reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane...taknsie przejmowalam ze bede musiala badac progesteron w 2dc a to bedzie niedziela...ale ogarnelam temat...bylam przygotowana ze pojade 150km .:happy:
Dzis od rana brzuch troche pobolewa a okresu brak a nawet jak dostane popoludniu to pewnie bede musiala liczyc od jutra 1dc(tak gdzies Was czytalam) no i moje obawy sa stad bo wiem ze po paru dniach nalezy zrobic monitoring czy jajaca dobrze rosna...tak tez mi lekarza wspominal ale nie mowil dokladnie jak to będzie u mnie. Wiec stąd moje pytanie jak to wygladalo u Was? Wiecie swieta niedługo...:hmm: ja tam moge jechac w lany poniedzilek ale nie sadze ze profesor miałby na to ochote...
Ja juz tak pragnę zeby sie to wszystko zaczelo...dzis pol nocy nie spalam :hmm:

Mi kazał przyjechać 7 , 8 lub najpóźniej 9 dnia cyklu żeby podejrzeć jajniki . Brzuch zaczyna bolec ale nie wiem czy to nie od tej stymulacji , dziś rano strasznie bolało mnie w okolicach prawego jajnika ( nie wiem czy to nie sam jajnik).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi kazał przyjechać 7 , 8 lub najpóźniej 9 dnia cyklu żeby podejrzeć jajniki . Brzuch zaczyna bolec ale nie wiem czy to nie od tej stymulacji , dziś rano strasznie bolało mnie w okolicach prawego jajnika ( nie wiem czy to nie sam jajnik).

Ufff to jest nadzieja ze po swietach. Mysle ze ten jajnik to raczek napewno od stymulacji cie boli. A co dokladnie bierzesz? Ja mam puregon 600 bede brac ok 165jednostek. Dziewczyny czesto pisza ze podcZas stymulacji maja brzuchy jak balony i bola jajniki, ale moze idz do niego w pierszym wskazanym terminie zeby soe nie okazalo ze masz hiperke.

Ufff to jest nadzieja ze po swietach. Mysle ze ten jajnik to raczek napewno od stymulacji cie boli. A co dokladnie bierzesz? Ja mam puregon 600 bede brac ok 165jednostek. Dziewczyny czesto pisza ze podcZas stymulacji maja brzuchy jak balony i bola jajniki, ale moze idz do niego w pierszym wskazanym terminie zeby soe nie okazalo ze masz hiperke.

Ja tez biore puregon ale 300 jednostek , brzuch mam taki jak podczas okresu...ciężko jest go ukryć . A wizytę mam we wtorek , jadę zajrzeć czy coś siw dzieje ( tzn czy są jakies jajca )

Ja tez biore puregon ale 300 jednostek , brzuch mam taki jak podczas okresu...ciężko jest go ukryć . A wizytę mam we wtorek , jadę zajrzeć czy coś siw dzieje ( tzn czy są jakies jajca )

Podobno picie duzej ilosci wody pomaga ;-) no ja jak dobrze pojdzie to sr czw zaczynam klucie :-)

1521893036-4935e9a2e19ece48-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno picie duzej ilosci wody pomaga ;-) no ja jak dobrze pojdzie to sr czw zaczynam klucie :-)

Muszę spróbować choć nie przepadam za woda .,. Jestem raczej „herbatomaniaczka”[emoji6]. Napewno dobrze pójdzie ... nie stresujesz się ?? Ja przed pierwszym myslalam ze padnę [emoji23]

1521893036-4935e9a2e19ece48-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny mam juz czesc wynikow do Pasnika. Nie wiem czy dobrze widac wiec pisze ponizej normy limfocyty t.a powtzej normy i to sporo komorki nk. Norma do 500 a ja mam 900 prawie. Dajcie znaka czym to sie leczy i ile trwa leczenie. Dzieki z gory

