reklama
kochanka328
Fanka BB :)
uDziewczyny, a tak wracając do pustego jaja płodowego, to co to właściwie oznacza? Że można tam znaleźć bardzo mały zarodek, np 3mm czy zupełnie nic nie ma?
u mnie przy pustym jaju nic nie było
Ale w badaniu histopatologicznym?u
u mnie przy pustym jaju nic nie było
kochanka328
na usg lekarka stwierdziła puste jajo bez zarodka i ciałka zołtegoAle w badaniu histopatologicznym?
Sol
Dziękuję kochana bardzo bardzoTeraz kumam, ja biore zawsze ovitrelle w dniu transferu, zeby zarodkom stworzyc lepsze podloze do implantacji.Sol to ja juz zaciskam
Biedroneczka83
Musi Ja dlatego bralam jedna blastke bo mi powiedzial, ze z 1 blastka jest 50%, z 2 blastkami 70%, wiec wolalam sobie to rozlozyc na dwa razy po 50%
Ty masz łeb )))
Trzymam kciuki, żeby było dobrze, choć przyrost niezadowalający. Chyba USG mogłoby więcej powiedzieć.Nie wygląda to dobrze niestety. [emoji17]
Możliwe, że puste jajo płodowe i z tym trzeba się liczyć. ale jak pokazuje historia Paulinki może się to dobrze skończyć. Kciuki trzymamy do końca.
Ech, a ja się smucę, że beta w ogóle nie ruszyła. Nie wiem już, co gorsze, od początku nic, czy potem taka huśtawka
Tak, mamy problem z nasieniem, więc nie wiem czy zmiana protokołu coś pomoże...Stąd te moje rozkminki.
Zmiana protokołu może sprawić, że będziesz miała więcej/mniej dojrzałych oocytów. Ale nawet jak będziesz miała dwa razy więcej, to nie da Ci to pewności, że będziesz miała z tego większą ilość zarodków przy słabym nasieniu. Musisz sama zadecydować.
reklama
misis188
Powiem Ci tak. Kij wie co ale poprawa byla mega. Te co juz mnie znaja to niech dobie daruja czytanie bo już to setki razy pisalamCo do histeroskopii to się ucieszyłam, wcześniej lekarze nie widzieli wskazania.Dr powiedziała, że w Novum po 2 procedurach zalecają histero. Już się zapisałam na poniedziałek Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Misis czyli można powiedzieć, że u Ciebie krótki protokół poprawił jakość oocytów?
Pierwsza procedura to byl krotki protokol w Krakowie w Macierzynstwie. Pobrali 15 dojrzalych oocytow, zapladniali 6, zaplodnily sie 3 i zarodki byly marniutkie i z duza fragmentacja. Transferowali jeden w 3 dobie, pozostale dwa hodiwali do blastki ale sie nie udalo. Druga procedura, ta sama klinika, dlugi protokol i tylko 3 oocyty. Wszystkie sie zaplodnily, znowu transfer w 3 dobie, zarodek ciprawda osmiokomorkowy ale z bardzo duza fragmentacja, kolejne 2 kiepskie hodowane do bkastki padly. Z tego byla cb. Trzecia procedura, Provita Katowice dlugi protokol, pobrali 3 oocyty, wszystkie sie zaplodnily ale tez z jakością szalu nie bylo, transfer dwoch zarodków w 3 dobie, ten jeden trzynany do blastki padl i ciazy brak. 4 i 5 procedura to dwa razy gybcentrum i dwa razy krotki protokol. Za pierwszym razem zapladniali 12 oocytiw bo reszte mrozilismy i mialam z tegi 5 slicznych zarodków ktore mrozilam w 3 dobie. Przy piatej pobrali 9 f dojrzałych i mrożonych bylo chyba 15. Z mrożonych mialam chyba jeden zarodek albo wcale a ze świeżych 7 lub 6. Ogolnie 7 zarodkow, większość bez fragnrntacji. Mamy 2 blastki, 3 zarodki zamrożone w 3 dobie a Hubcia poznacie za tydzien
Tak ze ja mysle ze przede wszystkim chodzi o laboratorium a Novum tez ma je na wysokim poziomie.
Podziel się: