reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Laski tak na chlopski rozum... bo czytam pare razy w tyg ze cos sie „ ewakuuje” i beta zle przyrasta:oops:po pierwsze jesli by sie zaimplantowaly dwa zarodki Beta rusza od wysokosci okolo 500 i osiaga w kolejnych tyg juz tysiace ( zakladamy ze sie dobrze rozwija) jesli jeden z zarodkow by obumarl , to oczywiscie ze beta hamuje, ale ten drugi musi juz na tym etapie tez dawac gazu a nie sie slimaczyc:)wiec Beta nadal rośnie w tysiace. Pomijajac fakt ze tu juz usg wiecej nam mowi. Dla mnie to jest troche nielogiczne zakladac ciaze blizniacza przy niskiej becie.Wszystkie ciaze blizniacze ktore sie tu przez 4 lata przewinely zaczynaly sie wysoka Beta i mega przyrostami.Bardziej byl szla w kierunku slabo rosnacej Bety , a pomimo to ciazy, niz ciazy blizniaczej . Czy mysle totalnie zle?
W znacznej mierze się zgadzam. Tylko ta beta startując z od 500 tak średnio....beta startuje od 0. I u mnie przy blizniakach wcale nie rosla jakoś zatrwazajaco. 8dpt 138, 10 dpt 294 a 13dpt 976 no ale te wartości są dość indywidualne

Dziewczynki, mam zrobić do Ovitrelle dziś po południu i tak myślę o której najlepiej?

Transfer za tydzień o 13.40 6 dniowej blastki.

Nie, na wtorek jestem umówiona dopiero. :(
Ja bym do tego wtorku zaczekala pomimo wszystko, bo jesli ci beta przyrasta , chociaz sie slimaczy to bedzie juz na tyle wysoka ze bedziesz mogla zobaczyc pecherzyk, wiem ze to czekanie jest cholernie ciezkie❤️Ciaza jajowodowa ujawnia sie w 5-6 tyg a tak daleko chyba jeszcze nie jestes. Rob jak uwazasz kochana , trzymam kciuki zeby dobrze bylo❤️❤️❤️

A myślisz,że będzie cokolwiek widać? Spróbuję zadzwonić. Jeszcze myślałam,żeby do Medicoveru skoczyć,ale to chyba nie ma sensu,chyba od razu lepiej do Ciechocinka.
Czy widac to nie wiem, bo osobiscie nie mam doswiadczen z tak wczesnymi usg, ale mysle, ze albo warot tam zadzwonic do lekarza dyzurujacego albo sie umowic. Jestem z Toba myslami kochana.

reklama
mi pasikonik 0,4 zalecił ale znów gin stwierdził z emoze byc 0,6 a waze 70kg ;)
U mnie bylo tak, ze Pasnikonik na wyzycie powiedzial, jesli dawka heparyny bylaby za niska to nie doprowadziloby to do straty (cb) na tak wczesnym etapie, ewentualnie na pozniejszym. Mnie powiedzial podczas wizyty, ze wlasciwie mozemy do 0.6 podwyzszyc heparyne, ale bez acardu, a jak juz mial komplet wyniklow to w zaleceniach mailowych utrzymal heparyne na pozionie 0.4 ale dodal acard wiec moze to sie rownowazy poniekad.

Do góry