reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Marzec to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-03-08 encka86 podglądanie maluszka <3
2018-03-10 EwaRaG wizyta serduszkowa <3
2018-03-12 RedHotChiliPepper28 badania prenatalne I trymestru
2018-03-13 Maryanka podglądanie maluszka <3
2018-03-15 Barburka podglądanie maluszka <3
2018-03-15 misis188 podglądanie maluszka <3
2018-03-16 Iskra_82 podglądanie maluszka <3
2018-03-20 JoannaRak wizyta u nowego lekarza :)
2018-03-27 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka <3
2018-03-30 marg88 wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-03-30 szarykot wizyta przed transferem
2018-04-05 meg86 termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 termin porodu
2018-04-10 ludek termin porodu
2018-04-24 hope322 Usg 3. trymestru :)
2018-05-06 Evelin83 termin porodu
2018-06-13 jasani termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 termin porodu
2018-07-16 hope322 termin porodu
2018-08-02 Oczekiwanie2017 termin porodu
2018-08-04 Weronika63 termin porodu
2018-08-11 walczaca o szczescie termin porodu
2018-08-16 aga06 termin porodu
2018-08-19 misis188 termin porodu
2018-08-21 Zylwia termin porodu
2018-08-27 encka86 termin porodu
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-10-05 shaggy termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Zapiszesz mnie na 12.03 na podglad maluszka?

reklama
Zależy co uważasz ze „takie straszne”. Bliźniaki to w najlepszej sytuacji jeśli wszystko pójdzie ok wcześniaki na 100%. Minimum to. A wcześniactwo nie jest tym do czegodaza lekarze bo różnie to bywa. U ciebie szanse wydają się bardzo wysokie a co za tym idzie ryzyko ciazy bliźniaczej - zależy jakie masz zarodki. Jeśli blastocysty to najprawdopodobniej będzi bardzo odradzać bo jeśli zarodek przekształcił się w blastke to jego szanse automatycznie są większe (nie wszystkim się to udaje). Jeśli 2/3 dniowe to łatwiej lekarza na mówisz.

No i pamiętaj zawsze jest ryzyko ze weźmiesz dwa a jeden z nich się podzieli i są 3...Z taka sytuacja ze zarodek się podzielił ja się już spotkałam 5 razy odkąd jestem w temacie. Czyli od poltora roku.
Mamy zamrozonych 6 zarodkow 3 dniowych. Mowiac straszne chodzilo mi po prostu o ryzyko roznych chorob dzieciaczkow [emoji52] mam wrazenie, ze jak czytam tu na forum o pojawiajacych sie bliznietach, wszystko jest ok [emoji4] ale tego pewnie nie da sie przewidziec i nie ma co gdybac na przyszlosc. Wiadomo, ze nie siedze w temacie tak dlugo jak wiele z Was, niewiele jeszcze wiem i w niektorych sprawach jestem zielona.
Dzieki Koniczynko [emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Annemarie napisz jeszcze raz jak nazywa się ta twoja klinika, z wiekiem w cuda też już przestaje wierzyć.:wink:
Ja kochana niestety w PFC Praq w Pradze jestem, niemieckie kliniki sa za epoka kamienia lupanego , dlatego sie pozegnalam z nimi. A w Pradze za kazdym razem przed i po transferze akupunktura, IMSI do plemnikow, embryomonitoring, embrioglue i LATZ do embrionow. Poszlismy na calosc , ale nie zaluje zadnego centa. Co z tego bwdzie nie wiadomo, bo niestety trace ciaze czesto, ale to ze wogole raz pi razie w niej jestem to mistrzostwo swiata❤️

Ten zwykły progesteron mam w normie, 17OH to nazwa tego drugiego progesteronu, związanego z kortyzolem :) ten mam ponizej normy.
A biorę 3x2 tabletki Progestanu dowcipnie :)
Kurcze ja mialam to zlecone do badania przed ivf ze wzgledu na PCOS i moje nadmierne owlosienie. Ale co to oznacza w ciazy nie mam pojecia [emoji52]

Ktory to twoj dpt ? Ja zobaczylam zarodek dopiero w 30dpt w 24 dpt nie bylo go jeszcze widac. Tez sie bardzo przejmowałam. Ale moja gin powiedziała ze jak monitorowałam bete i ona u mnie szła ksiaążkowo w sensie 100-110% rosła pod koniec 70% to pusty nie bedzie. Wiem ze bywa roznie ale pewnie chciała mnie wesprzec. 3mam kciuki za tez za was ;)
U @Mruch to naturalny cud i tu nie ma dpt :)

Mamy zamrozonych 6 zarodkow 3 dniowych. Mowiac straszne chodzilo mi po prostu o ryzyko roznych chorob dzieciaczkow [emoji52] mam wrazenie, ze jak czytam tu na forum o pojawiajacych sie bliznietach, wszystko jest ok [emoji4] ale tego pewnie nie da sie przewidziec i nie ma co gdybac na przyszlosc. Wiadomo, ze nie siedze w temacie tak dlugo jak wiele z Was, niewiele jeszcze wiem i w niektorych sprawach jestem zielona.
Dzieki Koniczynko [emoji8]

Jezeli jestes po 35 roku zycia to ryzyko chorob genetycznych juz i tak wzrasta, ipcja zajscia w ciaze spada, wiec branie 2 zarodkow ma sens tak czy tak na to patrzac. Ale to wasza decyzja❤️

Bardzo Ci dziękuję, że pamietasz o mnie i się dopytujesz, to miłe[emoji1]. Tydzień niby 7. Ale ja mam cykle po 31 dni. Sama nie wiem, naprawdę jestem tak zestresowana jak przed egzaminem maturalnym albo gorzej [emoji26] [emoji22]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak juz jest, ze boimy sie cieszyc swoim szczesciem zeby go nie stracic.. ale nie stresuj sie Kochana[emoji8] tak realnie patrzac nic to nie pomoze a moze jedynie zaszkodzic. Trzeba byc dobrej mysli [emoji4] Trzymam kciuki [emoji173]

reklama
Do góry