reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez bierzesz siofor w takiej dawce? Jak sie po nim czujesz? Ja jesli biore ciagiem bez zapominania to znosze to w miare ale jak tylko ktoregos zapomne i wezme jak mi sie przypomni to zaraz mnie mdli tak mi sie odbija. Biedroneczko a Ty nie jestes teraz w ciazy? Kurcze nie idzie mi wszystkich spamietac:)

Ja biore glucophage - generalnie nie mam tych problemów żołądkowych jak większość.
Nie nie - ja byłam w blizniakowej ale ciaza rozwiązana niestety ;(
Ja teraz jestem po 2 procedurze i odpoczywam po hiperce i mam 4 zarodki w zamrażalce.
Jeśli ktoras tu wszystko spamiętać będzie mistrzynią.
Powinny być jakieś podpisy w stopce ze statusem ;)))

Dziewczyny mam pytanie. Biorę jak większość lutinus i estradiol. Biorę je 3 razy dziennie. Po jakim czasie mogę się umyć po nich, jak szybko mogą się wchłaniac? Żyje od proszka do proszka, a mam ochotę na przyjemności

Ja biore rano i wieczorem szybki prysznic przed aplikacja lutinusa, a w ciagu dnia to aplikuje jak leci. Mysle, ze delikatnie mozesz
sie podmyc zeby ten gipsik wyplukac ktory wyplynal ;). Ja zauwazylam, ze jak ten odlew gipsowy za dlugo na wkladce zostanie to mnie to podraznia, bo dopiero biore lutinus od wczoraj juz jest lekkie podraznienie.

Hym....u mnie nic embriolog nie potwierdzal, ana monitorze widzia tylko jeden błysk. Na didayek one czekały na tej pipetce 30minut ja na fotelu jak zaba, a lekarz się tyle spóźnił. Kurcze mam nadzieję że zrobili to ok i przez ten czas kiedy one były na tej pipetce to nic im się nie stało.
To co widziałaś no monitorze to pecherzyk powietrza. W poście są dwa pęcherzyki powietrza między nimi zarodek/zarodki. To znacznik dla lekarza że podał do macicy cała zawartość pipety. Potem embriolig sprawdza pod mikroskopem czy pipeta jest pusta.

Hej Ciocie! Już jesteśmy po prenatalnych :) Maluchy robiły taki plac zabaw ze nie mamy żadnego zdjęcia :D fikaly jak szalone, ale to bardzo dobry znak! Ważą idealnie po 75g, jeden ma 6,9cm drugi 7,4 :) co do płci to na 90% Laurka moja wymarzona a drugi lekarz powiedzial ze może być chłopak ale za 3 tygodnie wszytsko potwierdzimy :) po krwiakach ani śladu, wiec od dziś odstawiam tez Luteine i jadę tylko na kwasie filiowym i Acardzie co mnie cieszy :D poza tym wysysają Maluchy wszystko ze mnie, bo zamiast przybierać na wadze straciłam 2 kg a reszta poszła w brzuszek który już jest pokaźny jak na 14tc :) życzę wszystkim takich dobrych wiadomości!
Super! Jeszcze gdyby byla parka to będzie całkiem.pięknie. gratuluję!

reklama
Jezu jakbym siebie widziala na poczatku ciazy [emoji16] Tak bardzo bym chciala cos Wam powiedziec madrego zebyscie nie szly w moje slady i sie nie nakrecaly ale wiem ze to na darmo, nasze glowy i tak "wiedza swoja". Jesli Cie to pocieszy to z kazda chwila bedzieaz coraz spokojniejsza ale cala ciaze bedziesz sie czyms martwic ;)

Dzieki kochana, no niestety nie da sie wylaczyc tych wszystkich mysli i obaw, miejmy nadzieje, ze obawy skoncza sie tylko na obawach, czego nam wszystkim zycze :)

Do góry