reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane...taknsie przejmowalam ze bede musiala badac progesteron w 2dc a to bedzie niedziela...ale ogarnelam temat...bylam przygotowana ze pojade 150km .:happy:
Dzis od rana brzuch troche pobolewa a okresu brak a nawet jak dostane popoludniu to pewnie bede musiala liczyc od jutra 1dc(tak gdzies Was czytalam) no i moje obawy sa stad bo wiem ze po paru dniach nalezy zrobic monitoring czy jajaca dobrze rosna...tak tez mi lekarza wspominal ale nie mowil dokladnie jak to będzie u mnie. Wiec stąd moje pytanie jak to wygladalo u Was? Wiecie swieta niedługo...:hmm: ja tam moge jechac w lany poniedzilek ale nie sadze ze profesor miałby na to ochote...
Ja juz tak pragnę zeby sie to wszystko zaczelo...dzis pol nocy nie spalam :hmm:

Mi kazał przyjechać 7 , 8 lub najpóźniej 9 dnia cyklu żeby podejrzeć jajniki . Brzuch zaczyna bolec ale nie wiem czy to nie od tej stymulacji , dziś rano strasznie bolało mnie w okolicach prawego jajnika ( nie wiem czy to nie sam jajnik).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi kazał przyjechać 7 , 8 lub najpóźniej 9 dnia cyklu żeby podejrzeć jajniki . Brzuch zaczyna bolec ale nie wiem czy to nie od tej stymulacji , dziś rano strasznie bolało mnie w okolicach prawego jajnika ( nie wiem czy to nie sam jajnik).

Ufff to jest nadzieja ze po swietach. Mysle ze ten jajnik to raczek napewno od stymulacji cie boli. A co dokladnie bierzesz? Ja mam puregon 600 bede brac ok 165jednostek. Dziewczyny czesto pisza ze podcZas stymulacji maja brzuchy jak balony i bola jajniki, ale moze idz do niego w pierszym wskazanym terminie zeby soe nie okazalo ze masz hiperke.

Ufff to jest nadzieja ze po swietach. Mysle ze ten jajnik to raczek napewno od stymulacji cie boli. A co dokladnie bierzesz? Ja mam puregon 600 bede brac ok 165jednostek. Dziewczyny czesto pisza ze podcZas stymulacji maja brzuchy jak balony i bola jajniki, ale moze idz do niego w pierszym wskazanym terminie zeby soe nie okazalo ze masz hiperke.

Ja tez biore puregon ale 300 jednostek , brzuch mam taki jak podczas okresu...ciężko jest go ukryć . A wizytę mam we wtorek , jadę zajrzeć czy coś siw dzieje ( tzn czy są jakies jajca )

Ja tez biore puregon ale 300 jednostek , brzuch mam taki jak podczas okresu...ciężko jest go ukryć . A wizytę mam we wtorek , jadę zajrzeć czy coś siw dzieje ( tzn czy są jakies jajca )

Podobno picie duzej ilosci wody pomaga ;-) no ja jak dobrze pojdzie to sr czw zaczynam klucie :-)

1521893036-4935e9a2e19ece48-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno picie duzej ilosci wody pomaga ;-) no ja jak dobrze pojdzie to sr czw zaczynam klucie :-)

Muszę spróbować choć nie przepadam za woda .,. Jestem raczej „herbatomaniaczka”[emoji6]. Napewno dobrze pójdzie ... nie stresujesz się ?? Ja przed pierwszym myslalam ze padnę [emoji23]

1521893036-4935e9a2e19ece48-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny mam juz czesc wynikow do Pasnika. Nie wiem czy dobrze widac wiec pisze ponizej normy limfocyty t.a powtzej normy i to sporo komorki nk. Norma do 500 a ja mam 900 prawie. Dajcie znaka czym to sie leczy i ile trwa leczenie. Dzieki z gory

Muszę spróbować choć nie przepadam za woda .,. Jestem raczej „herbatomaniaczka”[emoji6]. Napewno dobrze pójdzie ... nie stresujesz się ?? Ja przed pierwszym myslalam ze padnę [emoji23]

Stresuje sie tych zastrzykow...mam nadzieje ze mnie nie poniesie za bardzo bo jak sie wk...to mąż bedzie z limem chodzi:-D
Sama to ja zatrzyku sobie raczej nie dam...boje sie tez trochę bo nie wiem jak bede sie czuc po zastrzykach...a w tym tyg pracuje od rana do wieczora....samej punkcji i całej reszty nie boje sie bo juz mam za soba operacje wiec wiem ci mnie czeka ;-) ;)
No i pozniej bedzie stres przed beta...ale czego to człowiek bie przejdzie zeby byc w pelni szczesliwym:sorry2:
Trzymaj sie kochana...bede Cie obserwowac :yes:

Przepraszam, chciałam najpierw forum przeczytać a potem opisać co u mnie ale na razie jestem kilkanaście stron do tylu. Dzięki wszystkim za pamięć.

No wiec u mnie tak jak myślałam nie jest źle. Nie trzeba silnej immunosupresji. O szczepieniach czy wlewach cytokin nawet nie wspominał. Powiedział ze o ANA mogę zapomnieć bo ANA2 je wykluczyło, może miałam pozostałości jakiejś drobnej infekcji w pierwszym badaniu i dlatego było graniczne i podwyższony lekko ten cd4/cd8. Ale mam za duże NK(15% i co ważne bylo badane w trzecim dniu cyklu.Bo w drugiej połowie cyklu ich poziom znacząco wzrasta, wiec wtedy na pewno mam większe. I IL2 trochę za duża.

Zalecił wlewy intralipidu takie największe (100ml 10% w jakimś pół litra NaCl) dwa tygodnie przed, w dzień transferu i jak się uda miesiąc po,
Accofil 5 dni przed domaciczne i 2 dni po podskórnie.
Encorton 10 i tylko pierwszy trymestr, nie cała ciąże bo mi nie potrzeba,
Na razie kazał nie robić scratchingów bo jeszcze może mi to pobić NK.

W sumie już to wszystko znam, robiłam tak tylko nie wszystko na raz i np z tymi scratchingami, albo z mniejsza dawka encortonu albo bez intralipidu. Fajnie ze mi to ogarną i teraz wiem jak powinnam a nie na ślepo. Ten accofil jest dla mnie nowością. To jakiś lek na neuropatie z tego co czytałam, czynnik wzrostu granulocytow. Zdaje się ze czasowo uspokoi trochę tą IL2 albo podbije IL10, jak ktoś wie to chetnie posłucham :)

Intralipidow nawet nie zamierzam próbować w Novum robić, (700...za jeden!) szukam pielęgniarki co w domu mi poda. Jak ktoś ma namiar w Warszawie to ładnie poproszę. Ten accofil pierwszy chyba muszę u nich. Czytałam gdzies ze 200 liczą za podanie. Podskórnie to na szczęście to jest w formie ampolkostrzykawki.
To my obiew Novum. Mi nk wyszło 30% wiec pewnie to samo leczenie. Szkoda ze do Pasnika ide dopiero 16 kwietnia buuuu jak kogos w Wawie znajdziesz - jakas pielegniare bede brała namiar :)

reklama
Ja tez myslalam ze sama sobie zastrzyku nie zrobie ale byłam sama i nie miałam wyjścia . Powiem Ci ze komar mocniej gryzie [emoji6]. . Nic strasznego , także nie ma co się bać . Nic szczególnego oprócz tego bólu brzucha nie czułam wiec myśle ze nie powinnaś sie jakos zle czuć ...No ale każdy organizm jest inny . W naszym przypadku to zajście w ciąże do samego rozwiązania powiązane jest ze stresem [emoji20]. No ale miejmy nadzieje ze każdy finał będzie szczęśliwy .

Do góry