reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
problem w tym ze to nie jest jeden a dwa i sa ogromne, jeden na calym piszczelu a drugi na przedramieniu ... i ten wlasnie na przedramieniu nie daje mi zyc. Bo jest na calym i jest to gola kobieta!

On uwaza ze to tylko rysunek a ja nie moge wyluzowac :(

ok, to tego się nie spodziewałam, to też jest powyżej tego co uważam za stosowne
ale i tak już po fakcie....niestety, czemu Ci nasi faceci tak robią???

Dziewczyny Pasnik odpisał ,żeby nie brać encortonu i ze kuracja tamta 14 dniowa trwała 3 mc .... No o teraz jestem w dupie nie wiem czy wywalczę ten cykl ,a dopier we wtorek będę wiedziała na czym stoję ,a do tego czasu coś musze działać .... jeśli wezmę encorton Np już jutro i jeśli we wtorek powiedzą stanowczo nie to jak mogę zredukować ta dawkę czy poprostu odstawić we środę i czekac na następna miesiączkę i zacząć od nowa ? Co proponujecie ? Boże jestem bezradna ...
Jeśli masz nadzieje na ten cykl to zawsze możesz odstawić jeśli on nie wypali - najlepiej stopniowo zmniejszając dawkę (nie wiem ile ty tam masz brac). Mi się takie rzeczy przytrafiały np miał być transfer a go nie było bo na cyklu naturalnym przegapiliśmy z panią doktor owulacje. Encorton brałam i brac przestałam, na kolejny cykl czekałam. Kropka :)

Do której tygodnia ciąży bralyscie luteine? Moja gin trochę nieprzytomna jest. Na jednej wizycie kazała mi schodzić, a na następnej znów przepisała. Dziś już w ogóle nic na ten temat nie mówiła, a ja nie spytałam. Pożegnałam się z nią właśnie i szukam nowej. Chciałbym mieć wreszcie miła lekarke, do której nie będę bała się odezwać. Ta była skuteczna, ale w kontakcie ciężka jak dla mnie. Dziś dosyć po chamsku rzuciła mi tekst ze "siedzę w domu na zwolnieniu, nic nie robię i mogłabym sobie ciśnienie mierzyć zamiast się opalać" . No i ciśnienie to mi wtedy na pewno podniosła.. Nagle moja opalenizna jej przeszkadza (po 1,5 miesiąca wynurzylam się z domu) a nie widzi mojej opryszczki, która mam już 2 raz. Cieszę się że skończyły się moje wizyty u niej.
Mi lekarz w kliniki kazal zaczac schodzic od 9tc tak ze w 13tc bede juz po progesteronie. Ale wiesz, wszystko sie okaze w trakcie. Czy to nie za szybko.
A tekst Twojej Pani Dr masakra. Nawet nie warto komentowac... dobrze robisz ze zmieniasz lekarza [emoji4]

Jeśli masz nadzieje na ten cykl to zawsze możesz odstawić jeśli on nie wypali - najlepiej stopniowo zmniejszając dawkę (nie wiem ile ty tam masz brac). Mi się takie rzeczy przytrafiały np miał być transfer a go nie było bo na cyklu naturalnym przegapiliśmy z panią doktor owulacje. Encorton brałam i brac przestałam, na kolejny cykl czekałam. Kropka :)
O jestes [emoji4] co u Ciebie Koniczynko? [emoji4]

Qwa baby dajcie spokój z tą Niną błagam :p

@Kurcia No właśnie pytałam doktorka co mi da na skurcze - chodziło o spasmoline a wpisał też atosiban do transferu. Troche sie zastanawiam czy to potrzebne, bo nigdy tego nie miałam a ciąże były... tym bardziej, że jestem juz goła i wesoła hmmmm Za to wpisał też AH od razu, mam nadzieję, że nikt nie będzie kwestionował ;)
btw - za mrożenie zarodków to kiedy się płaci? mrożą po 2 na 1 cryotopie czy nie chcą?
Mroza po 2 ale to bedziesz w embriologiem ustalala.

reklama
Do góry