reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Masz jakiś problem zdiagnozowany?
Mąż jest zdrowy, ma bardzo dobrej jakości nasienie
Za to ja jestem "skrzywiona" - zawsze tak mówię o sobie jak ktoś pyta

Jak miałam 9 miesięcy miałam zapalenie wyrostka robaczkowego, operacja....
Później po operacji zapalenie otrzewnej.
I tak żyłam w nieświadomości że nie mogę zajść w ciążę do 25 roku życia.
W 26 roku życia okazało się że mam wodniaka jajowodu, usunięty.
Teraz jakas torbiel i inne chujemujedzikiewęże.
Amh 3.24
Wszystkie wyniki idealne.
Nigdy nie byłam w ciąży naturalnej. A jestem aktywna od ponad 10 lat. Żadnej antykoncepcyji nigdy nie stosowałam.

O taki los [emoji55]

reklama
Żałuję, że u mnie nie wchodzi w grę cud. Miałabym jakąś motywację, bo przecież to spalanie dużej ilości kalorii a tak to mi się nic nie chce i wieczorem wolę spać. :p
Kiedys czytalam, ze para z OAT dala rade naturalnie splodzic dziecko. Tak mnie to zmotywowalo, ze postawilam M warunek, minimum co dwa dni bzy bzy haha. Niestety, po 3 msc nonstop sypiania ze soba z jakby kalendarzykiem i zegarkiem w reku tak mi sie odechcialo, ze teraz trzeba mnie zaciagac do sypialni a i tak mi sie nie chce. Stracilam zapal, nawet z przerwa ostatnio dluzsza. Czasem chcialabym, ale szybko to mija i jak cos do czego to juz mi sie nie chce. Badz tu madra kobieto :-D

Kiedys czytalam, ze para z OAT dala rade naturalnie splodzic dziecko. Tak mnie to zmotywowalo, ze postawilam M warunek, minimum co dwa dni bzy bzy haha. Niestety, po 3 msc nonstop sypiania ze soba z jakby kalendarzykiem i zegarkiem w reku tak mi sie odechcialo, ze teraz trzeba mnie zaciagac do sypialni a i tak mi sie nie chce. Stracilam zapal, nawet z przerwa ostatnio dluzsza. Czasem chcialabym, ale szybko to mija i jak cos do czego to juz mi sie nie chce. Badz tu madra kobieto :-D
No właśnie. Co to znaczy OAT? U nas azoospermia albo ledwo żyjące plemniki, tak więc in vitro albo wyjazd do Ciechocinka. :p

Jaka lekarka? Przecież jest zarodek i serduszko więc skąd ten sceptyzm?
Na tym etapie bez sensu jest sprawdzanie bety bo właśnie różnie przyrasta i tylko stres wywołuje. Teraz usg jest miarodajne.
Lekarka, ktora prowadzila moj przypadek w szpitalu. Ona robila mi usg i interpretowala dzis wyniki bety. Podczas usg jak sie rozplakalam bo widzialam zyjacy zarodek powiedziala mi ze za szybko na lzy szczescia. Wtedy mialam to w dupie... A teraz do mnie to dociera.

Witam!
Czy któraś z Was leczy się w Poznaniu? Zastanawiam się nad Polną lub Invimed. Jak to u Was wyglądało czym się sugerowałyście w wyborze?
Wczoraj odebraliśmy męża wyniki testu MAR i wyszły przeciwciała przeciwplemnikowe IgG - 43% a ja mam endometrioze otrzewnową i 1 jajowód niedrożny. Obawiam się, że pozostanie nam tylko ivf.
Czy męża wyniki można polepszyć?
Ja sie lecze w Poznaniu w Invimedzie. Doradzila mi znajoma, ktora zaszla dzieki nim w ciaze.
Ja mialam 1 probra nieudana, druga proba pozytywna. Widzialam serduszko. Wydalam juz 14,5 tys ale nie zaluje

Dziękuję każdemu z osobna za słowa wsparcia, to jest bardzo budujące, że można liczyć na tak naprawdę obce mi osoby.
Dziękuję! [emoji259]

Nie mamy planu, nie mamy kasy, więc stoimy w miejscu. Z nieba nie leci, rodzice i tak dużo pomagali, już nie chce prosić o pomoc.

Pomyślę o adopcji. Może kiedyś do invitro wrócę. Na chwilę obecną nie stać mnie na kolejną procedurę, leki, wizyty. O tym trzeba mówić wprost. To drogi "interes"
I wiem, że dziecko, bicie serca, każda wiza usg jest bez cenna to żeby to osiągnąć to jest ogromna droga do przejścia.

Dziękuję mężowi, że mnie wspierał i trwa ze mną w tym, że nie jest dupkiem i nie zostawił mnie po diagnozie że jestem bezplodna.

Może kiedyś wrócę do Gry.
Po tym napadzie na bank, c'nie?
Hoope a ktore to in vitro i gdzie?miałaś laparoskopie histeroskopie

Hoope a ktore to in vitro i gdzie?miałaś laparoskopie histeroskopie
2 moje invitro.
1invimed Wrocław dr Wicki ewicz
2polmedis Wrocław dr Po lak

Invimed 1 procedura 1 morula podana w 5 dobie
Polmedis 1 procedura 2 blastocysty podane w 5 dobie.

Zadnych zamrożonych zarodków nigdy nie miałam.

Miałam robione HSG, HSC

Lekarka, ktora prowadzila moj przypadek w szpitalu. Ona robila mi usg i interpretowala dzis wyniki bety. Podczas usg jak sie rozplakalam bo widzialam zyjacy zarodek powiedziala mi ze za szybko na lzy szczescia. Wtedy mialam to w dupie... A teraz do mnie to dociera.
Trzeba było jej z kolana pociągnąć. Kretynka

Witam!
Czy któraś z Was leczy się w Poznaniu? Zastanawiam się nad Polną lub Invimed. Jak to u Was wyglądało czym się sugerowałyście w wyborze?
Wczoraj odebraliśmy męża wyniki testu MAR i wyszły przeciwciała przeciwplemnikowe IgG - 43% a ja mam endometrioze otrzewnową i 1 jajowód niedrożny. Obawiam się, że pozostanie nam tylko ivf.
Czy męża wyniki można polepszyć?
Ja też w Invimedzie. Narazie jestem zadowolona, wszystko szło wg planu. Teraz jestem po weryfikacji beta (pozytywnie) i czekam na pierwsze usg 15/06. Pierwsza próba. Do tego 3 zarodki zamrożone. Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie dotyczące wyników męża. Powodzenia!

reklama
Do góry