reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, po mrozaki jeszcze 4 ale z trzeciej procedury, z pierwszej procedury sprzed 10 lat mam piękną córkę, która dziś pierwszy raz spała na wałkach i jak wstała to mówi- oj mamuś ciężko było.:-) :) ale dałam radę. No coż dziewczynki, jak mantrę powtórze nie czekajcie w nieskończoność bo z wiekiem płodność strasznie spada. Czekam teraz na wynik histeroskopii i dzwonię do novum.
Kurka kogos tu chyba dopadlo... Margit, bedzie git:) czyli w nastepnym cyklu jedziesz z koksem? :)

reklama
Dziękuję Wam wszystkim :* kochane jesteście.... trzymajcie kciuki za mnie...a mam nadzieję ze mogę napisać za nas :* reakcją męża trochę mnie zdziwiła, niby się cieszy ale bardzo ostroznie...bo oboje wiemy jak to może się skończyć.
Ale ja włączam mega pozytywne myślenie...musi być dobrze :* dzwonił am do lekarza jutro mam się zgłosić, dał listę badań do zrobienia aby ewentualnie pomoc lekami... nie umiem zapanować nad emocjami dzisiaj :)

Kochana! Gratulacje! Ale czaaaaad! Cudowna wiadomość [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@marg88 ale cudownie :) gratuluję!! :)

Dziewczyny, może pamiętacie, a może nie, ale pisałam jakiś czas temu że musiałam usunąć pieprzyk który mnie swędział. Dzisiaj odebrałam wynik, okazało się to znamię o niepewnym potencjale złośliwości :( z tego co wyczytałam w necie stan przedczerniakowy... na szczęście usunięte w całości z marginesem. W środę idę do dermatologa i mam nadzieję, że nie będę musiała przekładać transferu :sad: jak nie urok, to kuźwa, sraczka... jakby tego było mało, to zaprosiliśmy na święta rodzinę Męża, myślałam że albo nie przyjadą, albo przyjedzie kilku, a to cała rodzina się zwali, będzie nas kilkanaście osób a ja oczywiście w czarnej dupie z przygotowaniami :errr:

Podczytuję Was z cicha z wątku leczenie immunologiczne :) i mam pytanko do Ciebie @annemarie :)
Mnie niestety tez dopadły nieszczęsne NK i to 27% :/ - badanie z 24 stycznia (wczesniej 4 straty). Paśnik zalecił intralipid i przy okazji wlew z accofilu przed owu (inne opcje nie wchodzą u mnie w grę).
W międzyczasie zaszłam w ciaze - puerwszy intra podany w dzień owu. Drugi po pozytywnej becie. Niestety szybka biochemia - od razu zaczęło spadać. Drugi cykl z intra i accofilem bez efektu.
Teraz jest 3 podejście. Dziś 7 dc, podany intralipid i teraz pytanie - ile wg Twojego doświadczenia on się utrzymuje? 7 dni? 14 dni? Powinnam zrobic kolejny za tydzuen w owu (czyli jakby przy Waszym transferze), czy myślisz, ze mogę odczekać ze dwa, czyli w zasadzie prawie do testowania?

Podczytuję Was z cicha z wątku leczenie immunologiczne :) i mam pytanko do Ciebie @annemarie :)
Mnie niestety tez dopadły nieszczęsne NK i to 27% :/ - badanie z 24 stycznia (wczesniej 4 straty). Paśnik zalecił intralipid i przy okazji wlew z accofilu przed owu (inne opcje nie wchodzą u mnie w grę).
W międzyczasie zaszłam w ciaze - puerwszy intra podany w dzień owu. Drugi po pozytywnej becie. Niestety szybka biochemia - od razu zaczęło spadać. Drugi cykl z intra i accofilem bez efektu.
Teraz jest 3 podejście. Dziś 7 dc, podany intralipid i teraz pytanie - ile wg Twojego doświadczenia on się utrzymuje? 7 dni? 14 dni? Powinnam zrobic kolejny za tydzuen w owu (czyli jakby przy Waszym transferze), czy myślisz, ze mogę odczekać ze dwa, czyli w zasadzie prawie do testowania?
Masz dosyc wysokie te NK, ja je mam na poziomie 20%,moim schematem idac zaczynalam juz w poprzednim cyklu, 2 tyg przed transferem , w dniu transferu i znowu co 2 tyg. Wlew Utrzymuje sie pare dni , przy czym NK w monencie jak wyczuja nosem ciaze lubia nawet z lipidem skakac do gory. Na pewno bym zrobila w dniu transferu i tydz pozniej, a potem zaleznie od bety.Do tego masz , mam nadzieje encorton 20mg? Czy sterydow nie masz?

reklama
Dziewczyny ... dziś przede mną ciężki dzień pełen wrażeń . Do południa pogrzeb a później wizyta. Jadę dziś na monitoring . Miałam nic nie pisać żeby nie zapeszyć ale wiem ze będziecie ściskać kciuki za mnie . Strasznie się boje ...czuje ze czeka mnie rozczarowanie [emoji20].trzymajcie kciuki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry