reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana sa tu dziewczyny z parensa, nie ma czego szukać - to już chyba najgorsza z najgorszych krakowskich klinik. Jeśli to realne to przenieście się do Katowic - niby dojazdy kosztują, ale ceny mają spoko, dużo taniej wychodzi niż Kraków.
No i wczoraj doktorek mi tłumaczył dlaczego mają takie dobre wyniki jeśli chodzi o hodowlę zarodków :)
A ile kosztuje cała procedura w Katowicach łącznie z lekami

udało się tam komuś że słabym nasieniem zająć w ciążę za 1 razem in vitro

My podchodzimy teraz do drugiego transferu w Gyncentrum (pierwszy transfer zakonczony cb wiec mam nadzieje na wiecej szczescia tym razem). U nas niskie amh plus nasienie tez niezbyt dobre chyba 2 lub 3% klasy II. Przy komorce dawczyni z naszym nasieniem przy IMSI msome powstalo nam z 6 komorek 6 zarodkow nakwyzszej klasy bez zadnej fragmentacji. Jak to dziewczyny pisaly wczesniej w Gyncentrum maja swietne laboratorium embriologicze, o czym juz tez nieraz slyszalam. Tylko pamietaj jesli bys sie umawiala to do jednego z glownych lekarzy o ktorych dziewzyny pisaly, bo mnie np proponowali dr czerwinska lub dr wasik, ktore raczej trzeba omijac szerokim lukiem.

My podchodzimy teraz do drugiego transferu w Gyncentrum (pierwszy transfer zakonczony cb wiec mam nadzieje na wiecej szczescia tym razem). U nas niskie amh plus nasienie tez niezbyt dobre chyba 2 lub 3% klasy II. Przy komorce dawczyni z naszym nasieniem przy IMSI msome powstalo nam z 6 komorek 6 zarodkow nakwyzszej klasy bez zadnej fragmentacji. Jak to dziewczyny pisaly wczesniej w Gyncentrum maja swietne laboratorium embriologicze, o czym juz tez nieraz slyszalam. Tylko pamietaj jesli bys sie umawiala to do jednego z glownych lekarzy o ktorych dziewzyny pisaly, bo mnie np proponowali dr czerwinska lub dr wasik, ktore raczej trzeb

A ile kosztuje cała procedura w Katowicach łącznie z lekami
W katowicach mają fajny program 2+1 - wejdz na strone gyncentrum i poczytaj. Koszt 13900, ale masz w tym 3 procedury. Leki do stymulacji i po transferze - wszystko w zaleznosci od tego czym bedziesz stymulowana i co lekarz zapisze. Do stymulacji teraz mnie wyszly ok 700-800zl, za pierwszym razem mialam inne leki i za cala stymulacje zaplacilam niecale 200zl. Ale tu juz lekarz decyduje (jak masz refundacje to wszedzie zaplacisz tyle samo). A jesli chodzi o leki po transferze (glownie progesteron jest bardzo drogi) to moge ci polecic apteke gdzie kupisz leki po przystepnych cenach.
I polecam gr Grettke bo on jest tez andrologiem, wiec mysle ze bardziej calosciowo spojrzy na wasz problem. Powodzenia:)

W katowicach mają fajny program 2+1 - wejdz na strone gyncentrum i poczytaj. Koszt 13900, ale masz w tym 3 procedury. Leki do stymulacji i po transferze - wszystko w zaleznosci od tego czym bedziesz stymulowana i co lekarz zapisze. Do stymulacji teraz mnie wyszly ok 700-800zl, za pierwszym razem mialam inne leki i za cala stymulacje zaplacilam niecale 200zl. Ale tu juz lekarz decyduje (jak masz refundacje to wszedzie zaplacisz tyle samo). A jesli chodzi o leki po transferze (glownie progesteron jest bardzo drogi) to moge ci polecic apteke gdzie kupisz leki po przystepnych cenach.
I polecam gr Grettke bo on jest tez andrologiem, wiec mysle ze bardziej calosciowo spojrzy na wasz problem. Powodzenia:)
Grettka, mercik, gajewska-kucharek, piekarz-adamczyk
a czy wiek pacjentki ma wpływ na powodzenie in vitro

reklama
a czy wiek pacjentki ma wpływ na powodzenie in vitro
Wiek tak, moze miec.znaczenie ale jesli masz powyej 35 lat. Ale nie jest powiedziane, ze jak masz 40lat to nie zajdziesz w ogole, a jak masz 25 to zajdziesz od kopa. Jezeli twoje badania sa w miare ok to tu decydujace beda parametry nasienia, skoro piszesz ze u was czynnik meski. A co dokladnie u was nie tak z nasieniem? Jakie badania robiliscie?

Ostatnia edycja:
Do góry