reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, a tak wracając do pustego jaja płodowego, to co to właściwie oznacza? Że można tam znaleźć bardzo mały zarodek, np 3mm czy zupełnie nic nie ma?

reklama
Cześć dziewczyny mam do Was pytanie jestem przed zmianą protokołu w Novum
Do tej pory 2 krótkie protokoły brak implantacji zarodka. Niepłodność czynnik męski
Czy możecie opisać mi jak wygląda podejście na długim protokole?

Nie wygląda to dobrze niestety. [emoji17]
Możliwe, że puste jajo płodowe i z tym trzeba się liczyć. :( ale jak pokazuje historia Paulinki może się to dobrze skończyć. Kciuki trzymamy do końca.
Trzymam kciuki, żeby było dobrze, choć przyrost niezadowalający. Chyba USG mogłoby więcej powiedzieć.
Ech, a ja się smucę, że beta w ogóle nie ruszyła. Nie wiem już, co gorsze, od początku nic, czy potem taka huśtawka :(

Tak, mamy problem z nasieniem, więc nie wiem czy zmiana protokołu coś pomoże...Stąd te moje rozkminki.

Zmiana protokołu może sprawić, że będziesz miała więcej/mniej dojrzałych oocytów. Ale nawet jak będziesz miała dwa razy więcej, to nie da Ci to pewności, że będziesz miała z tego większą ilość zarodków przy słabym nasieniu. Musisz sama zadecydować.

reklama
Co do histeroskopii to się ucieszyłam, wcześniej lekarze nie widzieli wskazania.Dr powiedziała, że w Novum po 2 procedurach zalecają histero. Już się zapisałam na poniedziałek :-) :) Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Misis czyli można powiedzieć, że u Ciebie krótki protokół poprawił jakość oocytów?
Powiem Ci tak. Kij wie co ale poprawa byla mega. Te co juz mnie znaja to niech dobie daruja czytanie bo już to setki razy pisalam:laugh2:
Pierwsza procedura to byl krotki protokol w Krakowie w Macierzynstwie. Pobrali 15 dojrzalych oocytow, zapladniali 6, zaplodnily sie 3 i zarodki byly marniutkie i z duza fragmentacja. Transferowali jeden w 3 dobie, pozostale dwa hodiwali do blastki ale sie nie udalo. Druga procedura, ta sama klinika, dlugi protokol i tylko 3 oocyty. Wszystkie sie zaplodnily, znowu transfer w 3 dobie, zarodek ciprawda osmiokomorkowy ale z bardzo duza fragmentacja, kolejne 2 kiepskie hodowane do bkastki padly. Z tego byla cb. Trzecia procedura, Provita Katowice dlugi protokol, pobrali 3 oocyty, wszystkie sie zaplodnily ale tez z jakością szalu nie bylo, transfer dwoch zarodków w 3 dobie, ten jeden trzynany do blastki padl i ciazy brak. 4 i 5 procedura to dwa razy gybcentrum i dwa razy krotki protokol. Za pierwszym razem zapladniali 12 oocytiw bo reszte mrozilismy i mialam z tegi 5 slicznych zarodków ktore mrozilam w 3 dobie. Przy piatej pobrali 9 f dojrzałych i mrożonych bylo chyba 15. Z mrożonych mialam chyba jeden zarodek albo wcale a ze świeżych 7 lub 6. Ogolnie 7 zarodkow, większość bez fragnrntacji. Mamy 2 blastki, 3 zarodki zamrożone w 3 dobie a Hubcia poznacie za tydzien:)
Tak ze ja mysle ze przede wszystkim chodzi o laboratorium a Novum tez ma je na wysokim poziomie.

Do góry