reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczęta!
Po moich wszystkich perypetiach jestem w ciąży naturalnej! 6 tydzień, serduszko bije wygląda na to, że wszystko ok. Jestem szczęśliwa, ale nie potrafię się tak beztrosko ucieszyć. Chyba to uczucie rozumiemy tylko My, które przeżyliśmy tyle "upadków".
Jejku ale super wieści. Gratulacje. Trzymam kciuki żeby wszystko szło bezproblemowo. Ale z Ciebie szczęściara!

reklama
Drogie, jak myślicie wczoraj miałam transfer dziś sąsiedzi do nas przychodzą. Czy jak wypije piwko bezalkoholowe to może się coś stać/zaszkodzić implantacji zarodków? :(

Ja też rano i wieczorem myje się aby nic tam nie było, w pracy niestety to tylko dokładam proszek. Ale nie do końca mi o to chodziło. Podam na dzisiejszym przykładzie. Biorę lutinus o godz. po 6, po 14 i po 22 bo muszą być rozłożone równo godziny. O godz. 12 miałam ochotę na zabawy z mężem i tak się zastanawiałam czy mogę się już umyć czy powinnam poczekać do 14 i celowac pomiędzy umyciem a kolejnym proszkiem?
Ogólnie to kilka krotnie w ciągu dnia zmieniam wkładki i zawsze mam w torebce świeżą bieliznę i w ciągu dnia zmieniam. Nic mi się nie dzieje.

Jesli chodzi o umycie na zewnatrz to mysle, ze nie ma problemu, bo to, co sie wchlania jest chyba glebiej w pochwie wiec woda z zewnatrz tego nie wypluczesz. Ja narazie tzymam sie od mojego z daleka ;) bo sie po prostu boje. Wiem, ze to pewnie nieuzasadnione, ale gdzies tez czytalam, ze po transfterze trzeba uwazac na skurcze macicy wywolane ewwntualnym orgazmem bo to moze nie sprzykac implantacji. Na ile w tym jest prawdy to nie wiem ale moja pranoja dziala na calego wiec ja narazie wywiesilam znak, ze remont ;)

Ja też rano i wieczorem myje się aby nic tam nie było, w pracy niestety to tylko dokładam proszek. Ale nie do końca mi o to chodziło. Podam na dzisiejszym przykładzie. Biorę lutinus o godz. po 6, po 14 i po 22 bo muszą być rozłożone równo godziny. O godz. 12 miałam ochotę na zabawy z mężem i tak się zastanawiałam czy mogę się już umyć czy powinnam poczekać do 14 i celowac pomiędzy umyciem a kolejnym proszkiem?
Ogólnie to kilka krotnie w ciągu dnia zmieniam wkładki i zawsze mam w torebce świeżą bieliznę i w ciągu dnia zmieniam. Nic mi się nie dzieje.
Mi mówili że 4 h się wchłania lek potem można wymyć ale seks dozwolony od serduszka wcześniej skurcze macicy mogą miecnegatywny wpływ...

Kurcze jak myślijcie, czy to wielkie przestępstwo jak zdaża mi się brać tableki mniej wiecej na oko, czasami wezmę o 15stej Lutninus czasami o 16stej drugą dawkę.

Ja biore glucophage - generalnie nie mam tych problemów żołądkowych jak większość.
Nie nie - ja byłam w blizniakowej ale ciaza rozwiązana niestety ;(
Ja teraz jestem po 2 procedurze i odpoczywam po hiperce i mam 4 zarodki w zamrażalce.
Jeśli ktoras tu wszystko spamiętać będzie mistrzynią.
Powinny być jakieś podpisy w stopce ze statusem ;)))
To trzymam kciuki:):) kiedy podchodzisz do crio? Ja wlasnie dzis dostalam miesiaczke od jutra jade z esfrofemem;) w poierwszej procedurze tez bylam w ciazy...ale krotko niestety.

reklama
Drogie, jak myślicie wczoraj miałam transfer dziś sąsiedzi do nas przychodzą. Czy jak wypije piwko bezalkoholowe to może się coś stać/zaszkodzić implantacji zarodków? :(
Pij na zdrowie :) Ja 2 dni po transferze pozwoliłam sobie na lampkę wina nawet. Nie popadajmy w schizę (choć latwo powiedzieć...)

Do góry