Koniecznie przypilnuj tej niemilej sprawy bo w ciazy to wogole bedzie katastrofa :/Idę jutro albo za chwile jak nie umrę, nie zdążyłam ze wszystkimi przed transferem :/
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Jeszczeniematka
Fanka BB :)
Teraz to ja już nie mam się czym stresować, dziwne ze tak momentalnie taki ogromny ból :/
Mnie w 10/11tc bolały dwa zeby i bałam się ze to kanałowka.A chore zęby wiadomo mogą bardzo zaszkodzić ciazy.Poszlam do dentysty z ostatnim zdjęciem szczęki jakie miałam,ten nic na nim nie wypatrzyła,ale profilaktycznie otworzył ząb (już kiedyś leczony kanałowo jak się okazało),przeczyscil kanały i założył lekarstwo.Ma być już Ok i póki co jest odpukac.
Ten drugi ząb przestał mnie bolec sam.
Myśle,ze to chyba kwestia hormonów i zmienionego odczuwania bólu. Jeśli boli cię kilka zębów to myśle,ze właśnie taka jest przyczyna i musisz chwile odczekać czy się to zmieni,a jeśli boli pojedynczy ząb to lepiej idź to sprawdzić.
misis188
Ja mialam kanalowke w ciąży ale konczyc ja bedziemy jak urodze bo mi.nie moze zrobic zdjęcia. Ja pierwszy trymestr mialam z,samymi przygodami. Odebralam bete, potem weryfikacja a na nastepny dzien wyglądałam jak chomik bo tak spuchnelam od zeba, zrobila mi sie przetoka i wogole cuda na kiju..a najlepsze jest to ze ten ropien jyz byl jakiś czas i inny dentysta sue nawet za to nie zabral. Myslalam ze to od 8 ktora wyrwalam, potem jezdzilam leczyć inne zeby i za tego nie nie wziął ale czeho sie można spodziewac po dentyscie na kase chorych. Teraz znalazlan przynajmniej dobrego dentyste. Tylko zeby jeszcze nie byl taki drogi bo ten zab mnie jyz ponad 7 stow kosztował a raz na wuzycie mialam znizje 20 procent a raz 30.Mnie w 10/11tc bolały dwa zeby i bałam się ze to kanałowka.A chore zęby wiadomo mogą bardzo zaszkodzić ciazy.Poszlam do dentysty z ostatnim zdjęciem szczęki jakie miałam,ten nic na nim nie wypatrzyła,ale profilaktycznie otworzył ząb (już kiedyś leczony kanałowo jak się okazało),przeczyscil kanały i założył lekarstwo.Ma być już Ok i póki co jest odpukac.
Myśle,ze to chyba kwestia hormonów i zmienionego odczuwania bólu. Jeśli boli cię kilka zębów to myśle,ze właśnie taka jest przyczyna i musisz chwile odczekać czy się to zmieni,a jeśli boli pojedynczy ząb to lepiej idź to sprawdzić.
izabella87
Mnie w 10/11tc bolały dwa zeby i bałam się ze to kanałowka.A chore zęby wiadomo mogą bardzo zaszkodzić ciazy.Poszlam do dentysty z ostatnim zdjęciem szczęki jakie miałam,ten nic na nim nie wypatrzyła,ale profilaktycznie otworzył ząb (już kiedyś leczony kanałowo jak się okazało),przeczyscil kanały i założył lekarstwo.Ma być już Ok i póki co jest odpukac.
Właśnie bolą mnie 3 naraz i to tak na maxa a dziwne ze akurat po odstawieniu leków. Ibuprom już na mnie nie działa :/
misis188
A masz amol? Mogłabyś sobie posmarowaćWłaśnie bolą mnie 3 naraz i to tak na maxa a dziwne ze akurat po odstawieniu leków. Ibuprom już na mnie nie działa :/
Aha przepraszam ciezko trybie zrozumialam ze nie robilaa takich wymazow
Nie ma za co kochana :*
Featherlight76
Rozmowa tu nic nie daje niestety, bo on nie chce o tym rozmawiać. Dzisiaj dał mi "dobrą radę" żebym przestała myśleć o tych sprawach.Zaznaczam,że napisal mi to w messengerze, bo normalnie chyba nie przeszło by mu przez gardło.I to się nazywa wsparcie i zrozumienie...@Featherlight76 Powiem ze swojego doświadczenia - też wydawalo mi sie ze jestem z tym sama. Facetą trzeba mowić : nie krzyczec , nie plakac Mówić - oni się nie domyślą. Kobieto i czym bardziej bedziesz udawała przy nim , ze wszystko oki - tym bardziej będziesz z tym sama. Wykrzyczałam jakis czas temu mężowi " ze w dupie ma mnie i moje uczucia , ze wysiadłam psychicznie a on ma to w dupie" ... I wiesz co usłyszałam " czemu nic nie powiedziałaś - myslalem , ze pogodzilas sie z porażką tak szybko " Więc kochana łopatologia do chłopa oni się nie domyślą , a nasze krzyki i fochy jeszcze bardziej nie pomagaja - rozmowa bo to tylko facet
Jeszczeniematka
Właśnie bolą mnie 3 naraz i to tak na maxa a dziwne ze akurat po odstawieniu leków. Ibuprom już na mnie nie działa :/
Nie wiem jaki masz próg bólu,ale jeśli jesteś wytrzymała i rzadko bierzesz przeciwbólowe,to faktycznie dziwne.A to trzy obok siebie?nie masz napuchnietego dziąsła przy tych zębach?
Jeszczeniematka
Ja mialam kanalowke w ciąży ale konczyc ja bedziemy jak urodze bo mi.nie moze zrobic zdjęcia. Ja pierwszy trymestr mialam z,samymi przygodami. Odebralam bete, potem weryfikacja a na nastepny dzien wyglądałam jak chomik bo tak spuchnelam od zeba, zrobila mi sie przetoka i wogole cuda na kiju..a najlepsze jest to ze ten ropien jyz byl jakiś czas i inny dentysta sue nawet za to nie zabral. Myslalam ze to od 8 ktora wyrwalam, potem jezdzilam leczyć inne zeby i za tego nie nie wziął ale czeho sie można spodziewac po dentyscie na kase chorych. Teraz znalazlan przynajmniej dobrego dentyste. Tylko zeby jeszcze nie byl taki drogi bo ten zab mnie jyz ponad 7 stow kosztował a raz na wuzycie mialam znizje 20 procent a raz 30.
O kuzwa,masakra [emoji21] ropa to straszny syf,zwłaszcza w ciazy-dobrze,ze trafiłaś na dobrego dentystę.
reklama
Jeszczeniematka
Przypomniało mi się,ze na bol zęba podobno dobre jest nadgryzienie goździka i trzymanie go na zębie.Jelsi masz to spróbuj,a nóż ci pomoze.
Podziel się: