reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To jednak to nie pogłoski, że kilogramów przybywa?! Ale powiedzcie, tyjecie w sensie tłuszczu przez to że jest większy apetyt przez te tabletki i jecie więcej czy to jest opuchlizna? Będę wdzięczna za.odp.żeby wiedzieć czego się spodziewać, bo i tak nie jestem zbyt szczupła, a nie chciałbym się roztyć, bo to później ciężko w tej ciąży taka gruba, chodzić i to chyba dla dziecka też nie dobrze co?
Ja nie jadłam więcej, tak jak normalnie a mimo tego przytyłam. Nie jakoś bardzo dużo ale troszkę czuje po sobie. Może to i woda. Nie mam pojęcia. I piersi, w życiu nie miałam takich. Czuje się jak Pamela Anderson w czasach jej świetności;-)

reklama
To jednak to nie pogłoski, że kilogramów przybywa?! Ale powiedzcie, tyjecie w sensie tłuszczu przez to że jest większy apetyt przez te tabletki i jecie więcej czy to jest opuchlizna? Będę wdzięczna za.odp.żeby wiedzieć czego się spodziewać, bo i tak nie jestem zbyt szczupła, a nie chciałbym się roztyć, bo to później ciężko w tej ciąży taka gruba, chodzić i to chyba dla dziecka też nie dobrze co?
Ja przy stymulacji schudłam jakieś 3-4kg :D mam nadzieję, że teraz przy drugiej będzie tak samo! A po transferach to była typowa woda i opuchlizna, do tego chyba zaległości w jelitach. Z jedzeniem sie pilnowałam, żeby nie podjadać znajdowałam sobie zajęcie - a to forum, a to książka itp ;) W ogóle pracę mam na kuchni więc nie ma opcji nie podjadać, bo wszystkiego muszę próbować po kilka razy :/ w domu łatwiej się pilnować :) no i piję dużo, czasem to uczucie głodu to złudzenie i tak naprawdę chce się pić, więc polecam się zaprzyjaźnić z butlą wody :) jak nie wchodzi niegazowana to lekko gazowana się sprawdza :)

Ja przy stymulacji schudłam jakieś 3-4kg :D mam nadzieję, że teraz przy drugiej będzie tak samo! A po transferach to była typowa woda i opuchlizna, do tego chyba zaległości w jelitach. Z jedzeniem sie pilnowałam, żeby nie podjadać znajdowałam sobie zajęcie - a to forum, a to książka itp ;) W ogóle pracę mam na kuchni więc nie ma opcji nie podjadać, bo wszystkiego muszę próbować po kilka razy :/ w domu łatwiej się pilnować :) no i piję dużo, czasem to uczucie głodu to złudzenie i tak naprawdę chce się pić, więc polecam się zaprzyjaźnić z butlą wody :) jak nie wchodzi niegazowana to lekko gazowana się sprawdza :)
Podejrzewam że u każdej inaczej to przebiega. Tak jak reakcja na stymulację i różne inne rzeczy. Każda z nas ma swoją własną historię. Ale oczywiście rady zawsze się przydają;-)

Ja przy pierwszej stymulacji schudlam 8kg takze bylam w szoku ale to pewnie przez stres zwiazany z cala procedura. Przy kolejnych tez nie tylam spadalo juz troche mniej kg. Ale po kazdym transferze byla wodna opuchlizna i pewnie ta progesteronowo zastojowa w jelitach tez.
Teraz przy poprzednim transferze odkrylam wspanialy sposob na to przy okazji zbijania homocysteiny na wszelki wielki ;) codziennie butelka soku z buraka i nie mialam problemow z progesteronowym zatwardzem :D
Polecam wszystkim moze na kogos zadziala tak zbawiennie jak na mnie ;)
Teraz tez pije buteleczke dziennie

Jak dla mnie to zatrzymanie wody i opuchlizna

Ale faktycznie tez mam problem z opróżnieniem...jakby metabolizm zwolnił...
Dzięki dziewuchi za rady :) tylko ten sok z buraka, skąd go wZiąć bo jak narazie w ogródku brak a kurczę w sklepie też.nie widziałam, ale coś się wymyśli. I ta dieta.to też racja, no i zajęcie jakieś żeby nie siedzieć i nie podjadać hih no i te słodkie ;( hiha.można biegać w trakcie stymulacji czy raczej nie bardzo?

reklama
Do góry