reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No to juz po. ryzyka wyszly jedno powyzej 12000 a reszta 20000... amniopunkcje robie 17.04. wg lekarza ladnie to wyglada ale ka jestem ciezkim przypadkiem. Nifty niestety u nas moze nie wyjsc.... a tylko amnio da miarodajny wynik. a co nosze pod sercem to jeszcze tajemnica mojej dzidzi bo lekarz stwierdzil ze slabo bylo widac przez skrzyzowane nozki :D

reklama
U mnie patrzył na fsh mówił ze ładnie spadło wiec się kwalifikuje żeby dostać refundację .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@Iskra_82 aż sobie musiałam to sprawdzić!
Faktycznie patrzą na FSH albo AMH!
@KaIno już widać że Twój lekarz jest spoko!
U większości dziewczyn pytają tylko o AMH

kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków w programach wspomaganego rozrodu, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy – FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski – AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień
z tym samym partnerem – refundacja do 3 cykli;

kontrolowana hiperstymulacja jajników u pacjentek w wieku poniżej 40 roku życia w celu uzyskania rozwoju mnogich pęcherzyków w programach wspomaganego rozrodu, rokujących uzyskanie prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania (hormon folikulotropowy – FSH poniżej 15 mlU/ml w 2-3 dniu cyklu lub hormon antymüllerowski – AMH powyżej 0,7 ng/ml (wg II standardu), u których nie stwierdza się wcześniejszych, niedostatecznych odpowiedzi na stymulację owulacji oraz bez nawracających poronień

Także widzisz , dobrze jest wymienić zdanie z innymi i poczytać ... dzięki temu możemy wiedzieć co nam siw naprawdę należy bo zadkosvia jest żeby lekarz sam to powiedział.
Oby siw nie zmienił mój doktorek [emoji6]

Tamiza jesteś niezastąpiona:-) :)

Bardzo się cieszę i gratuluje! Wiem jak bardzo pragnęłas tego Maluszka! Teraz pozostaje wypoczywanie i oczekiwanie! Trzymam kciuki! [emoji110]

Dzoekuje:) tylko poprzednie porażki ciągle gdzieś w głowie z tyłu siedzą :( włączam pozytywne myślenie jednak chwilami ciężko bo niepokój powraca. Odpoczywam tyle ile mogę...jedno jest pewne będę miała w oknach firanke zrobioną przez pająki :D

No to juz po. ryzyka wyszly jedno powyzej 12000 a reszta 20000... amniopunkcje robie 17.04. wg lekarza ladnie to wyglada ale ka jestem ciezkim przypadkiem. Nifty niestety u nas moze nie wyjsc.... a tylko amnio da miarodajny wynik. a co nosze pod sercem to jeszcze tajemnica mojej dzidzi bo lekarz stwierdzil ze slabo bylo widac przez skrzyzowane nozki :D

Nie znam się na tym zupełnie ale jakby nie było nie ma co się zamartwiać . Trzeba być dobrej myśli ze finał finałów będzie dobry .

Kochana lezr ile chce - nie wstaje na sile ani tez na sile nie leze. Czytam ksiazki, ugotuje obiad, wczoraj bylam na zakupach - robie to na co mam ochote:) dzisiaj sie zabralam za jakies ciasto na swieta, ale robie to tez etapami - chwila roboty, chwila przerwy. A pi transferze wrocilam samochodem, maz mnie przywiozl. Ale jechal jak z jajkiem;) za kazde szybsze najechanie na dziure mu sie obrywalo;)
Ja właśnie jestem w drodze do domu najgorzej to boje sis piardnac hehee ale dwa razy musiałam trochę sie napia brzuch ale no samo poszło hehehe pospalam godzinę w szpitalu i pośpię jeszcze w domu bo tak sie spac chce potrzebuje tego wypoczynku ;) no i dwa razy kaszlnelam ale chyba mi sie nic nie stanie com

Dzoekuje:) tylko poprzednie porażki ciągle gdzieś w głowie z tyłu siedzą :( włączam pozytywne myślenie jednak chwilami ciężko bo niepokój powraca. Odpoczywam tyle ile mogę...jedno jest pewne będę miała w oknach firanke zrobioną przez pająki :D
Oj czy ja dobrze rozumiem jednak naturalsik sie przytrafił. Super gratuluje teraz tylko pozytywne myślenie i bedzie ok.

reklama
Do góry