reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak, po mrozaki jeszcze 4 ale z trzeciej procedury, z pierwszej procedury sprzed 10 lat mam piękną córkę, która dziś pierwszy raz spała na wałkach i jak wstała to mówi- oj mamuś ciężko było.:-) :) ale dałam radę. No coż dziewczynki, jak mantrę powtórze nie czekajcie w nieskończoność bo z wiekiem płodność strasznie spada. Czekam teraz na wynik histeroskopii i dzwonię do novum.
Kurka kogos tu chyba dopadlo... Margit, bedzie git:) czyli w nastepnym cyklu jedziesz z koksem? :)

reklama
Dziękuję Wam wszystkim :* kochane jesteście.... trzymajcie kciuki za mnie...a mam nadzieję ze mogę napisać za nas :* reakcją męża trochę mnie zdziwiła, niby się cieszy ale bardzo ostroznie...bo oboje wiemy jak to może się skończyć.
Ale ja włączam mega pozytywne myślenie...musi być dobrze :* dzwonił am do lekarza jutro mam się zgłosić, dał listę badań do zrobienia aby ewentualnie pomoc lekami... nie umiem zapanować nad emocjami dzisiaj :)

Kochana! Gratulacje! Ale czaaaaad! Cudowna wiadomość [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@marg88 ale cudownie :) gratuluję!! :)

Dziewczyny, może pamiętacie, a może nie, ale pisałam jakiś czas temu że musiałam usunąć pieprzyk który mnie swędział. Dzisiaj odebrałam wynik, okazało się to znamię o niepewnym potencjale złośliwości :( z tego co wyczytałam w necie stan przedczerniakowy... na szczęście usunięte w całości z marginesem. W środę idę do dermatologa i mam nadzieję, że nie będę musiała przekładać transferu :sad: jak nie urok, to kuźwa, sraczka... jakby tego było mało, to zaprosiliśmy na święta rodzinę Męża, myślałam że albo nie przyjadą, albo przyjedzie kilku, a to cała rodzina się zwali, będzie nas kilkanaście osób a ja oczywiście w czarnej dupie z przygotowaniami :errr:

Podczytuję Was z cicha z wątku leczenie immunologiczne :) i mam pytanko do Ciebie @annemarie :)
Mnie niestety tez dopadły nieszczęsne NK i to 27% :/ - badanie z 24 stycznia (wczesniej 4 straty). Paśnik zalecił intralipid i przy okazji wlew z accofilu przed owu (inne opcje nie wchodzą u mnie w grę).
W międzyczasie zaszłam w ciaze - puerwszy intra podany w dzień owu. Drugi po pozytywnej becie. Niestety szybka biochemia - od razu zaczęło spadać. Drugi cykl z intra i accofilem bez efektu.
Teraz jest 3 podejście. Dziś 7 dc, podany intralipid i teraz pytanie - ile wg Twojego doświadczenia on się utrzymuje? 7 dni? 14 dni? Powinnam zrobic kolejny za tydzuen w owu (czyli jakby przy Waszym transferze), czy myślisz, ze mogę odczekać ze dwa, czyli w zasadzie prawie do testowania?

Podczytuję Was z cicha z wątku leczenie immunologiczne :) i mam pytanko do Ciebie @annemarie :)
Mnie niestety tez dopadły nieszczęsne NK i to 27% :/ - badanie z 24 stycznia (wczesniej 4 straty). Paśnik zalecił intralipid i przy okazji wlew z accofilu przed owu (inne opcje nie wchodzą u mnie w grę).
W międzyczasie zaszłam w ciaze - puerwszy intra podany w dzień owu. Drugi po pozytywnej becie. Niestety szybka biochemia - od razu zaczęło spadać. Drugi cykl z intra i accofilem bez efektu.
Teraz jest 3 podejście. Dziś 7 dc, podany intralipid i teraz pytanie - ile wg Twojego doświadczenia on się utrzymuje? 7 dni? 14 dni? Powinnam zrobic kolejny za tydzuen w owu (czyli jakby przy Waszym transferze), czy myślisz, ze mogę odczekać ze dwa, czyli w zasadzie prawie do testowania?
Masz dosyc wysokie te NK, ja je mam na poziomie 20%,moim schematem idac zaczynalam juz w poprzednim cyklu, 2 tyg przed transferem , w dniu transferu i znowu co 2 tyg. Wlew Utrzymuje sie pare dni , przy czym NK w monencie jak wyczuja nosem ciaze lubia nawet z lipidem skakac do gory. Na pewno bym zrobila w dniu transferu i tydz pozniej, a potem zaleznie od bety.Do tego masz , mam nadzieje encorton 20mg? Czy sterydow nie masz?

reklama
Dziewczyny ... dziś przede mną ciężki dzień pełen wrażeń . Do południa pogrzeb a później wizyta. Jadę dziś na monitoring . Miałam nic nie pisać żeby nie zapeszyć ale wiem ze będziecie ściskać kciuki za mnie . Strasznie się boje ...czuje ze czeka mnie rozczarowanie [emoji20].trzymajcie kciuki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry