reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki znow nie moglam dostac sie do forum! Mam wyniki beta 0.2 a amh wzroslo z 0.2 do 0.68. Jak to mozlowe? Czy leki typu prpgesteron heparyna czy encorton moga sfalszpwac wynik?? Szczerze watpie, amh przed.ostatnia silna stymulacja poszlo w gore zamiast w dol?! Zaczynam podejrzewac ze klinika podala.falszywy wynik ten 0.2 kiedys i bylam namawiana na kd!!!! Teraz robilam w labo nie w klinice. Co o tym sadziciem no bo jak to mozna inaczej wyjasnic???

Przykro mi, że się nie udało:(
Co do amh-dziewczyny kiedyś pisały, że robiły w 3 różnych labach i były 3 różne wyniki. Tylko cholera wie który wynik jest wtedy najbliższy prawdzie:confused:

reklama
Podczas tej procedury byłam tak bardzo "wyłączona" (mąż o wszystko pytał), że nawet nie miałam jego numeru :)

Dopiero, gdy było już po wszystkim i zegnalismy się z kliniką - na jakiejś kartce przemycił nam swój numer, heh.

Dziewczyny, nie nadrobię tego, co od wczoraj naprodukowałyście - co z Zylwią?

Mi za chwilę zacznie się 33 tydzień. Dziś mam już dość. W czwartek usg - trzymajcie kciuki.
Mi nie podał ale ja sobie z jego recepty spisałam:tak:ale gdy mieliśmy problem z podaniem leku to M dzwonił bo ja powiedziałam że nikomu d... nie będę zawracała w sobotę o 21 i to jeszcze w Andrzejki :D:D:D
Kochana trzymaj się już niedługo ;)

Dziewczynki znow nie moglam dostac sie do forum! Mam wyniki beta 0.2 a amh wzroslo z 0.2 do 0.68. Jak to mozlowe? Czy leki typu prpgesteron heparyna czy encorton moga sfalszpwac wynik?? Szczerze watpie, amh przed.ostatnia silna stymulacja poszlo w gore zamiast w dol?! Zaczynam podejrzewac ze klinika podala.falszywy wynik ten 0.2 kiedys i bylam namawiana na kd!!!! Teraz robilam w labo nie w klinice. Co o tym sadziciem no bo jak to mozna inaczej wyjasnic???

Zaczynaj stymulację asapem ;)))))

Pytanie czy robiłaś w tym samym labie co wcześniej? Jaką miałaś przerwę od poprzedniego wyniku.
Kochana, a czy ty nie suplementowałaś się od ostatniego wyniku?

Dzisiaj się załamałam [emoji35] mąż oddawał nasienie do zamrożenia już na wszelki wypadek i jest tak mało ,ze czekają na kolejne oddanie [emoji20] mamy odstawić witaminki wszystko co może tylko pogorszyć [emoji35]
Co robic jak poprawić jakość nasienie :realmad:
Może to od temperatury?
Generalnie polecane, Luźne gatki, unikanie gorąca i gorących kąpieli.
Co do witamin, mogą poprawić a może być na odwrót, lub nawet bez zmian. Profertil, Androvit są z tych polecanych przez dr Wol/ski. A co bral twój m? Może a dużo tego było? Własne kompozycje? Kiedy zaczynacie procedurę?

Cześć dziewczyny. Nie jestem tu pierwszy raz, bywam od czasu do czasu. Chciałam podzielić się krótko moją historią i prosić o poradę... Jestem po 3 stymulacjach (2 razy długi protokół, raz krótki - zawsze na gonapeptylu + menopur + ovitrelle). Z każdej stymulacji mam 10 - 8 pęcherzyków z czego zawsze tylko 4 dobre komórki (reszta albo puste albo niedojrzałe albo zdegenerowane). W 2 pierwszych stymulacjach wynik identyczny - zapładniały się 4 komórki, z czego do stadium blastocysty zostawał jeden zarodek. Były mrożone i badane genetycznie. Po tym następowały transfery i każdy skończył się spadającą betą. Ostatnio miałam kolejną 3 stymulację i wynik był tragiczny, pobrano 10 kumulusów i tylko 4 dobre (w tym aż 4 puste). Tylko 2 komórki się zapłodniły i żaden zarodek nie dotrwał do stadium blastocysty. Transfer odwołany. Załamka. Po tygodniu dalej siedzę i myślę co dalej. To była stymulacja, do której przygotowywalismy się z mężem bardzo solidnie. Nie wiem czy jest sens dalej próbować, skoro takie wyniki... Lekarz chyba nie ma już pomysłów, a mi brakuje siły... Dodam tylko, że nie mamy żadnej konkretnej diagnozy. Teoretycznie wszystkie badania wychodzą dobrze. U męża tylko spora fragmentacja - od 20 do 30%. Mam 37 lat. Może ktoś coś doradzi... Pozdrawiam wszystkich.
Moze zmiana kliniki? Polecam novum i wlasciciela. On jest od ciezkich przypadkoem zajela bym sue tez immunologia i tu mamy Pana Pasnika z lodzi

Witam, ja wlasnie jestem po punkcji i sie zalamalam po telefonie z laboratorium. Mialam 23 pecherzyki, z tego 16pobranych komorek, moglismy zaplodnic 6, 2 sie zaplodnily, 2 nie a 2 obserwuja. Wiem ze do 5go dnia przezywa 50proc, wiec jak z tych 23pecherzykow bedzie jeden zarodek do podania to bedzie sukces... A i podchodze dopiero do transferu za miesiac. Komus sie udalo tylko z jedym zarodkiem? Wiem ze szanse sa male. Juz mysle nad zmiana kliniki :/

Szczescie, a macie miec zaplodnienie wykonywane z mrozonego nasienia czy to tylko tak na wszelki wypadek? U nas byla obnizona morfologia i powiedzieli nam, ze mamy w tym wypadku ze swiezego zrobic. Nam zalecili profertil na poprawe nasienia.
No na wszelki wypadek jakby zanikły plemniki ....kiedyś brał
Szczescie, a macie miec zaplodnienie wykonywane z mrozonego nasienia czy to tylko tak na wszelki wypadek? U nas byla obnizona morfologia i powiedzieli nam, ze mamy w tym wypadku ze swiezego zrobic. Nam zalecili profertil na poprawe nasienia.
na wszelki wypadek ...kiedyś zamówiłam mu tez pigułki z Niemiec na poprawę nasienia i mu to pogorszyło i dr kazała zamrozić bo nie jest dobrze i brał tylko przez pare miesięcy witaminki ,a dziś ze niestety mało jest i kolejna wizyta 28

reklama
Do góry