reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, jestem zalamana. Od 3 msc robie zeby, wymieniam plomby, kanalowki, itd, abym mogla spokojnie podejsc do transferu a tu nic nie lepiej. Zeby do poprawki, do kolejnej kanalowki a tu juz za 1,5 tyg transfer. Normalnie nie wiem co robic. Wiem ze rtg w ciazy nie mozna, ale jak to wyglada z leczeniem kanalowym, znieczuleniem, itd? Normalnie sie porycze, ze strachu i stresu juz mi pikawa wali jak grzmot. Jestem zalamana, bo przez prace/jej niebawem brak nie moge pozwolic sobie na odroczenie trans. Boje sie ze nic z tego trans nie wyjdzie przez zeby.
:( :(

reklama
Hihi :) to miło jak się jeszcze komuś podoba.... moim rodzicom bardzo, teściowa nie komentuje a teść komentuje że nie wie jak będzie do Małej mówił. Jak mój M podał mu kilka zdrobnień (Mnie najbardziej podoba się Nastka - moja mama już tak mówi) to powiedział że imię jest brzydkie i stare. Jego sprawa. Męża brat ma Bartka i Zuzannę ( Zuzannę mają bo ja powiedziałam że mnie się to imię podoba i ja poddałam taki pomysł - będąc w ciąży już - podejrzewam że specjalnie tak dali - ot tacy inteligentni ludzie.. a imię przestało mnie się podobać momentalnie hehe :) ) Ja mam na imię Basia - imię rzadkie i tak jak kiedyś go nie lubiłam (twierdząc że "babciowe" fakt, mam je po Babci) tak teraz uważam, że fajnie mieć mniej popularne imię :) Mam nadzieję że Anastazja to takie właśnie imię - to się okaże :)

Ja się kochana nie zgodzę - kupa Basiek zawsze była i jest i na podwórku i w szkole i w około...

Dziewczyny, jestem zalamana. Od 3 msc robie zeby, wymieniam plomby, kanalowki, itd, abym mogla spokojnie podejsc do transferu a tu nic nie lepiej. Zeby do poprawki, do kolejnej kanalowki a tu juz za 1,5 tyg transfer. Normalnie nie wiem co robic. Wiem ze rtg w ciazy nie mozna, ale jak to wyglada z leczeniem kanalowym, znieczuleniem, itd? Normalnie sie porycze, ze strachu i stresu juz mi pikawa wali jak grzmot. Jestem zalamana, bo przez prace/jej niebawem brak nie moge pozwolic sobie na odroczenie trans. Boje sie ze nic z tego trans nie wyjdzie przez zeby.
Można robić kanałowe i mieć znieczulenie w ciąży. Nie wiem natomiast jak to jest z pierwszym trymestrem.

Zeby spokojnie mozesz leczyc w ciazy ze znieczuleniem. Ja po pozytywnej.becie musialam leczyc zeba kanalowo. Co prawda skonczy mi gi dopiero po porodze bo nir wolno robić zdjęć i 3 razy mi w nim wiercila ale spok. Poten po kolei zeby sobie robilsm, wszystko ze znieczukeniem tylko poinformuj dentyste o ciąży.
Nawet dzisiaj o tym pisala mamaginekolog:)

Felia sa znieczulenia dla kobiet w ciazy, przeswietlen raczej nie robia bo nie wiadomo jakie efekty uboczne ma to dla dziecka.Powiedz szczerze u dentysty co i jak, moze zrobia ci rtg przed transferem?wspolczuje kanaloego leczenia:(

reklama
Do góry