reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dokładnie nie pamietam...coś ok 14000.
2 procedury + w razie niepowodzenia 1 procedura gratis. Procedura=stymulacja(bez leków)+punkcja+1transfer. Gratis wszystkie wizyty, oznaczenie hormonów, wizyty do końca 3mc. Płacisz za leki, dodatkowe badania, mrożenie zarodków i oocytów, criotransfery. Jak się uda przy pierwszej procedurze zwracają część tej kasy (prawie połowę). Jak się uda przy drugiej, trzecia gratisowa przepada.
Kurcze, brzmi to naprawde bardzo korzystnie cenowo [emoji5]

600 zł jak chcesz specjalnym kurierem przewieźć zarodki z kliniki do kliniki. Do tego 3eba doliczyć koszty zagrożenia w nowej klinice w Ciechocinku to 500 zł za komórkę ( w zasadzie to za dwie bo tyle sie mieści w tym termosie) [emoji14]

Padniecie... mój teść mi mówił jaką pozycja jest dobra do robienia dzieci;) jak on z teściową miał problemu żeby zajść w 2 ciaze to tak robili cytuję od tylu ;) masakra
Ha ha ha
Masakra takie porady [emoji86]

Hej Laseczki, właśnie wracam od mojej dr, po tym jak się rozpłakałam (przysięgam, że nie chciałam robić scen), to dała mi receptę na medrol. Mam go brać od 8 dnia cyklu. Idę też do chirurga naczyniowego. Już się umówiłam, tutaj wielki ukłon w kierunku portalu znany lekarza. [emoji4]

Dzieki kochana. Nie rozumiem tego IVF-IMSI :/ A ktoras z Was korzysta z tej kliniki?
Duzo z nas korzysta.
IMSI i ICSI sa to metody wyboru plemnikow i zaplodnienia. ICSI to wszczepienie plemnika ktory ocenia ok pod wzgledem morfologii, a IMSI to jakies mega powiekszenie i wybieraja jakies super plemniki przez co maja niby wieksza skutecznosc.

Dziewczynki drugi zarodek nie przezyl wiec szanse na ten we mnie sa jeszcze mniejsze i nie mamy nic. Troszke mi sie podlamalo.
Nie martw się kochana. Moja koleżanka miała właśnie procedurę. Ma 40 lat, mąż 42. Miała tylko 3 kom jajowe pobrane bo więcej nie wyprodukowala. Zapoldnily się tylko dwie. Jedna jej podali a ta 2 nie dała rady. Jest teraz w ciąży i termin ma na 1 stycznia!
Będzie dobrze. [emoji173]

Duzo z nas korzysta.
IMSI i ICSI sa to metody wyboru plemnikow i zaplodnienia. ICSI to wszczepienie plemnika ktory ocenia ok pod wzgledem morfologii, a IMSI to jakies mega powiekszenie i wybieraja jakies super plemniki przez co maja niby wieksza skutecznosc.
Wiem ze u nas bedzie ICSI.

Hej Laseczki, właśnie wracam od mojej dr, po tym jak się rozpłakałam (przysięgam, że nie chciałam robić scen), to dała mi receptę na medrol. Mam go brać od 8 dnia cyklu. Idę też do chirurga naczyniowego. Już się umówiłam, tutaj wielki ukłon w kierunku portalu znany lekarza. [emoji4]
Jakie kroki podejmujesz dalej oprócz wizyty u chirurga i Medrolu :biggrin2:

reklama
Odpadam dziwczyny, za długo nie powymieniałam się inf. Odebrałam kolejny wynik i <0,1. Teraz uzbierać kolejne 10-11 tys graniczy w moim przypadku z cudem, więc nie wiem co dalej będzie. Będę Was podglądała na forum, życzę wszystkim powodzenia i trzymam kciuki

Do góry