Koniczyna82
Fanka BB :)
Jak by ktoś nie widział „Jancia Wodnika”
Obejrzyjcie sobie scenę od minuty 7.40
Obejrzyjcie sobie scenę od minuty 7.40
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O to mnie słonko pocieszyłas w takim razie czekam może się doczekamJesli dostaniesz immunosupresje to zaczynasz albo od polowy cyklu albo od 1dc leki bierze sie przez 2 tygodnie po kuracji musi byc 2 tygodnie przerwy od lekow do transferu
Kurcze, brzmi to naprawde bardzo korzystnie cenowo [emoji5]Dokładnie nie pamietam...coś ok 14000.
2 procedury + w razie niepowodzenia 1 procedura gratis. Procedura=stymulacja(bez leków)+punkcja+1transfer. Gratis wszystkie wizyty, oznaczenie hormonów, wizyty do końca 3mc. Płacisz za leki, dodatkowe badania, mrożenie zarodków i oocytów, criotransfery. Jak się uda przy pierwszej procedurze zwracają część tej kasy (prawie połowę). Jak się uda przy drugiej, trzecia gratisowa przepada.
Ha ha ha600 zł jak chcesz specjalnym kurierem przewieźć zarodki z kliniki do kliniki. Do tego 3eba doliczyć koszty zagrożenia w nowej klinice w Ciechocinku to 500 zł za komórkę ( w zasadzie to za dwie bo tyle sie mieści w tym termosie) [emoji14]
Padniecie... mój teść mi mówił jaką pozycja jest dobra do robienia dzieci jak on z teściową miał problemu żeby zajść w 2 ciaze to tak robili cytuję od tylu masakra
Duzo z nas korzysta.Dzieki kochana. Nie rozumiem tego IVF-IMSI :/ A ktoras z Was korzysta z tej kliniki?
Nie martw się kochana. Moja koleżanka miała właśnie procedurę. Ma 40 lat, mąż 42. Miała tylko 3 kom jajowe pobrane bo więcej nie wyprodukowala. Zapoldnily się tylko dwie. Jedna jej podali a ta 2 nie dała rady. Jest teraz w ciąży i termin ma na 1 stycznia!Dziewczynki drugi zarodek nie przezyl wiec szanse na ten we mnie sa jeszcze mniejsze i nie mamy nic. Troszke mi sie podlamalo.
Wiem ze u nas bedzie ICSI.Duzo z nas korzysta.
IMSI i ICSI sa to metody wyboru plemnikow i zaplodnienia. ICSI to wszczepienie plemnika ktory ocenia ok pod wzgledem morfologii, a IMSI to jakies mega powiekszenie i wybieraja jakies super plemniki przez co maja niby wieksza skutecznosc.
Jakie kroki podejmujesz dalej oprócz wizyty u chirurga i MedroluHej Laseczki, właśnie wracam od mojej dr, po tym jak się rozpłakałam (przysięgam, że nie chciałam robić scen), to dała mi receptę na medrol. Mam go brać od 8 dnia cyklu. Idę też do chirurga naczyniowego. Już się umówiłam, tutaj wielki ukłon w kierunku portalu znany lekarza. [emoji4]