reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana sa tu dziewczyny z parensa, nie ma czego szukać - to już chyba najgorsza z najgorszych krakowskich klinik. Jeśli to realne to przenieście się do Katowic - niby dojazdy kosztują, ale ceny mają spoko, dużo taniej wychodzi niż Kraków.
No i wczoraj doktorek mi tłumaczył dlaczego mają takie dobre wyniki jeśli chodzi o hodowlę zarodków :)
A ile kosztuje cała procedura w Katowicach łącznie z lekami

udało się tam komuś że słabym nasieniem zająć w ciążę za 1 razem in vitro

My podchodzimy teraz do drugiego transferu w Gyncentrum (pierwszy transfer zakonczony cb wiec mam nadzieje na wiecej szczescia tym razem). U nas niskie amh plus nasienie tez niezbyt dobre chyba 2 lub 3% klasy II. Przy komorce dawczyni z naszym nasieniem przy IMSI msome powstalo nam z 6 komorek 6 zarodkow nakwyzszej klasy bez zadnej fragmentacji. Jak to dziewczyny pisaly wczesniej w Gyncentrum maja swietne laboratorium embriologicze, o czym juz tez nieraz slyszalam. Tylko pamietaj jesli bys sie umawiala to do jednego z glownych lekarzy o ktorych dziewzyny pisaly, bo mnie np proponowali dr czerwinska lub dr wasik, ktore raczej trzeba omijac szerokim lukiem.

My podchodzimy teraz do drugiego transferu w Gyncentrum (pierwszy transfer zakonczony cb wiec mam nadzieje na wiecej szczescia tym razem). U nas niskie amh plus nasienie tez niezbyt dobre chyba 2 lub 3% klasy II. Przy komorce dawczyni z naszym nasieniem przy IMSI msome powstalo nam z 6 komorek 6 zarodkow nakwyzszej klasy bez zadnej fragmentacji. Jak to dziewczyny pisaly wczesniej w Gyncentrum maja swietne laboratorium embriologicze, o czym juz tez nieraz slyszalam. Tylko pamietaj jesli bys sie umawiala to do jednego z glownych lekarzy o ktorych dziewzyny pisaly, bo mnie np proponowali dr czerwinska lub dr wasik, ktore raczej trzeb

A ile kosztuje cała procedura w Katowicach łącznie z lekami
W katowicach mają fajny program 2+1 - wejdz na strone gyncentrum i poczytaj. Koszt 13900, ale masz w tym 3 procedury. Leki do stymulacji i po transferze - wszystko w zaleznosci od tego czym bedziesz stymulowana i co lekarz zapisze. Do stymulacji teraz mnie wyszly ok 700-800zl, za pierwszym razem mialam inne leki i za cala stymulacje zaplacilam niecale 200zl. Ale tu juz lekarz decyduje (jak masz refundacje to wszedzie zaplacisz tyle samo). A jesli chodzi o leki po transferze (glownie progesteron jest bardzo drogi) to moge ci polecic apteke gdzie kupisz leki po przystepnych cenach.
I polecam gr Grettke bo on jest tez andrologiem, wiec mysle ze bardziej calosciowo spojrzy na wasz problem. Powodzenia:)

W katowicach mają fajny program 2+1 - wejdz na strone gyncentrum i poczytaj. Koszt 13900, ale masz w tym 3 procedury. Leki do stymulacji i po transferze - wszystko w zaleznosci od tego czym bedziesz stymulowana i co lekarz zapisze. Do stymulacji teraz mnie wyszly ok 700-800zl, za pierwszym razem mialam inne leki i za cala stymulacje zaplacilam niecale 200zl. Ale tu juz lekarz decyduje (jak masz refundacje to wszedzie zaplacisz tyle samo). A jesli chodzi o leki po transferze (glownie progesteron jest bardzo drogi) to moge ci polecic apteke gdzie kupisz leki po przystepnych cenach.
I polecam gr Grettke bo on jest tez andrologiem, wiec mysle ze bardziej calosciowo spojrzy na wasz problem. Powodzenia:)
Grettka, mercik, gajewska-kucharek, piekarz-adamczyk
a czy wiek pacjentki ma wpływ na powodzenie in vitro

reklama
a czy wiek pacjentki ma wpływ na powodzenie in vitro
Wiek tak, moze miec.znaczenie ale jesli masz powyej 35 lat. Ale nie jest powiedziane, ze jak masz 40lat to nie zajdziesz w ogole, a jak masz 25 to zajdziesz od kopa. Jezeli twoje badania sa w miare ok to tu decydujace beda parametry nasienia, skoro piszesz ze u was czynnik meski. A co dokladnie u was nie tak z nasieniem? Jakie badania robiliscie?

Ostatnia edycja:
Do góry