reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bo wyniki sa ok. Maz ma translokacje w chromosomach i do tej pory mielismy dwie ciaze naturalne u ktorych stwierdzona wady. po amniopunkcjach wyszlo ze dziedzicza po tacie balagan- cos podobne do zespolu patue ( trisomia 18) tylko u nas byly ubutki 18 chromosomu lub bylo go za duzo ( kyz nie pamietam) w pierwszej ciazy zaczelo sie od przeziernosci 2.9 a potem rozszczep podniebienia i guzy... golym okiem bylo widac ale w drugiej to usg genetyczne wyszly poprawnie ( zewnetrznie wszystko w normie ) a amniopunkcja wyszla taka sama jak w pierwszej ciazy. Dlatego w naszym przypadku tylko amnio powie prawdę. Nifty niestety nie dadza pełnego obrazu - jesli wogole cos pokaza
Ah rozumiem. No tym bardziej gratuluje, ze te wyniki ok!!! Bedzie dobrze i dziekuje za odpowiedz.

Ja właśnie jestem w drodze do domu najgorzej to boje sis piardnac hehee ale dwa razy musiałam trochę sie napia brzuch ale no samo poszło hehehe pospalam godzinę w szpitalu i pośpię jeszcze w domu bo tak sie spac chce potrzebuje tego wypoczynku ;) no i dwa razy kaszlnelam ale chyba mi sie nic nie stanie com

Paulinka oddychać raczej musisz [emoji13]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziewczyny musze sie pochwalic chociaz to temat z innej beczki..Te ktore sa tu dluzej wiedza ze ja po nerwicy po kilkunastuletniej pracy w korppracjach na kierowniczych stanowiskach z deprwsja i ze szukalam pracy. I moje marzenie sie spelnilo!!!! Dostalam prace w fundacji!!! Boze jak sie ciesze[emoji16] w koncu moja praca bedzie miala sens a nie tylko wynik wynik i zwalnianie ludzi..

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Super kochana!!!

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie kochane :)
Wizytę w Ośrodku Adopcyjnym przełozyli nam na przyszły czwartek takze czekamy z niecierpliwością :)
Dzisiaj odebrałam wyniki krwi męza, jestem w szoku, wszystko jest w normie:
TSH (III generacja) wynik: 1,302 normy: 0,3-4,5
Testosteron wynik: 4,86 normy: 1,63-34,0
FSH wynik: 2,18 normy: 1,0-12,0
LH wynik: 3,15 normy: 0,57-12,07
Prolaktyna wynik: 11,58 normy: 3,46-19,04
Przypomnę iz u męza dwa razy nie wykryto plemników w nasieniu oraz na USG jąder zobaczono liczne zylaki, mamy skierowanie na operację ale zastanawiamy się czy do niej podchodzic.

Co myślicie o tych wynikach? moze to faktycznie nasieniowody są niedrozne i stad ten brak plemników w nasieniu?? Na wizytę jedziemy w poniedziałek i dopiero wtedy będziemy robic badania genetyczne.

@Iskra_82 @Oczekiwanie2017 bardzo Wam dziewczyny dziękuje za odpowiedzi. Usg miałam robione dokładnie tydzień temu i lekarz był zadowolony. Troche martwie sie tym NK bo raz czytam ze norma to 2,5mm a raz ze 3mm.... ja mam w wynikach 2.3mm... na samym dole drugiej strony jest napisane ze ryzyko jest niskie i badania inwazyjne nie sa dla mnie rekomendowane.
Bo to jest tak. Norma w PL 2,5 a w takiej GB 3. Chodzi o to ze tamcwieksza mieszanka rasowa a u osob ciemnoskorych przecietne NK jest troche wieksze.
ALE
Naprawde nie masz sie czym martwic przy takich wynikach PApPy. Sa bardzo ladne. NK to nie wyrok, to masker, jeden z kilku na prenatalnych. Poznalam dziewczyny co mialy NK nawet 5 i zdrowe dzieci. Takich co 3-4 to nawet nie zlicze. Czasem sie powieksza faldka przez jakąś infekcje drobna, czasem "taka uroda". Poznalam dziewczyne co miala 4 dzieci i u kazdego nie mogli lekarze znalezc kosci nosowej nawet na połówkowych. A po rodzinie męża kazdy maluch mial po prostu drobny nosek. Ty masz NK w normie a nic innego nie wskazuje na trisomie, pappa wrecz idealne mediany. Tak wiec o trisomiach mozesz spokojnie zapomnieć

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry