reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

To jednak to nie pogłoski, że kilogramów przybywa?! Ale powiedzcie, tyjecie w sensie tłuszczu przez to że jest większy apetyt przez te tabletki i jecie więcej czy to jest opuchlizna? Będę wdzięczna za.odp.żeby wiedzieć czego się spodziewać, bo i tak nie jestem zbyt szczupła, a nie chciałbym się roztyć, bo to później ciężko w tej ciąży taka gruba, chodzić i to chyba dla dziecka też nie dobrze co?
Ja nie jadłam więcej, tak jak normalnie a mimo tego przytyłam. Nie jakoś bardzo dużo ale troszkę czuje po sobie. Może to i woda. Nie mam pojęcia. I piersi, w życiu nie miałam takich. Czuje się jak Pamela Anderson w czasach jej świetności;-)

reklama
To jednak to nie pogłoski, że kilogramów przybywa?! Ale powiedzcie, tyjecie w sensie tłuszczu przez to że jest większy apetyt przez te tabletki i jecie więcej czy to jest opuchlizna? Będę wdzięczna za.odp.żeby wiedzieć czego się spodziewać, bo i tak nie jestem zbyt szczupła, a nie chciałbym się roztyć, bo to później ciężko w tej ciąży taka gruba, chodzić i to chyba dla dziecka też nie dobrze co?
Ja przy stymulacji schudłam jakieś 3-4kg :D mam nadzieję, że teraz przy drugiej będzie tak samo! A po transferach to była typowa woda i opuchlizna, do tego chyba zaległości w jelitach. Z jedzeniem sie pilnowałam, żeby nie podjadać znajdowałam sobie zajęcie - a to forum, a to książka itp ;) W ogóle pracę mam na kuchni więc nie ma opcji nie podjadać, bo wszystkiego muszę próbować po kilka razy :/ w domu łatwiej się pilnować :) no i piję dużo, czasem to uczucie głodu to złudzenie i tak naprawdę chce się pić, więc polecam się zaprzyjaźnić z butlą wody :) jak nie wchodzi niegazowana to lekko gazowana się sprawdza :)

Ja przy stymulacji schudłam jakieś 3-4kg :D mam nadzieję, że teraz przy drugiej będzie tak samo! A po transferach to była typowa woda i opuchlizna, do tego chyba zaległości w jelitach. Z jedzeniem sie pilnowałam, żeby nie podjadać znajdowałam sobie zajęcie - a to forum, a to książka itp ;) W ogóle pracę mam na kuchni więc nie ma opcji nie podjadać, bo wszystkiego muszę próbować po kilka razy :/ w domu łatwiej się pilnować :) no i piję dużo, czasem to uczucie głodu to złudzenie i tak naprawdę chce się pić, więc polecam się zaprzyjaźnić z butlą wody :) jak nie wchodzi niegazowana to lekko gazowana się sprawdza :)
Podejrzewam że u każdej inaczej to przebiega. Tak jak reakcja na stymulację i różne inne rzeczy. Każda z nas ma swoją własną historię. Ale oczywiście rady zawsze się przydają;-)

Ja przy pierwszej stymulacji schudlam 8kg takze bylam w szoku ale to pewnie przez stres zwiazany z cala procedura. Przy kolejnych tez nie tylam spadalo juz troche mniej kg. Ale po kazdym transferze byla wodna opuchlizna i pewnie ta progesteronowo zastojowa w jelitach tez.
Teraz przy poprzednim transferze odkrylam wspanialy sposob na to przy okazji zbijania homocysteiny na wszelki wielki ;) codziennie butelka soku z buraka i nie mialam problemow z progesteronowym zatwardzem :D
Polecam wszystkim moze na kogos zadziala tak zbawiennie jak na mnie ;)
Teraz tez pije buteleczke dziennie

Jak dla mnie to zatrzymanie wody i opuchlizna

Ale faktycznie tez mam problem z opróżnieniem...jakby metabolizm zwolnił...
Dzięki dziewuchi za rady :) tylko ten sok z buraka, skąd go wZiąć bo jak narazie w ogródku brak a kurczę w sklepie też.nie widziałam, ale coś się wymyśli. I ta dieta.to też racja, no i zajęcie jakieś żeby nie siedzieć i nie podjadać hih no i te słodkie ;( hiha.można biegać w trakcie stymulacji czy raczej nie bardzo?

reklama
Do góry