reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam.Jestem tu nowa i dość...przerażona.Po latach starań o dziecko postanowiliśmy z mężem zdecydować się na in vitro. Nasienie męża jest bardzo słabe,ja mam niedrozny jajowod...szanse bez IV mamy 2%
W połowie lipca mamy mieć pierwsze podejście w klinice Angelius w Katowicach.
Tydzień później planujemy wyjazd na wakacje-domek nad jeziorem,cisza i spokoj tyle ze 5 godzin jazdy samochodem (jako pasazer). Lekarz odradza podroz i sugeruje lezenie w łóżku do upadłego. Czy to nie przesada? Czy Wasi lekarze tez zakazują podróży lub jakiejkolwiek aktywnosci?

reklama
Dziewczynki pobolewaja was czasem jajniki? Bo mnie czasem zakluja ale nie wiem dlaczego przeciez one nie maja nic juz do roboty... Raz jeden raz drugi albo oba na raz. B lekko i chwilowo ale przypominaja o sobie... Powinnam sie martwic?
Może to jajniki może więzadła macicy która się rozciaga. Ale tak, kulo i czasem dalej zakuje.

Nie ma za co, tam z ulicy mozesz wejsc, nawet sie nie trzeba umawiac. Kochana, a powiedz ty in vitro w Polsce robilas czy w UK? Pytam bo jak bede teraz podchodzic do transferu to zastanawiam sie jak dlugo mam czekac po transferze. Mnie ostatnio lekarz mowil ze poczekac z 2 dni po I leciec. Ciekawa jestem jak inni zalecaja.
w UK, 4 próba w piątek mam beta, niestety dzisiaj jest 12dpt A test skany ciągle pokazuje jedna kreska... wcześniej za każdym razem byłam w ciąży Ale nie stery poronilam...

Witam.Jestem tu nowa i dość...przerażona.Po latach starań o dziecko postanowiliśmy z mężem zdecydować się na in vitro. Nasienie męża jest bardzo słabe,ja mam niedrozny jajowod...szanse bez IV mamy 2%
Tydzień później planujemy wyjazd na wakacje-domek nad jeziorem,cisza i spokoj tyle ze 5 godzin jazdy samochodem (jako pasazer). Lekarz odradza podroz i sugeruje lezenie w łóżku do upadłego. Czy to nie przesada? Czy Wasi lekarze tez zakazują podróży lub jakiejkolwiek aktywnosci?
Ja odpuscilam podroz z kliniki do domu (300km) tylko w dniu punkcji (tuz za Warszawa szukalismy na.szybko noclegu bo nie wytrzymalam z bolu) oraz w dniu transferu, wracalismy nastepnego dnia. Podroz zajmuje nam ok 3.5-4h.
Dziwne, ze Twoj lekarz zaleca zrezygnowanie z 5cio godzinnej podrozy tydzien po transferze.

Który z lekarzy odradza takie podróże? Ja do Provity mam prawie 400 km i niebawem zabieram od nich swój zarodek i niestety podróż powrotna konieczna :(

reklama
Jeszcze nie. Czekam na nie. Sam Pasikonik mówił o tabletkach na immunosupresje. No zobaczymy. Pod koniec wakacji się dowiem co i jak. Akurat pech chciał ze teraz mają remont. A z badań zlecil mi w sumie tylko cytokiny i test imk. Steryd prałat po transferze I nic.
A na co jest intralipid?
Intralipid jest na komorki nk.
No to jeszcze nie ma co gdybac bo mozs sie okazac ze wyniki wyjda dobre. A robilas badania na mutacje na trombofilie. Zespol antyfosfolipidowy

Do góry