reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeśli masz nadzieje na ten cykl to zawsze możesz odstawić jeśli on nie wypali - najlepiej stopniowo zmniejszając dawkę (nie wiem ile ty tam masz brac). Mi się takie rzeczy przytrafiały np miał być transfer a go nie było bo na cyklu naturalnym przegapiliśmy z panią doktor owulacje. Encorton brałam i brac przestałam, na kolejny cykl czekałam. Kropka :)
Witamy kochana❤ jak maluszek? Mocno tulisz kibelek?:)

@JoannaRak a ja nauczylam sie zamykac juz ludziom morde. Na glupie pytanie kiedy dzidzia odpowiadam ze gdyby to ode mnie zalezalo miala bym juz 2 ze soba. Mina niektorych bezcenna. Na drugi raz moze pomysla zanim cos chlapna [emoji16]
Dokładnie... ja tez mam swój standardowy tekst. Ostatnio na weselu brata znowu powiedziałam nowopoznanym ciekawskiej osobie (jak to nie masz dzieci, trzeba się postaaaarać w końcu!) ze jak by to by się dzieci dało zamawiać na Aliekspresie to dawno byśmy mieli parkę. Jednym kurierem. Mordę pan zamkną bardzo szybko i stwierdził ze musi się isc z kimś przywitać :D

Nie boję się się tego że będą bliźniaki bo mam na to warunki. Boję się bliźniaczej ciaxy
Do listy spraw do rozważenia powinnaś dodać jeszcze że.... każdy z zarodkow może się jeszcze podzielić. Również blastocysta. Sama poznałam bliźniaki z jednej blastki - jednojajowe żeby nie było ze naturals się przyplątał dodatkowy. Na forum jednej dziewczynie tez się tak przytrafiło. A w mojej klinice podano 2 a były 3 zarodki, nie wiem jak to się potoczyło.

Dzis o Tobie myslalam tylko nicka nie pamietalam:/ jak tam kochana u Ciebie? Sprawa z mezem definitywnie zakonczona czy widac swiatelko w tunelu?

O, jak miło... [emoji8]
Sprawa małżeństwa została juz zakończona. Pozew leży w sadzie od maja. Ale ze u nas sie czeka na termin rozprawy jak na wizytę u ortopedy na NFZ, to bedzie ona dopiero w listopadzie... Ale to formalności. Bo nasze drogi sa juz zupełnie oddzielnymi sciezkami.
Długo tu nie wchodziłam, ale wczoraj jakos tak zaczęłam znowu czytać i bach [emoji16] Jak nalog [emoji12] Fajnie ze tyle dziewczyn „z moich czasów” albo juz rodzi, albo zaraz bedzie, albo głaszcze brzuszki rosnace, albo sie cieszy z bety, albo wlasnie transferuje. Ja to tu pewnie światło zgasze jesli kiedys wroce w ogóle [emoji85]

MASAKRA HU... K JEDEN. sama pracuje w bardzo dużej firmie na kier stanowisku szef od początku wie że podchodzę do in vitro. Otoczyć mnie duża teoskliwoscia i zrozumieniem. Fakt że jestem tam ponad 15 lat :)

Pracuję tam drugi rok, szef główny wie o mojej sytuacji, ale tamten nie. Obiecali mi, że nie będą mnie obciążąć teraz czymś co może zrobić ktoś inny, już kolega dostał dodatkowe zadanie a nie ja (u nas akurat to zlecenie to jest przykra konieczność jak komuś to zlecają-w tamtym roku ja to miałam, ale prawa ręka szefa zadziałała i nie dostaje nic w nadmiarze). Mi się wydaje, że Ci co nie wiedzą to myślą, że u mnie nawet lepiej, bo lepiej teraz wyglądam- schudłam, zaczełam wchodzić w ubrania z przed 3 lat....nie, że są cudowne, ale same wiecie, nowa fryzura itd, tak z 2 lata mniej i tym bardziej stwierdził, że nic mi przecież nie było.
No, ale z drugiej strony, centrum świata jesteśmy tylko sami dla siebie :)

A4E46996-F744-4789-8188-406768E6ED28.jpeg
A Mia meza szukala:)

Załączniki

• A4E46996-F744-4789-8188-406768E6ED28.jpeg
    A4E46996-F744-4789-8188-406768E6ED28.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 320
reklama
Kalno,
a to faktycznie @ czy plamienie srodcykliczne? Ma w sumie takie same objawy jak przy okresie, pojawia sie przy owulacji , kiedy hormony zmieniaja swoje wartosci i ustaje jak progesteron wchodzi w wysoka faze. Czesto sie to zdaza przy miesniakach, polipach i anty koncepcji.
To co mi do tego nie pasuje to twoje cienkie endometriu , ktore w sumie powinno byc wlasnie mega grube, jesli ono sie złuszcza tak szybko to faktycznie cos jest nie tak. Musialabys zrobic wg mnie badanie hormonow zeby ustalic w jakiej fazie cyklu znajduje sie twoj organizm.
Annemarie napewno to @ bo choć nie jest zbyt obfita to jest dużo żywej krwi . Badania miałam robione przed wizyta czyli są świeże . Nie wiem co się zadziało .moj organizm coraz bardziej wariuje

Do góry