reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Myślę,że myślisz totalnie dobrze. Tylko my tak skonstruowane jesteśmy,że łapiemy się każdego promyczka nadziei.
To ci totalnie dziekuje;););)bo czasami zaczynam watpic :):):)mnie te promyczki do niczego dobrego jeszcze nie doprowadzily, wole wiedziec i dalej planowac niz zyc w zawieszeniu i karmic sie nadzieja. Ale kazdy jest inny i czegos innego potrzebuje❤️

reklama
Może być lepiej, może być gorzej. Nigdy nie byłaś na krótkim, więc nie wiadomo jak zareagujesz. Choć przy długim też ostatnio miałaś tylko 1 zarodek, nie wiadomo czy teraz nie byłoby 0. No chyba że u Was problem z nasieniem. To by tłumaczyło małą ilość zarodków.

Tak, mamy problem z nasieniem, więc nie wiem czy zmiana protokołu coś pomoże...Stąd te moje rozkminki.

Nie, przed crio transferem ale tak na pół naturalnym cyklu. Wczoraj miałam 12dc owulacja jest we 14dc zazwyczaj a dziś kazał. Mi wziąć ovitrelle żeby pęcherzyk pękł na pewno.
Teraz kumam, ja biore zawsze ovitrelle w dniu transferu, zeby zarodkom stworzyc lepsze podloze do implantacji.Sol to ja juz zaciskam:)

Ja mam AMH zbliżone do Twojego. Jak dla mnie dlugi protokol sie nir z sprawdził bo bylo tylko po 3 oocyty ktore można bylo zaplodnic a pęcherzyków bylo duzo i tak bylo w dwoch przypadkach. Trzy razy mialam krotki protokol i ten wiem ze jest dla mnie. Raz mi dr chcial rozpisac trzeci raz dlugi protokol to powiedzialan ze chce krotki i pobrali 30 chyba dojrzalych oocytow. Mysle ze warto sprobwac skoro wczesniej rewelacji nie bylo. Co do hidteroskopii to bardzo dobrze ze Ci ją zlecili, ja tez mialam miec przed 3 procedura ale w tedy powiedzialam gin ze juz mialam histeroskopie, laparoskopie i chromoskopie czy jakos tak po badaniu drożności jajowodow

Co do histeroskopii to się ucieszyłam, wcześniej lekarze nie widzieli wskazania.Dr powiedziała, że w Novum po 2 procedurach zalecają histero. Już się zapisałam na poniedziałek :-) :) Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Misis czyli można powiedzieć, że u Ciebie krótki protokół poprawił jakość oocytów?

reklama
A myślisz,że będzie cokolwiek widać? Spróbuję zadzwonić. Jeszcze myślałam,żeby do Medicoveru skoczyć,ale to chyba nie ma sensu,chyba od razu lepiej do Ciechocinka.
Kochana no ja licze na szczesliwe zakonczenie. Zajedz na wizyte do nich. Ja byn obstawiala ze nic jeszczw nie bedzie widac ale widzisz, u Pauliny przy podobnej wartosci lekarz zobaczyl pecherzyk

Do góry