Muszę spróbować choć nie przepadam za woda .,. Jestem raczej „herbatomaniaczka”[emoji6]. Napewno dobrze pójdzie ... nie stresujesz się ?? Ja przed pierwszym myslalam ze padnę [emoji23]

Stresuje sie tych zastrzykow...mam nadzieje ze mnie nie poniesie za bardzo bo jak sie wk...to mąż bedzie z limem chodzi:-D
Sama to ja zatrzyku sobie raczej nie dam...boje sie tez trochę bo nie wiem jak bede sie czuc po zastrzykach...a w tym tyg pracuje od rana do wieczora....samej punkcji i całej reszty nie boje sie bo juz mam za soba operacje wiec wiem ci mnie czeka ;-) ;)
No i pozniej bedzie stres przed beta...ale czego to człowiek bie przejdzie zeby byc w pelni szczesliwym:sorry2:
Trzymaj sie kochana...bede Cie obserwowac :yes:

Przepraszam, chciałam najpierw forum przeczytać a potem opisać co u mnie ale na razie jestem kilkanaście stron do tylu. Dzięki wszystkim za pamięć.

No wiec u mnie tak jak myślałam nie jest źle. Nie trzeba silnej immunosupresji. O szczepieniach czy wlewach cytokin nawet nie wspominał. Powiedział ze o ANA mogę zapomnieć bo ANA2 je wykluczyło, może miałam pozostałości jakiejś drobnej infekcji w pierwszym badaniu i dlatego było graniczne i podwyższony lekko ten cd4/cd8. Ale mam za duże NK(15% i co ważne bylo badane w trzecim dniu cyklu.Bo w drugiej połowie cyklu ich poziom znacząco wzrasta, wiec wtedy na pewno mam większe. I IL2 trochę za duża.

Zalecił wlewy intralipidu takie największe (100ml 10% w jakimś pół litra NaCl) dwa tygodnie przed, w dzień transferu i jak się uda miesiąc po,
Accofil 5 dni przed domaciczne i 2 dni po podskórnie.
Encorton 10 i tylko pierwszy trymestr, nie cała ciąże bo mi nie potrzeba,
Na razie kazał nie robić scratchingów bo jeszcze może mi to pobić NK.

W sumie już to wszystko znam, robiłam tak tylko nie wszystko na raz i np z tymi scratchingami, albo z mniejsza dawka encortonu albo bez intralipidu. Fajnie ze mi to ogarną i teraz wiem jak powinnam a nie na ślepo. Ten accofil jest dla mnie nowością. To jakiś lek na neuropatie z tego co czytałam, czynnik wzrostu granulocytow. Zdaje się ze czasowo uspokoi trochę tą IL2 albo podbije IL10, jak ktoś wie to chetnie posłucham :)

Intralipidow nawet nie zamierzam próbować w Novum robić, (700...za jeden!) szukam pielęgniarki co w domu mi poda. Jak ktoś ma namiar w Warszawie to ładnie poproszę. Ten accofil pierwszy chyba muszę u nich. Czytałam gdzies ze 200 liczą za podanie. Podskórnie to na szczęście to jest w formie ampolkostrzykawki.
To my obiew Novum. Mi nk wyszło 30% wiec pewnie to samo leczenie. Szkoda ze do Pasnika ide dopiero 16 kwietnia buuuu jak kogos w Wawie znajdziesz - jakas pielegniare bede brała namiar :)

reklama
Ja tez myslalam ze sama sobie zastrzyku nie zrobie ale byłam sama i nie miałam wyjścia . Powiem Ci ze komar mocniej gryzie [emoji6]. . Nic strasznego , także nie ma co się bać . Nic szczególnego oprócz tego bólu brzucha nie czułam wiec myśle ze nie powinnaś sie jakos zle czuć ...No ale każdy organizm jest inny . W naszym przypadku to zajście w ciąże do samego rozwiązania powiązane jest ze stresem [emoji20]. No ale miejmy nadzieje ze każdy finał będzie szczęśliwy .

Do góry