reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak. Nie wiem d czego to zależy. Tak jak pisalam ujowo strasznie sie czulam po pierwszej punkcji. Wogole pierwsza punkcja zostawila bardzo duzy uraz w mojej psychice co do zakladania wenflonu. To bylo w macierzyństwie i na wizycue u anestezjologa bykam u pani dr ktora byla wysoko juz w ciazy. Ja przy pobraniu krwi potrafie zemdkec. Mam kiepskie zyly i w zasadzie jest jedna dyzurna z ktorej mi pobieraja krew. Na punkcji byl inny anestezjolog jakis mlody. Wenflon tez do niej lub na dloniach. Nie wien czemu musial sie wkluc w prawa rękę i tak mi grzebal przy żyłach ktore nawet do poboru krwi sie nie nadaja ze masakra. 3 razy mnie kół, ja wylam az mu wkoncu wykrzyczakam zeby na dloni zalozyl-na prawde to byla masakra jak on sue wbil w skore a potem grzebal tym czyms w poszukiwaniu żyły.
Grzebanie w poszukiwaniu zyly to jedna z gorszych przygod przy wkluciach. Tez tego nie znosze. A prawda jest taka, ze nawet przy slabych zylach, da sie wkluc od razu, prawie bezbolesnie, tylko osoba wkluwajaca musi miec dobra reke

reklama
Dzieki dziewczyny. Mialam sie nie przyznawac ale tyle Was pamieta i trzyma kciuki ze nie moge Was przetrzymac do jutra.
Bylam niegrzeczna i poszlam wczoraj poznym wieczorem na bete, bo dzis rano bym nie dala rady podjechac.
Bhcg <1.2
Oczywiscie czekam do piatku licze na cud i w ogole. Ale mysle ze wyczerpalam swoj limit cudow na to podejscie. Zobaczymy jutro.
Booo :(
Ściskam

Grzebanie w poszukiwaniu zyly to jedna z gorszych przygod przy wkluciach. Tez tego nie znosze. A prawda jest taka, ze nawet przy slabych zylach, da sie wkluc od razu, prawie bezbolesnie, tylko osoba wkluwajaca musi miec dobra reke
Tam gdzie on probowal to nie bylo zadnych szans. Od tego momentu przed jakims zabiegiem nie boje sie narkozy czy innych rzeczy ktorzy sie ludzie boja tylko założenia wenflonu.

I pomysl ze to wszystko z Twoich, Twojego M, moich i wielu z nas podatkow [emoji6]

No właśnie :-( a jak teraz pomyślę, że przez rok będę dostawała 80% mojej marnej pensji to mam jeszcze większe nerwy :p A jako pracującym rodzicom przyszłego pierwszego dziecka nie przysługuje Nam od tego państwa nic... Ani pomoc przy tworzeniu go, ani w utrzymaniu... Ale ja się muszę dokładać do tych nierobów... I jeszcze miesięcznie mają w sumie więcej niż My...

No właśnie :-( a jak teraz pomyślę, że przez rok będę dostawała 80% mojej marnej pensji to mam jeszcze większe nerwy [emoji14] A jako pracującym rodzicom przyszłego pierwszego dziecka nie przysługuje Nam od tego państwa nic... Ani pomoc przy tworzeniu go, ani w utrzymaniu... Ale ja się muszę dokładać do tych nierobów... I jeszcze miesięcznie mają w sumie więcej niż My...
Niestety ludzie sa krotkowzroczni, a ze obecny rzad promuje nierobstwo, to takie patologie maja miejsce. A osoby pokroju tej o ktorej rozmawiamy, nadal beda zyc wg takiego scenariusza. Pozniej jeszcze dostanie taka jedna z druga emeryture za to ze urodzila 4 dzieci [emoji6] normalnie zyc nie umierac [emoji38] a Ty zapierdzielaj w pocie czola bo na kolezanke ktos musi zarobic [emoji12]

@zylwia - z okazji urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego, obyś jutro mogła tulić swoją ukochaną Lenkę ❤️
Życzę szybkiego i lekkiego porodu :)
Trzymam kciuki za Was obie :)

reklama
Miałam ambitny plan aby nadrobic wasze wpisy ale się nie da:o dzień nieobecności na forum to dobrych kilka stron a co dopiero dwa tygodnie (no może ciut wiecej:baffled:
@dżoasia kochana coś mi mingnęłaś w postach że czekasz na dwa zarodeczki do piątej doby, wiec życzę Ci żeby to były Twoje ostatnie zarodeczki, żeby się ładnie zapłodniły i dały upragnioną ciążę
@sroka87 kochana jesteś w ciąży :biggrin2:suuuuuuuuper mega się cieszę
@anett96 kochana mocne kciukasy✊✊✊za pozytywną betę (innej opcji nie ma:tak:
@Koniczyna82 o Tobie też myślałam kochana, pewnie ładnie sobie rosniesz i oby tak dalej:biggrin2:
@gosia321 widziałam na fb ze ładnie sobie rosniesz i tak trzymaj kochana:biggrin2:
@chlopkers mam nadzieje że u Ciebie też wszystko dobrze:wink:
@Biedroneczka83 no cóż jesteśmy skazane żeby nasze dzieci bawiły się w jednej piaskownicy:D
Wszystkim których nie wymieniam gratuluję udanych bet , współczuję jeśli były inne :no:
Cieszę się że wracam i nabiera rozpędu do dzialania:D:D:D
Megi dziekuje za mile slowa:* niestety nie tym razem. Zarodki przestaly sie rozwijac...

Do góry