reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mamy zielone światło :cool2: Dostałam encorton i jeszcze jeden lek na e,ale nie pamiętam teraz nazwy. No i w lipcu ruszamy. Trochę się wahałam,bo jestem na tym głupim wypowiedzeniu,ale ostatecznie przy pomocy Margit i męża zdecydowałam,że podchodzimy normalnie do transferu i nie szukam nowej pracy na razie. Ty też od lipca ruszasz? Dobrze pamiętam? I Kurcia chyba też? :)
Czadzik!
Tak, ja tez w lipcu startuje,mam nadzieje ze jeszcze w pierwszej polowie zaczne :) Kurcia chyba w drugiej.
Tak jak dżoasia pisze. Ja gdzies w polowie lipca zaczne stymulacje. Transfer pod koniec.

reklama
Hej. My po wizycie w Invicta.
Start z antykami w poniedziałek .
03.07.2018 cudotwórca Pasikonik
12.07.2018 Invicta i rozpisanie dlugiego protokółu. Będą zaplanowane wszystkie jajca . Plan podać jeden zarodek na świeżo - pozostałe zamrozić - modle się o wiecej niż 1 zarodek w tym podejściu . Zrobić porządek z moja macicą , mam miesniaki -3 lekarzy twierdzilo , ze przy IVF nie przeszkadzają - ten lekarz uważa , ze mogą przeszkadzać.
No i powrót po trzech miesiącach po mrożaczki ( no chyba , ze plan się zmieni i jakimś cudem ciąża będzie). Quwa do końca roku se tą ciążę wystrugam . Niestety Wasz ciechocinek z wielkim bólem zaniechalismy 720 km dużo.
Musi sie udać bo to nasze 2 i ostatnie podejście ,wiecej psychicznie i finansowo nie podzwigniemy. Milej nocki kobietki.
Powodzenia i trzymam kciuki!!!!!!!! :yes:

Te badania są dosyć drogie. Ja bym to jeszcze skonsultowała z innym lekarzem, najlepiej genetykiem.
A z samego usg jakie miałaś to ryzyko?
Mamy jeszcze umówiony na poniedzialek refundowany test pappa w naszej klinice. Nie mam na wyniku ryzyka z samego usg.Tak pomyślałam,że jak drugi raz (u innego lekarza i na innym sprzęcie) wyjdzie podobnie,to pewnie zdecyduję się na nitfy.Na razie trochę szkoda mi 2,5 k Pln.Co myślicie?

Hej. My po wizycie w Invicta.
Start z antykami w poniedziałek .
03.07.2018 cudotwórca Pasikonik
12.07.2018 Invicta i rozpisanie dlugiego protokółu. Będą zaplanowane wszystkie jajca . Plan podać jeden zarodek na świeżo - pozostałe zamrozić - modle się o wiecej niż 1 zarodek w tym podejściu . Zrobić porządek z moja macicą , mam miesniaki -3 lekarzy twierdzilo , ze przy IVF nie przeszkadzają - ten lekarz uważa , ze mogą przeszkadzać.
No i powrót po trzech miesiącach po mrożaczki ( no chyba , ze plan się zmieni i jakimś cudem ciąża będzie). Quwa do końca roku se tą ciążę wystrugam . Niestety Wasz ciechocinek z wielkim bólem zaniechalismy 720 km dużo.
Musi sie udać bo to nasze 2 i ostatnie podejście ,wiecej psychicznie i finansowo nie podzwigniemy. Milej nocki kobietki.
Agniecha,mocne kciuki!!! Wystrugasz jak nic!!! Musi się udać i się uda waleczna lwico!!!

Ale to są ryzyka po pappa czy po teście podwójnym ( pappa + usg)? Powinno się robić w podobnym terminie oddanie krwi do pappy, usg 11-13 u dobrego fachowca i dopiero jak te wyniki się połączy wylicza się statystykę.
Powiem tak. ZD nawet dobry diagnosta z certyfikate i super sprzętem może nie dostrzec, kilka % jest totalnie nie widoczne podczas prenatalnych i bez robienia genetyki 100% pewności nie da nikt. Natomiast trisomie 13 i 18 to bardzo ciezkie wady... nie spotkałam się z sytuacja żeby na usg nic nie niepokoiło a potem nagle ZE a wiele miesięcy byłam kiedyś na forum poświęconym tylko i wyłącznie temu tematowi.
Ja osobiście mam swoje prywatne strachy z przeszłości , robię Nifty żeby je ukatrupić.
Robiłam test podwojny (biochemia +usg) na dobrym sprzęcie i u dobrego lekarza (specjalnie jechałam na Wilanów).Dzięki za info,ja też jestem z tych co wolą sprawdzić (bo kto normalny robi 2 testy podwojne w roznych miejscach? :-)) Zatem zobaczę j bedzie w poniedziałek (lekarka z kliniki specjalizuje się w takim usg i jest podobno bardzo dobra).Albo mnie uspokoi,albo trzeba będzie robić nitfy.

Przyl
Robiłam test podwojny (biochemia +usg) na dobrym sprzęcie i u dobrego lekarza (specjalnie jechałam na Wilanów).Dzięki za info,ja też jestem z tych co wolą sprawdzić (bo kto normalny robi 2 testy podwojne w roznych miejscach? :-)) Zatem zobaczę j bedzie w poniedziałek (lekarka z kliniki specjalizuje się w takim usg i jest podobno bardzo dobra).Albo mnie uspokoi,albo trzeba będzie robić nitfy.
Przypadkiem dr Slowiej ci robił? Bo on w Wilanowie w Medicover pracuje w szpitalu.

reklama
Do góry