Koniczyna82
Fanka BB :)
Dał receptę i dał dyspozycje właśnie. Chyba... mam recepty, mam zapotrzebowanie na zakup intralipidu i soli fizjo. I mam taki świstek „porady lekarskie gdzie napisał co było na wizycie, jakie mam wyniki badań, co on zaleca jak konkretnie ma być co podawane i na dole pieczątkę przystawił. Mówił ze jego pacjentki biorą domowa pielęgniarkę na podstawie tego co on im daje. Myśle ze jak będzie potrzeba jakiś inny papier to mi go wystawi.Z ta pielęgniarka mozesz miec bardzo duzy problem bo sama szukalam i nikt mi bez dyspozycji nie chcial podac. Dal Ci recepte na intralipid? Ten intralipid masz miec podany z sola fizjologiczna i mozna to zmieszac albo 250 ml soli, potem intralipid i znow sol-mi te dwa warianty przedstawil. Co do intralipidu jeszcze jesli masz wydruk z wizyty gdzie jest wskazane ze potrzebujesz intralipid to sprobuj podejsc do lekarza rodzinnego i może on wypisze Ci dyspozycje podania. Ja chodzilam 3 dni od lekarza do lekarza az w koncu trafilam na jednego ktory mi wypisal a porem wypisywal mi tez recepty. No chyba ze masz jakas kolezanke pielęgniarkę bo na prawde jest z tym ciężko
Ja nie mam problemu z receptami, znajomy lekarz mi wystawić może tyle ze to laryngolog/ pediatra i nic nie może mi pomoc jeśli idzie NFZ. Pielęgniarki nie znam żadnej No ale będę szukac. Co do lekarza rodzinnego to kurde właśnie ja nie bywam, nie jestem obecnie u nikogo z NFZ bo z tego co wiem to ta co kiedyś byłam pare łatwemu po zwolnienie jak byłam po operacji to umarła. Wiec wejdę taka obca i powiem ze chce jakieś dziwne rzeczy . A od 2 lat to mam pakiet w Medicover, może mi napisze doktorka medicoverowa. Nosić, będę ogarniać.