reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bozzzzzzzz - Jak tak czytam to Ty strasznie ogarnięta pojechałaś już do Niego .... I super że już działasz ;)
Ja wizyta 25.04-bez badań (powinnam coś robić?) I kompletnie nie kumam czaczy ...
Mam nadzieję że ogarnę-mimo mojej głupoty :p
to była moja druga wizyta u niego wiec zdazylam ogarnąć to co mi powylazilo w wynikach. Ja bym nic nie robiła na twoim miejscu poczekała co ci zleci po wywiadzie. Ale od razu radze ci zarezerwuj sobie nawet już wizyte za 4 tygodnie po pierwszej. Bo wyniki zleca ci w jakieś 3 tygodnie pewnie a do niego ponad miesiąc czekania. No chyba ze zleci jakieś takie badania co się robi 6 tygodni to sobie zmienisz termin. Dopytasz na recepcji.

Ostatnia edycja:
reklama
To ja sie ciesze ze mi po tym nic nie bylo. Do 4 transferów mialam encorton i zawsze odstawialam od razu po becie negatywnej tylko juz nie pamiętam czy bralam 5mg czy 10

No widzisz, to nie brałaś długo. Ja brałam od 2 dc pełen miesiąc, przerwałam przy becie , odstawiłam leki, okres dzień potem. Od 2 dnia okresu znowu encorton. Wiec zrobiły sie właściwie dw cykle ciurkiem.

Poza tym rozmawiałam o tym z Pasniakiem wczoraj. Mówi ze te 5mg to raczej działanie placebo właściwie ale zdarzają się osoby co naprawdę ciężko znoszą nagle odstawienie nawet takiej dawki

Witam dziewczyny... niestety ja nadal w czarnej rozpaczy... niestety zaniedbuje was tutaj bardzo ale nie jestem w stanie sie z Wami tutaj cieszyć ani was pocieszac...nie radze sobie z tym bólem i sytuacja... papuerologia w niemczech mnie po prostu przewyższa... nie mają litosci ..prubuje jakoś życ ale nie moge.. po prostu ...klinika dała mi czas do czerwca żebym zdecydiwala co dalej...mam czarną dziure w głowie 0 przyjaciół ... i całkiem sama ...straszne ... każdy żyje własnym życiem a ja mam wrażenie że stoje w miejscu ..masakra

Dobranoc ;)
Screenshot_2018-03-24-23-27-00-1.png

Załączniki

• Screenshot_2018-03-24-23-27-00-1.png
    Screenshot_2018-03-24-23-27-00-1.png
    138 KB · Wyświetleń: 1 252
Udało się - zobaczyliśmy dzisiaj bijące serduszko naszego maleństwa :)
Wszystko jest tak jak byc powinno w 7 tygodniu.
Odetchnelam z ulgą (do czasu nastepnego badania ;)) i teraz wiem, ze ta cala trudna droga miała sens! Trzymam kciuki za Was wszystkie. Niesamowite z Was Siłaczki!

Super [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Gratulacje i oby każda kolejna wizyta przynosiła spokoj i szczęście!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane Masakra myślałam że nc mnie nie rozłoży a tu infekcja na dole piecze wejście do pochwy, przepraszam za szczegółowość , plus gorączka i zatoki nafaszerowalam się czosnkiem Wit c i aspirin hot nasmarowalam się viciem tylko pytanie czy teraz 8 dni przed crio mogę wziasc gynalgin tak awaryjnie??? Ratunku

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam mieć punkcję na cyklu "naturalnym" w Novum. Brałam clostilbegyt( proponują też letrozol zamiast) i kilka zastrzyków z minimalną dawką menopuru co drugi dzień. Na takim cyklu niestety nie podaje się zastrzyków na niepękanie. Urosło mi kilka ładnych pęcherzyków (tyle samo, a chyba nawet więcej niż przy mojej najsilniejszej stymulacji) ale wszystkie pękły wieczorem przeddzień punkcji. Nie było w tym czasie w klinice mojego dra prowadzącego, każdą wizytę miałam u kogo innego, a że te procedury na cyklu naturalnym są rzadko praktykowane, nikt nie wiedział do końca jak ze mną postępować. Powinnam mieć monitoringi codziennie, a pani dr z novum(nie pamiętam nazwiska) kazała mi iść do lekarza w moim mieście za dwa dni i przesłać im wynik mailem. Masakra po prostu. Straciłam czas, pieniądze i co najgorsze jedne z ostatnich jajek jakie mi pozostały. Uciekłam z Novum po tej sytuacji. A procedura na cyklu naturalnym jest dla osób o mocnych nerwach.
Wlasciwie to u mnie ma byc tak, ze przyjezdzam 10 dc i od razu punkcja. Bez zadnych lekow do tego czasu mam mirc zrobione wszystkie badania do procedury. Szczerze mowiac to pytalam meza i on tak samo zrozumial dr. Wczesniej balam sie tylko troche ale w tej sytuacji chyba musze wszystko z Lewandowskim wyjasnic. Tylko, ze jak sie do niego dzwoni na kolsultacje to on nic nie pamieta...

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry