reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Prawda jest taka, ze jeszcze raz napisze te konowaly ( w tym przypadku mam na myśli wszystkich lekarzy z enelmedu których znam) robią nam nadzieje, mi powiedział przy słabych przyrostach bety ze wszystko jest ok nawet nie zrobił usg tylko „zbadał” ze macica jest powiększona i ze jestem w ciąży i ze mi gratuluje (przy naturalnych ciążach mało kto sprawdza bety, albo robią to raz i umawiaja się już na usg, wiec lekarze może nie maja doświadczenia z pustymi jajami czy z pozamacicznymi tylko dopiero szpitale) gdzie z drugiej strony miałam forum i dziewczyny które pisały żeby sprawdzać bete czekać ze nie jest super i lekarza z kliniki który również mówił to samo, czekaliśmy na cud i tyle, w dniu wyznaczonej wizyty okazało się ze beta na początku rosła prawidłowo i zarodek się rozwijał a w pewnym momencie się zatrzymał i beta tez się zatrzymała, nie przerastała prawidłowo.
Chociaż sporo widziałam historii gdzie niskie przyrosty bety skończyły się najgorszym to cuda tez się zdarzyły.
Oby tym razem rowniez zdarzyl sie forumowy cud [emoji110]

Naprawdę kiedyś zanim pisiory doszły do władzy bardzo interesowałam się polityką i tym co się dzieje w kraju. W momencie gdy zmieniła się władza a ministrem zdrowia został ten skyrwysyn o królewskim nazwisku, ministrem rolnictwa morderca zwierząt, premierem pinda z broszka a wszystkim steruje człowiek który ma w sobie (za ten "zamach") więcej nienawiści niz to można sobie wyobrazić to poprostu przestałam to sledzic żeby się nie denerwowac. Czekam tylko jeszcze te 1,5roku i mam nadzieję że to się skonczy.
Oj nie bylabym taka pewna. Oni sobie kupili glosy wiekszosci wlasnie tym 500+ [emoji853] straszne to ale taka prawda

Jak o tym wszystkim słucham, to mnie **** jasny strzela :-\ mam znajomą z podstawówki, 4 dzieci z 3 różnymi chłopami, teraz jest znów w ciąży z nowym mężem i Ona się ze mnie śmieje, że my z mężem zapierda**** jak mrówki a mamy mniej kasy niż Ona, która nie przepracowała w swoim 28-letnim życiu ani jednego dnia... Alimenty, z mopsu, dodatki, 500+ i inne srusy...

Ech... Musiałam :p
Bo wlasnie takiej patolce pasuje obecny nurt rzadzacy i to oni zapewnia zwyciestwo rzadowi w kolejnych wyborach [emoji58]

30 jajeczek? Calkiem sporo. Wlasnie wydaje mi sie z3 to bardzo indywodualna sprawa, bo jak inaczej wyjasnic ze ja po moich 8 bylam wrakiek czlowieka? [emoji50]
Tak. Nie wiem d czego to zależy. Tak jak pisalam ujowo strasznie sie czulam po pierwszej punkcji. Wogole pierwsza punkcja zostawila bardzo duzy uraz w mojej psychice co do zakladania wenflonu. To bylo w macierzyństwie i na wizycue u anestezjologa bykam u pani dr ktora byla wysoko juz w ciazy. Ja przy pobraniu krwi potrafie zemdkec. Mam kiepskie zyly i w zasadzie jest jedna dyzurna z ktorej mi pobieraja krew. Na punkcji byl inny anestezjolog jakis mlody. Wenflon tez do niej lub na dloniach. Nie wien czemu musial sie wkluc w prawa rękę i tak mi grzebal przy żyłach ktore nawet do poboru krwi sie nie nadaja ze masakra. 3 razy mnie kół, ja wylam az mu wkoncu wykrzyczakam zeby na dloni zalozyl-na prawde to byla masakra jak on sue wbil w skore a potem grzebal tym czyms w poszukiwaniu żyły.

Dzis dopiero 3dpt, chyba sie za bardzo sie doszukuke, wydaje mi sie, ze mam lekko piekace/wrazliwe sutki, ale pozniej sie zatsanawiam czy za bardzo sie tego nie doszukuje i sama sobie to wmawiam. Troche mi tez bylo zimno przy 30 stopniowym upale ;), ale tak jak mowie tu wyobraznia moze dzialac i jakos sama sobie juz nie ufam ;) musze sie kopnac i przestac wyszukiwac znakow [emoji6]

Wiesz, ze większość objawów to skutek tych wszystkich leków, ktore bierzemy? Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać.
Ja sobie założyłam, ze bede sie cieszyc z tych dni do bety, bo przynajmniej przez ten czas jestem w ciazy (wiem, ze to takie teoretyczne) i dlatego też zwlekalam z beta

reklama
To jest po czasie strasznie przykre. Najpierw się z tego śmiałam, ale jak zobaczyłam jak Ona beztrosko żyje, jak podchodzi do tych dzieci dając je każdego dnia w opiekę do innej babci, jak cały dzień siedzi na Facebooku a dodając codziennie zdjęcia z mieszkania ja mam ochotę zwymiotowac widząc ten syf, to czasem jej zazdroszczę, że może i potrafi mieć wszystko w czterech literach.
I pomysl ze to wszystko z Twoich, Twojego M, moich i wielu z nas podatkow [emoji6]

Do góry