reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bozzzzzzzz - Jak tak czytam to Ty strasznie ogarnięta pojechałaś już do Niego .... I super że już działasz ;)
Ja wizyta 25.04-bez badań (powinnam coś robić?) I kompletnie nie kumam czaczy ...
Mam nadzieję że ogarnę-mimo mojej głupoty :p
to była moja druga wizyta u niego wiec zdazylam ogarnąć to co mi powylazilo w wynikach. Ja bym nic nie robiła na twoim miejscu poczekała co ci zleci po wywiadzie. Ale od razu radze ci zarezerwuj sobie nawet już wizyte za 4 tygodnie po pierwszej. Bo wyniki zleca ci w jakieś 3 tygodnie pewnie a do niego ponad miesiąc czekania. No chyba ze zleci jakieś takie badania co się robi 6 tygodni to sobie zmienisz termin. Dopytasz na recepcji.

Ostatnia edycja:
reklama
To ja sie ciesze ze mi po tym nic nie bylo. Do 4 transferów mialam encorton i zawsze odstawialam od razu po becie negatywnej tylko juz nie pamiętam czy bralam 5mg czy 10

No widzisz, to nie brałaś długo. Ja brałam od 2 dc pełen miesiąc, przerwałam przy becie , odstawiłam leki, okres dzień potem. Od 2 dnia okresu znowu encorton. Wiec zrobiły sie właściwie dw cykle ciurkiem.

Poza tym rozmawiałam o tym z Pasniakiem wczoraj. Mówi ze te 5mg to raczej działanie placebo właściwie ale zdarzają się osoby co naprawdę ciężko znoszą nagle odstawienie nawet takiej dawki

Witam dziewczyny... niestety ja nadal w czarnej rozpaczy... niestety zaniedbuje was tutaj bardzo ale nie jestem w stanie sie z Wami tutaj cieszyć ani was pocieszac...nie radze sobie z tym bólem i sytuacja... papuerologia w niemczech mnie po prostu przewyższa... nie mają litosci ..prubuje jakoś życ ale nie moge.. po prostu ...klinika dała mi czas do czerwca żebym zdecydiwala co dalej...mam czarną dziure w głowie 0 przyjaciół ... i całkiem sama ...straszne ... każdy żyje własnym życiem a ja mam wrażenie że stoje w miejscu ..masakra

Dobranoc ;)
Screenshot_2018-03-24-23-27-00-1.png

Załączniki

• Screenshot_2018-03-24-23-27-00-1.png
    Screenshot_2018-03-24-23-27-00-1.png
    138 KB · Wyświetleń: 1 248
Udało się - zobaczyliśmy dzisiaj bijące serduszko naszego maleństwa :)
Wszystko jest tak jak byc powinno w 7 tygodniu.
Odetchnelam z ulgą (do czasu nastepnego badania ;)) i teraz wiem, ze ta cala trudna droga miała sens! Trzymam kciuki za Was wszystkie. Niesamowite z Was Siłaczki!

Super [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Gratulacje i oby każda kolejna wizyta przynosiła spokoj i szczęście!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane Masakra myślałam że nc mnie nie rozłoży a tu infekcja na dole piecze wejście do pochwy, przepraszam za szczegółowość , plus gorączka i zatoki nafaszerowalam się czosnkiem Wit c i aspirin hot nasmarowalam się viciem tylko pytanie czy teraz 8 dni przed crio mogę wziasc gynalgin tak awaryjnie??? Ratunku

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam mieć punkcję na cyklu "naturalnym" w Novum. Brałam clostilbegyt( proponują też letrozol zamiast) i kilka zastrzyków z minimalną dawką menopuru co drugi dzień. Na takim cyklu niestety nie podaje się zastrzyków na niepękanie. Urosło mi kilka ładnych pęcherzyków (tyle samo, a chyba nawet więcej niż przy mojej najsilniejszej stymulacji) ale wszystkie pękły wieczorem przeddzień punkcji. Nie było w tym czasie w klinice mojego dra prowadzącego, każdą wizytę miałam u kogo innego, a że te procedury na cyklu naturalnym są rzadko praktykowane, nikt nie wiedział do końca jak ze mną postępować. Powinnam mieć monitoringi codziennie, a pani dr z novum(nie pamiętam nazwiska) kazała mi iść do lekarza w moim mieście za dwa dni i przesłać im wynik mailem. Masakra po prostu. Straciłam czas, pieniądze i co najgorsze jedne z ostatnich jajek jakie mi pozostały. Uciekłam z Novum po tej sytuacji. A procedura na cyklu naturalnym jest dla osób o mocnych nerwach.
Wlasciwie to u mnie ma byc tak, ze przyjezdzam 10 dc i od razu punkcja. Bez zadnych lekow do tego czasu mam mirc zrobione wszystkie badania do procedury. Szczerze mowiac to pytalam meza i on tak samo zrozumial dr. Wczesniej balam sie tylko troche ale w tej sytuacji chyba musze wszystko z Lewandowskim wyjasnic. Tylko, ze jak sie do niego dzwoni na kolsultacje to on nic nie pamieta...

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry