reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
problem w tym ze to nie jest jeden a dwa i sa ogromne, jeden na calym piszczelu a drugi na przedramieniu ... i ten wlasnie na przedramieniu nie daje mi zyc. Bo jest na calym i jest to gola kobieta!

On uwaza ze to tylko rysunek a ja nie moge wyluzowac :(

ok, to tego się nie spodziewałam, to też jest powyżej tego co uważam za stosowne
ale i tak już po fakcie....niestety, czemu Ci nasi faceci tak robią???

Dziewczyny Pasnik odpisał ,żeby nie brać encortonu i ze kuracja tamta 14 dniowa trwała 3 mc .... No o teraz jestem w dupie nie wiem czy wywalczę ten cykl ,a dopier we wtorek będę wiedziała na czym stoję ,a do tego czasu coś musze działać .... jeśli wezmę encorton Np już jutro i jeśli we wtorek powiedzą stanowczo nie to jak mogę zredukować ta dawkę czy poprostu odstawić we środę i czekac na następna miesiączkę i zacząć od nowa ? Co proponujecie ? Boże jestem bezradna ...
Jeśli masz nadzieje na ten cykl to zawsze możesz odstawić jeśli on nie wypali - najlepiej stopniowo zmniejszając dawkę (nie wiem ile ty tam masz brac). Mi się takie rzeczy przytrafiały np miał być transfer a go nie było bo na cyklu naturalnym przegapiliśmy z panią doktor owulacje. Encorton brałam i brac przestałam, na kolejny cykl czekałam. Kropka :)

Do której tygodnia ciąży bralyscie luteine? Moja gin trochę nieprzytomna jest. Na jednej wizycie kazała mi schodzić, a na następnej znów przepisała. Dziś już w ogóle nic na ten temat nie mówiła, a ja nie spytałam. Pożegnałam się z nią właśnie i szukam nowej. Chciałbym mieć wreszcie miła lekarke, do której nie będę bała się odezwać. Ta była skuteczna, ale w kontakcie ciężka jak dla mnie. Dziś dosyć po chamsku rzuciła mi tekst ze "siedzę w domu na zwolnieniu, nic nie robię i mogłabym sobie ciśnienie mierzyć zamiast się opalać" . No i ciśnienie to mi wtedy na pewno podniosła.. Nagle moja opalenizna jej przeszkadza (po 1,5 miesiąca wynurzylam się z domu) a nie widzi mojej opryszczki, która mam już 2 raz. Cieszę się że skończyły się moje wizyty u niej.
Mi lekarz w kliniki kazal zaczac schodzic od 9tc tak ze w 13tc bede juz po progesteronie. Ale wiesz, wszystko sie okaze w trakcie. Czy to nie za szybko.
A tekst Twojej Pani Dr masakra. Nawet nie warto komentowac... dobrze robisz ze zmieniasz lekarza [emoji4]

Jeśli masz nadzieje na ten cykl to zawsze możesz odstawić jeśli on nie wypali - najlepiej stopniowo zmniejszając dawkę (nie wiem ile ty tam masz brac). Mi się takie rzeczy przytrafiały np miał być transfer a go nie było bo na cyklu naturalnym przegapiliśmy z panią doktor owulacje. Encorton brałam i brac przestałam, na kolejny cykl czekałam. Kropka :)
O jestes [emoji4] co u Ciebie Koniczynko? [emoji4]

Qwa baby dajcie spokój z tą Niną błagam :p

@Kurcia No właśnie pytałam doktorka co mi da na skurcze - chodziło o spasmoline a wpisał też atosiban do transferu. Troche sie zastanawiam czy to potrzebne, bo nigdy tego nie miałam a ciąże były... tym bardziej, że jestem juz goła i wesoła hmmmm Za to wpisał też AH od razu, mam nadzieję, że nikt nie będzie kwestionował ;)
btw - za mrożenie zarodków to kiedy się płaci? mrożą po 2 na 1 cryotopie czy nie chcą?
Mroza po 2 ale to bedziesz w embriologiem ustalala.

reklama
Do góry