reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej. Dziewczyny powiedźcie proszę na jakich cyklach podchodziłyście do criotransferów???
U mnie pierwszy criotransfer miał być na cyklu naturalnym, jednak nie doszedł do skutku ponieważ pęcherzyk pomimo podania ovitrelle nie pękł...i zrobiła się torbiel. Mam pewne obawy co do cyklu sztucznego na estrofemie (miałam już 2 razy usuwane polipy a w ulotce estrofemu jako skutki uboczne podają nadmiernyrozrost endometrium)...

Dodam, że nigdy nie było u mnie problemu z owulacją..

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Niepokonane Wojowniczki i Szczęśliwe Mamuśki:-)

Od dłuższego czasu podczytuje Was zza krzaków, aż w końcu Gosia 321 namówiła mnie żebym się ujawniła ;-) P.S pewnie już miała dość mojego marudzenia na fb ;-)
Mam mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona.
Witaj i opowiadaj o sobie [emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje [emoji5]mogę zapytać które to Twoje podejście? I czy miałaś i masz jakieś objawy? Ja dziś jestem 8dpt i zupełnie nic mi nie dolega [emoji20]mam wrażenie, że mnie niestety się nie udało. Miałam podany 2 dniowy zarodek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ktore podejscie? Usiadz bo padniesz;)z 26 transfer, tak okolo bo przestalam liczyc. Ja mam zawsze do 9 dnia brak objawow, potem juz typowo okresowe ktore oznaczaja u mnie i ciaze i jej brak. Zaczynam byc wyczulona na smaki i zapachy, cycki sie wcale nie melduja:platam co chwile siusiu, i muli mnie okropnie, ale mialam podane 2 blastocysty wiec ma prawo, czekam na Bete, zobaczymy:szok:. Nie kieruj sie ani moimi ani innymi objawami bo to jest bardzo zludne, kazda ma co innego. Mi pozostaje sie modlic zebym znowu nie poronila bo taka moja natura a raczej cholerna immunologia:wściekła/y:

Hej. Dziewczyny powiedźcie proszę na jakich cyklach podchodziłyście do criotransferów???
U mnie pierwszy criotransfer miał być na cyklu naturalnym, jednak nie doszedł do skutku ponieważ pęcherzyk pomimo podania ovitrelle nie pękł...i zrobiła się torbiel. Mam pewne obawy co do cyklu sztucznego na estrofemie (miałam już 2 razy usuwane polipy a w ulotce estrofemu jako skutki uboczne podają nadmiernyrozrost endometrium)...

Ja mialam wszystkie na naturalnym i za 3 razem sie udalo.

Zobacz załącznik 841634
Hej kochane ! :* dziękuje ,że o nas pamiętacie ! nie będę odpisywała każdej z osobna tylko po kolei napisze co u nas..
A więc tak .. na wyniki czekamy cały czas.. Po odebraniu Pappy byłam bardzo załamana ,dużo płakałam i w weekend zaczęłam się martwić o mojego dzidziusia.. Postanowiłam ,że napisze do mojego ginekologa do którego się zgłosiłam z naszym problemem (skierował mnie na laparoskopie , pozniej podchodziłam tam do IUI) ..przyjął mnie wczoraj bez żadnego problemu ,żeby sprawdzić czy wszystko z nami dobrze. Poświęcił nam bardzo dużo czasu,rozmawialismy o ivf ,o wynikach Pappy, zbadał mnie dokładnie a pózniej zrobił USG ,które trwało z 15 minut albo i dłużej.. mierzył naszego maluszka , patrzył kość nosową i cały czas mówił,że z naszą kruszynką jest wszystko dobrze i nie ma innej opcji żeby wyniki NIFTY wyszły zle. Wszystko pokazywał i omawiał . Uspokoiłam się. Na koniec powiedział ,że bardzo się cieszy,że nam się udało i trzyma kciuki bo innej opcji nie widzi jak tylko to ,że musi być dobrze bo nic nie wskazuję na to ,że może być inaczej!
Tak naprawdę nie mam złych przeczuć ale wiadomo,że czekam na te wyniki .

Zamieszczam zdjęcie mojego okruszka ! 159 gram szczęścia

Bardzo dobre wieści [emoji4]dzidzia rosnij zdrowo[emoji5]teraz czekamy na dobre wyniki [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ktore podejscie? Usiadz bo padniesz;)z 26 transfer, tak okolo bo przestalam liczyc. Ja mam zawsze do 9 dnia brak objawow, potem juz typowo okresowe ktore oznaczaja u mnie i ciaze i jej brak. Zaczynam byc wyczulona na smaki i zapachy, cycki sie wcale nie melduja:platam co chwile siusiu, i muli mnie okropnie, ale mialam podane 2 blastocysty wiec ma prawo, czekam na Bete, zobaczymy:szok:. Nie kieruj sie ani moimi ani innymi objawami bo to jest bardzo zludne, kazda ma co innego. Mi pozostaje sie modlic zebym znowu nie poronila bo taka moja natura a raczej cholerna immunologia:wściekła/y:

Powinna to przeczytać każda która wchodzi na to forum i poddaje się po pierwszym podejściu i pisze ze już ma dość . Dla mnie od początku byłaś wzorem walki i jak już traciłam 4 zarodek zawsze miałam Ciebie w głowie ze trzeba walczyć. Trzymam kciuki żeby w końcu się udało i ten test był ostatnim a gratulować będę jak już będziesz tuliła bobasa lub bobaski [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powiedziec ze podziwiam za wytrwalosc i wole walki to tak jakby nic nie powiedziec.
Mocno kibicuje i trzymam kciuki zeby to byl TEN transfer, zeby najblizsze 9 mies byly tylko nudna ciaza i zebys po szczesliwym donoszeniu i rozwiazaniu mogla sie spelniac w macierzynstwie i cieszyc kazdym dniem ze swoimi maluszkami [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry