reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Z ta pielęgniarka mozesz miec bardzo duzy problem bo sama szukalam i nikt mi bez dyspozycji nie chcial podac. Dal Ci recepte na intralipid? Ten intralipid masz miec podany z sola fizjologiczna i mozna to zmieszac albo 250 ml soli, potem intralipid i znow sol-mi te dwa warianty przedstawil. Co do intralipidu jeszcze jesli masz wydruk z wizyty gdzie jest wskazane ze potrzebujesz intralipid to sprobuj podejsc do lekarza rodzinnego i może on wypisze Ci dyspozycje podania. Ja chodzilam 3 dni od lekarza do lekarza az w koncu trafilam na jednego ktory mi wypisal a porem wypisywal mi tez recepty. No chyba ze masz jakas kolezanke pielęgniarkę bo na prawde jest z tym ciężko
Dał receptę i dał dyspozycje właśnie. Chyba... mam recepty, mam zapotrzebowanie na zakup intralipidu i soli fizjo. I mam taki świstek „porady lekarskie gdzie napisał co było na wizycie, jakie mam wyniki badań, co on zaleca jak konkretnie ma być co podawane i na dole pieczątkę przystawił. Mówił ze jego pacjentki biorą domowa pielęgniarkę na podstawie tego co on im daje. Myśle ze jak będzie potrzeba jakiś inny papier to mi go wystawi.

Ja nie mam problemu z receptami, znajomy lekarz mi wystawić może tyle ze to laryngolog/ pediatra i nic nie może mi pomoc jeśli idzie NFZ. Pielęgniarki nie znam żadnej No ale będę szukac. Co do lekarza rodzinnego to kurde właśnie ja nie bywam, nie jestem obecnie u nikogo z NFZ bo z tego co wiem to ta co kiedyś byłam pare łatwemu po zwolnienie jak byłam po operacji to umarła. Wiec wejdę taka obca i powiem ze chce jakieś dziwne rzeczy . A od 2 lat to mam pakiet w Medicover, może mi napisze doktorka medicoverowa. Nosić, będę ogarniać.

reklama
To my obiew Novum. Mi nk wyszło 30% wiec pewnie to samo leczenie. Szkoda ze do Pasnika ide dopiero 16 kwietnia buuuu jak kogos w Wawie znajdziesz - jakas pielegniare bede brała namiar :)
Jasne, będę pamiętać. A z jakiej dzielnicy jesteś jak by co? Ja koło ch targowek mieszkam, na przeciw IKEI tylko druga strona s8

Jasne, będę pamiętać. A z jakiej dzielnicy jesteś jak by co? Ja koło ch targowek mieszkam, na przeciw IKEI tylko druga strona s8
Ja jestem z bemowa. Kurde ktoras z dziewczyn tu z Wawy ma mame pielegniarke tylko nie pamietam ktora...ja rodzinnego tez nie mam swojego

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam juz czesc wynikow do Pasnika. Nie wiem czy dobrze widac wiec pisze ponizej normy limfocyty t.a powtzej normy i to sporo komorki nk. Norma do 500 a ja mam 900 prawie. Dajcie znaka czym to sie leczy i ile trwa leczenie. Dzieki z gory

jeszcze tylko dodam ze licze szczególnie na wiedze:
@dżoasia
@gosia321
@annemarie

Kobitki czujcie się wywołane - jajko zniose zaraz świąteczne jak sie nie dowiem czy jest mega źle czy tylko troszku :)

Ja jestem z bemowa. Kurde ktoras z dziewczyn tu z Wawy ma mame pielegniarke tylko nie pamietam ktora...ja rodzinnego tez nie mam swojego

Hej. Podzwoniłam trochę. Najpierw do jakiejś pani pielęgniarki bardzo miłej ale terminowo nie wiadomo na 100% i chce 180-200 zł za wlew bo długo się czeka

Zadzwoniłam w inne miejsce, bez problemu mi podadzą, jakaś firma co duzo takich rzeczy robi. 80zl albo coś koło tego. W zależności czy sieumawiaja tylko na wlew i odłączenie czy ktoś miał by siedziec ze mną - wtedy drożej. Mi pasuje. Zwłaszcza ze facet mówi ze na 100% będą dyspozycyjni, oni cały czas jeżdżą po Warszawie i wlewy robią różne pewnie na kaca ;)
Powiedziałam co mam z papierow. Od lekarza i spokojnie podadza

jeszcze tylko dodam ze licze szczególnie na wiedze:
@dżoasia
@gosia321
@annemarie

Kobitki czujcie się wywołane - jajko zniose zaraz świąteczne jak sie nie dowiem czy jest mega źle czy tylko troszku :)
Ehh, u mnie limfocytow on ni skomentowal wiec nie pomoge :/ odezwij sie do berthy, z tego co obserwuję to ona specjalistka w tej dziedzinie ;)

Hej. Podzwoniłam trochę. Najpierw do jakiejś pani pielęgniarki bardzo miłej ale terminowo nie wiadomo na 100% i chce 180-200 zł za wlew bo długo się czeka

Zadzwoniłam w inne miejsce, bez problemu mi podadzą, jakaś firma co duzo takich rzeczy robi. 80zl albo coś koło tego. W zależności czy sieumawiaja tylko na wlew i odłączenie czy ktoś miał by siedziec ze mną - wtedy drożej. Mi pasuje. Zwłaszcza ze facet mówi ze na 100% będą dyspozycyjni, oni cały czas jeżdżą po Warszawie i wlewy robią różne pewnie na kaca ;)
Powiedziałam co mam z papierow. Od lekarza i spokojnie podadza
Super ze Ci sie to udalo zalatwic:)

reklama
1521893036-4935e9a2e19ece48-aaaaaa.jpeg

To na razie jest maleńki kawalątek wynikow, pewnie w przyszłym tygodniu więcej zleci. A w którym dniu cyklu robiłaś badania? Ja mam 15% ale na samym początku cyklu. I on mówi ze bardzo wzrasta ich poziom w drugiej połowie. I to ze 15% to już nie dobrze a jeszcze wzrosną. Czyli intralipid na bank dostaniesz i nie powinnaś robić scratchingu przed transferem.

Co do tych limfocytów to limfocyty t wszystkie maja taki charakterystyczn znacznik po którym je identyfikują -cd3. A te z nich co są supresorowe maja poza cd3, cd4 a te co cytotoksycznie maja jeszcze cd8. Bo jeszcze inne komórki żerne, nie limfocyty potrafią mieć cd4 albo 8. Wiec chodzi o to ze te co maja cd3 i cd4 to na pewno są limfocyty t supresorowe a te co maja cd3 i cd8 to cytotoksyczne. I stosunek cd4 do cd8 nie powinien być za duży. U ciebie jest niski wiec dobrze. Ja mam 2,3 i to jest trochę podwyższony ale mówi ze może po jakiejś infekcji pozostałość. (Patrząc na wyniki innych badań) a jak jest jeszcze więcej to już nie dobrze. W każdym razie ty masz ten stosunek niski wiec dobrze.
Tego ze limfocytów T ogolnie masz na granicy dolnej normy to nie umiem skomentować. Ale to chyba tym nie ma co się denerwowac

Ostatnia edycja:
Do góry