reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane, czy ktoras z dziewczyn mieszkajacych w UK robila tu moze intralipid. Wiem, ze kliniki in vitro w uk nie wykonuja zadnych usug dla nie swoich pacjetow. Mam miec intralipid 2 tyg przed transferem i zastanawiam sie czy lepiej tu na miejscu kombinowac jakos czy do katowic na 1 dzien poleciec, Moze macie jakies doswiadczenia?

Kochane, czy ktoras z dziewczyn mieszkajacych w UK robila tu moze intralipid. Wiem, ze kliniki in vitro w uk nie wykonuja zadnych usug dla nie swoich pacjetow. Mam miec intralipid 2 tyg przed transferem i zastanawiam sie czy lepiej tu na miejscu kombinowac jakos czy do katowic na 1 dzien poleciec, Moze macie jakies doswiadczenia?
Kochana ja mam jeden itralipid w domu-mialam.wziąć 2 po tranaferze ale zrezygnowalam z tego drugiego jak.zlapalam ospe. Jakbys chciala to moge Ci sprzedac tylko musi Ci ktos go podac z tym ze on moze uczulac wiec lepiej zebys pierwszy miala podany pod okiem lekarza i pamietaj ze podajemy z sola fizjologiczna, nie sam

Kochana ja mam jeden itralipid w domu-mialam.wziąć 2 po tranaferze ale zrezygnowalam z tego drugiego jak.zlapalam ospe. Jakbys chciala to moge Ci sprzedac tylko musi Ci ktos go podac z tym ze on moze uczulac wiec lepiej zebys pierwszy miala podany pod okiem lekarza i pamietaj ze podajemy z sola fizjologiczna, nie sam
Dziekuje bardzo kochana, wlasnie o to podanie najbardziej mi chodzi bo recepty mi w ciechocinku wypisza i siostrzenica Moze mi to wyslac przez kuriera tylko wlasnie zastanawiam sie kto mi to poda, myslalm, zeby zadzwonic do polskich przychodni w okolicy, ale wlasnie ciekawa jestem czy dziewczyny mieszkajace w uk Maja jakis patent na to, moze jakas placowka ktora moga polecic. Bo tak sie wlasnie zastanawiam czy nie latwiej poleciec do pl na 1 dzien niz tu kombinowac.

Dziekuje bardzo kochana, wlasnie o to podanie najbardziej mi chodzi bo recepty mi w ciechocinku wypisza i siostrzenica Moze mi to wyslac przez kuriera tylko wlasnie zastanawiam sie kto mi to poda, myslalm, zeby zadzwonic do polskich przychodni w okolicy, ale wlasnie ciekawa jestem czy dziewczyny mieszkajace w uk Maja jakis patent na to, moze jakas placowka ktora moga polecic. Bo tak sie wlasnie zastanawiam czy nie latwiej poleciec do pl na 1 dzien niz tu kombinowac.
Oj nie sadze ze w klinice Ci recepte wypisza bo oni na tym kase maja-w aptece kosztuje ok 35 zl a w ciechocinku.trzeba zero dodac do tej kwoty a zeby zalatwic podanie to nie jest tak latwo a przynajmniej ja tak mialam bo 3 dni chodzilam od lekarza do lekarza zeby ktos mi dyspozycje podania wpisał bo bez tego ani rusz, nawet prywatnie w domu nikt mi podac nie chcial

Dziewczyny, pojechałam na izbę. Pani dr nie widziała w usg pęcherzyka w macicy. Ale mówi, że to może jeszcze za wcześnie. Zatrzymała mnie w szpitalu jako podejrzenie ciąży pozamacicznej, choć jak sama mówiła tylko na weekend do obserwacji. Jej zdaniem może jeszcze coś z tego być, bo może być zwyczajnie za wcześnie na pęcherzyk.
W międzyczasie przyszła beta - w 14 dpt 475, dziś w 16 dpt 793. Czy to nie ciut za mało? Progesteron na prolutexie znacznie wzrósł - 46, 2 dni temu 26.
Leżę przez weekend, w niedzielę zrobia usg i betę
.
Dziękuję Wam za wsparcie!
Kochana i bardzo dobrze ze pojechalas na ip!widzisz od razu jestes spokojniejsza!wszystko bedzie dobrze zobaczysz!:* :)

Hej dziewczyny, przetrwałam noc bez bólu, bez krwawienia, z niewielkim brudzeniem. Beta i usg najwcześniej jutro. Teraz czuję, że trochę bez sensu tu jestem, ale gdyby nie to, pewnie pojechałabym w poniedziałek do pracy pokończyc swoje zlecenia (ale człowiek jest głupi...), a tak, jak któraś z Was napisała, wakacje na NFZ. No i będę obdzwaniać szefostwo, że mnie w przyszłym tygodniu nie uświadczą. Mam tylko nadzieję na wzrostowa betę i pęcherzyk... może jutro się uda. Trzymajcie się.

Hej dziewczyny, przetrwałam noc bez bólu, bez krwawienia, z niewielkim brudzeniem. Beta i usg najwcześniej jutro. Teraz czuję, że trochę bez sensu tu jestem, ale gdyby nie to, pewnie pojechałabym w poniedziałek do pracy pokończyc swoje zlecenia (ale człowiek jest głupi...), a tak, jak któraś z Was napisała, wakacje na NFZ. No i będę obdzwaniać szefostwo, że mnie w przyszłym tygodniu nie uświadczą. Mam tylko nadzieję na wzrostowa betę i pęcherzyk... może jutro się uda. Trzymajcie się.
To ty sie trzymaj i nie poddawaj!a praca cooo tam nikt i tak nikt nam za nią medalu nie da!najwazniejsze zdrowie! :)

reklama
Do góry