Miałam opóźniony a pozniej odwołany lot w LOT. Wystarczyło wypełnić formularz. Dostałam odszkodowanie nawet wyższe od ceny biletu w obie strony. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona poziomem zalatwiania sprawy.Ja sie ubiegalam o zadoscuczynienie finansowe ale to przy zgubionym bagazu. Przedstawilam im rqchunki za ciuchy i niezbedne srodki higieniczne, ktore musialam kupic, zeby przetrwac na konferencji w Davos przez dwa dni dopoki mi nie dowiezli walizki i oddali za wszystko. Ale to byla Lufthansa i wszystko ogarniala mi agencja, w ktprej zamawialismy bilety. Co do spoznionych lotow to nie wiem, napewno w tanich liniach jest trudniej z tymi odszkodowaniami [emoji58]
reklama
Niezapominajka2018
Fanka BB :)
Oni nie mogą zniszczyć zarodka, gdyż w Polsce jest to karalne.To nie jest niczyja wina, że jeden został. Zdarza się - choć baaaardzo rzadko. Chyba byliby ostatnimi skończonymi dupkami bez skrupólów, jakby go zniszczyli bez wiedzy kobiety..
dżoasia
Tak, ale odnoszac sie do wypowiedzi Natali tak napisalam.Oni nie mogą zniszczyć zarodka, gdyż w Polsce jest to karalne.
dżoasia
Kochana, jak komus sie nie udalo to nie ma dobrego zdaniaDżoasia.. Tak Dr. Przybyciem Nas prowadzi. Prawie dwa lata starałam się do niego dostać, bo czytałam mnóstwo opinii że to najlepszy lekarz z Małopolsce od niepłodności. Nas nie ma na codzień w Polsce, ale doktor zawsze pyta, co jak i kiedy Nam pasuje, jak mamy lot, wydaje się naprawdę pomocny. Jakie wogole Ty masz zdanie o Macierzystwie??
Jesli chodzi o PSG to uważał że w naszym przypadku to uzasadnione, bo słabe nasienie+słaba rezerwa może dać kiepskiej jakości zarodki, a jak mamy latać do Pl co chwila na transfery to lepiej mieć pewność że są szanse powodzenia z prawidłowo rozwijającym się zarodkiem.
Chociaz ja u nich z pierwszej procedury mialam 6 pieknych zarodkow maksymalnie rozwinietych, z czegovco najmniej 4 daly ciaze. Tylko okazalo sie, ze mam teraz problem nie tylko z zajsciem ale i utrzymaniem. Na minus,na pewno stusunek do pacjenta (czasem 2minutowe wizyty, platne oczywiscie normalne 200zl), ceny i to, ze nie biora pod uwage zalecen immunologa z zewnatrz, tylko swojej jednej profesorki, ktora jak chodzi o utrzymanie ciazy wysyla na toczenie immunoglobulin. Wielu osobom moze to i pomoglo, ale ja po nich 2 razy i tak poronilam (i tu ciekawostka, bo jeden wlew kosztowal 4tys a ja mialam miec 3 takie, a w tym momencie te ceny sa juz jakies chore, bo brakuje na rynku preparatow i tym samym za jeden wlew krzycza kilkanascie tysiecy). Jesli chodzi o Przybycienie to on akurat ma swoje inne sposoby i dziala dosc indywidualnie
sssurykatka
Ewunka
I jest to klinika w ktorej mozesz chcieć np do blastki mimo ze sugeruja w 2 dobie beda hodować do blastki .Wiem ze hoduja do blastki ale raczej sa za transferem i morozeniem w 2 i 3 dobie
Never give up
Niunia zrobiłaś co najlepsze - walczysz dalej i zapisałas się do Pasnika :*Czuję się w miarę ok,dzięki Justynko. Mamy dwie blastki. Zobaczę co powie w piątek dr G. Ja na razie myślę o histero i umówiłam się do Paśnika. Chciałabym się do października wyrobić,bo pracę mam do końca grudnia i nie widzę połączenia nowej pracy z in vitro :/
Dasz radę w starej lub nowej pracy
Never give up
Cudownie.. [emoji7] [emoji5]A to jeszcze napisze Wam, że ja też dziś miałam wizytę. Maleństwo potwierdziło, że będzie moją wymarzoną dziewczynką. Wszystko jest u niej ok, waży już 236 gram.
31.08 mam usg połówkowe, a kolejna wizytę u swojego gina 20.09. Bardzo proszę o dopisanie do kalendarza [emoji6]
Ale mamy babiniec na forum
@misis198 a jak u Was? Już w domku?
reklama
Never give up
Podziel się: