reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wczoraj byłam na swojej pierwszej wizycie wstępnej w Novum. Niestety nie pękł mi znowu pęcherzyk i jest torbiel zatem biorę teraz progesteron i 24 maja mamy mieć wizytę startową. Jak nie będzie torbieli i jak posiewy które mi wczoraj pobrano wyjdą dobrze to będziemy mogli zacząć stymulację a jeżeli coś będzie nie tak to miesiąc trzeba będzie zaczekać.
@Blondasek85 Kochana jeśli torbiel nie jest duża to powinna się wchłonąć i nie robić zbędnego zamieszania..
24 maja juz bliziutko więc
emoji110.png
emoji110.png
już zaciskamy...
A rozmawiałaś już z lekarzem jakie leki itp?

reklama
Pysia ja jestem po 3 zabiegach i nie zaluje ani jednego. wszystko bez komlikacji i problemow potem. Tez kiedys miala takie zdanie ze zabieg to samo zlo, przed pierwszym myslalm ze oczyszcze sie sama,krwawilam 2 tyg stracilam mnostwo krwi ,mialam bardzo zle wyniki krwi a w szpitalu i tak wyladowalam.
Zobaczymy nie chce na razie o tym myśleć zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ... A powiedz mi głupie pytanie ale wolę wiedzieć czy do zabiegu musisz mieć czysta płytkę w sensie bez lakieru żelu?

Dziewczyny wczoraj byłam na swojej pierwszej wizycie wstępnej w Novum. Niestety nie pękł mi znowu pęcherzyk i jest torbiel zatem biorę teraz progesteron i 24 maja mamy mieć wizytę startową. Jak nie będzie torbieli i jak posiewy które mi wczoraj pobrano wyjdą dobrze to będziemy mogli zacząć stymulację a jeżeli coś będzie nie tak to miesiąc trzeba będzie zaczekać.
Blondasek zleci szybciutko i nawet się nie obejrzysz jak będzie po.

Zobaczymy nie chce na razie o tym myśleć zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ... A powiedz mi głupie pytanie ale wolę wiedzieć czy do zabiegu musisz mieć czysta płytkę w sensie bez lakieru żelu?
Wazne bylo bez soczewek, obraczki,bizuterii, pytali o proteze ;)pytac musza,na paznokcie nikt nie zwraca uwagi,masz na klatce piersiowej 6 przyklejonych "plasterkow" do EKG i to monitoruje prace serca. Tak bylo u mnie ,2 godz pozniej wypis i do domu.Operacja trwala 15 min

Wazne bylo bez soczewek, obraczki,bizuterii, pytali o proteze ;)pytac musza,na paznokcie nikt nie zwraca uwagi,masz na klatce piersiowej 6 przyklejonych "plasterkow" do EKG i to monitoruje prace serca. Tak bylo u mnie ,2 godz pozniej wypis i do domu.Operacja trwala 15 min
Ja generalnie się boje bo wyszło mi ciśnienie lekarz twierdzi że za wysokie i obawiam się że mogą się zastanawiać nad zabiegiem :/

@Blondasek85 Kochana jeśli torbiel nie jest duża to powinna się wchłonąć i nie robić zbędnego zamieszania..
24 maja juz bliziutko więc
emoji110.png
emoji110.png
już zaciskamy...
A rozmawiałaś już z lekarzem jakie leki itp?

Ja nie wiem czemu w zeszłym roku ani razu nie miałam torbieli a w tym roku jak na złość nie było jeszcze ani jednego cyklu który nie zakończył by się torbielą i w konsekwencji progesteronem lub antykoncepcją :/ Ale na szczęście zwykle się wchłaniają więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Odnośnie leków jeszcze nic nie wiem, będzie to jeszcze zależało od badania amh i fsh które będę musiała zrobić w 2 dniu cyklu bo ogólnie mam obniżoną rezerwę. Na razie dostałam wszystkie papiery, żeby już w domu poczytać i wypełnić.

Ja generalnie się boje bo wyszło mi ciśnienie lekarz twierdzi że za wysokie i obawiam się że mogą się zastanawiać nad zabiegiem :/
Ja mam tez wysokie cisnienie i wlasnie miedzy innymi z tego powodu chcialam miec to szybko za soba. Nagla i duza utrata krwi powoduje jeszcze wyzsze cisnienie, organizm nie jest w stanie uzupelniac krwi w tempie w ktorym ja traci, serce popmuje jeszcze szybciej i cisnienie ci skacze. Oprocz tego , nie moze to chyba byc powodem do „ nie operowania” sa juz na to sposoby i leki przed operacja.komus trzeba zaufac. Do ciebie na koncu decyzja nalezy i pytanie w ktorym tyg jestes , bo im dalej w las tym wiecej drzew ;)endo coraz grubsze i jest coraz ciezej :(

Tak z innej beczki... po tym artykule wrzuconym przez Justin opadły mi ręce i nie tylko...
któraś z Was jest może z vitrolive ?
Ja ;) transfer (criotransfer) udany za pierwszym razem podany 1 zarodek 5 dniowej blastocysty mrożaczka .Mój syn za 5 dni kończy 2 miesiące, jeszcze mamy 4 zarodki (mrożaczki) a u ciebie jak tam sprawy się mają? u kogo się leczysz? Tu na forum jest kilka dziewczyn które w Vitrolive były lub są na pewno @Ropuszka666 @limoncia1 @gooossia17 i jeszcze ktoś ale nie pamiętam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry