyrostek taki nie calkiem lezacy, wiec dzidzius moze nas jeszcze zaskoczyc i w ktoryms momencie sie pojawic siusiaczek [emoji4]
Zobacz załącznik 890351Zobacz załącznik 890352Zobacz załącznik 890353
Super wiesci cudownie ze wszystko z dzieciaczkiem ok hehe no i bedzie kolejna dziewucha [emoji173][emoji173][emoji7][emoji7]

ja najbardziej lubię taką - na noc zalewasz płatki zimnym mlekiem, dodajesz rodzyny i suszone jabłko :) Ale jest mnóstwo pomysłów na urozmaicenie, np płatki + jogurt naturalny, do tego kokos + żurawina suszona; gorące mleko, płatki +morela i prażony słonecznik; płatki gryczane + gorące mleko, do tego mus z truskawek z miodkiem :)
Dzieki, wypróbuje ta pierwsza opcje. Jutro będzie jedzona na sniadanko.

reklama
Ostatnio jak gadałam z lekarzem to coś napomnial o pgd przy tylu porażkach ale nie chciał ciągnąć tematu bo byłam przed transferem i powiedział, że wszystko po kolei i mówił, tak: "bardzo Panią proszę, żeby teraz Pani w tą ciąże zaszła, błagam..." śmieszny jest.

Tak robię sobie plan gdyby to podejście zakończyło się porażka...
Chyba Pasnik, potem stymulacja i potem ewentualne zalecenia itp...
Ale nie gdybam bo wierzę, że kropek mój siedzi i na razie nie będzie potrzeb...
Emocje już sięgają zenitu.
Kochana , jestem pewna że kropek jest z Tobą i już się na dobre zadomowił :) i pewnie dlatego masz te wszystkie myśli bo on tak dziala na Ciebie :p zobaczysz że wszystko będzie dobrze i napiszesz nam " miałyście racje " :)

Do góry