reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Szczerze mówiąc to nie wiem czy to badanie amh jest niezbędne, jeśli miałaś robione i od tamtego czasu miałaś tylko 1 stymulację - jakoś drastycznie raczej nie spadło. Więc jeśli nie masz jak go zrobic to raczej nie "panikuj" ;)
Mi lekarz mówił że aby była refundacja na leki to muszę mieć ważne badanie amh które po pół roku przepada

reklama
A lekarz chce to tak zostawić? Może udajcie się do jakiegoś specjalisty. Przecież teraz przeprowadza się już bezpiecznie zabiegi w łonie matki. Przykro mi, że musicie przechodzić przez dodatkowy stres. Trzymam kciuki, żeby te terbiele się jednak wchłonęły.
Lekarz powiedział że teraz nie mamy na to wpływu i że nic z tym nie możemy zrobić. Później dodał że raczej nie zdarzył mu się taki przypadek żeby się nie wchłonęły...

Boże jaka ja jestem słaba chyba to znowu oskrzela zaczyna się rozkręcac j z niezły katar mam głowa boli trochę w gardle ale bardzo malo najgorzej to w klatce boli tak poddusza ***** czy ja wyzdrowieje w ciągu tyg bo za ponad tydzień transfer mam dość po prostu dość wszystko pod górkę tu tarczyca za duza tu choroba ze zaczynam wątpić ze twn transfer się uda przestałam wierzyć że się uda ;(;( mam doła i to po chuju dużego

Powiem Ci, że tez mnie coś bierze, a w poniedziałek mam mieć punkcję ☹️u mnie co miesiąc było coś... zaczęliśmy w listopadzie, a dopiero początek marca punkcja i nagle dopada mnie przeziębienie[emoji35]jestem mega wkur...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No w sumie to chyba pobiłam rekord :p wiesz co, lekarz najpierw powiedział mi że to nawet może prowadzić do wodogłowia ale później sprawdził wszystko inne czy jest w normie ( wszystkie narządy) i było dobrze. wtedy stwierdził żeby się tym tak mocno nie przejmować. Tylko że ja tak nie potrafię i doczytuje informacjii w internecie ciągle...
A powiedz mi co u Ciebie ??? Mało tu jestem ale jak wchodze to zawsze z myślą że przeczytam co u Ciebie tylko nigdy akurat nie ma twoich wpisów.
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Jeśli lekarz mówi, że wszystko na razie jest ok, to pozostaje mu zaufać, lub tak jak Ci dziewczyny radziły iść do innego specjalisty, który ma dobry sprzęcicho i posprawdza wszystko jeszcze raz.
A u mnie... hmmm po kolejnym poronieniu w styczniu chyba powoli zacznę przygotowania do ostatniego crio. Został mi już tylko 1 ostatni maluch. Dziś wizyta - zmieniłam dr w klinice i zobaczę, czy coś innego będzie w stanie wymyślić.... Jak znów się nie uda to zmieniam klinikę i zaczynam od 0 :(

Mi lekarz mówił że aby była refundacja na leki to muszę mieć ważne badanie amh które po pół roku przepada
aaa, chyba, że tak
no to jeśli nie masz możliwości robić dziś to zostaje jutro albo ewentualnie w pon, chyba, że w weekend masz jakies labo czynne.

Boże jaka ja jestem słaba chyba to znowu oskrzela zaczyna się rozkręcac j z niezły katar mam głowa boli trochę w gardle ale bardzo malo najgorzej to w klatce boli tak poddusza ***** czy ja wyzdrowieje w ciągu tyg bo za ponad tydzień transfer mam dość po prostu dość wszystko pod górkę tu tarczyca za duza tu choroba ze zaczynam wątpić ze twn transfer się uda przestałam wierzyć że się uda ;(;( mam doła i to po chuju dużego
Paulinka mam nadzieję że to nie ten wirus co ja miałam. Rozłożyło mnie na jakieś 5 dni a kaszel mam do dzisiaj( czyli już jakieś dwa tyg). Gardło nie bolało ale miałam mocny kaszel ( odkrztuszałam ciągle jakąś wydzieline) Dusiło mnie w klatce piersiowej ale dwóch lekarzy badało mnie osłuchowo i oskrzela czyste. Głowa bolała strasznie, zatoki tak zatkane że oczu nie mogłam otworzyć bo tak bolały... Mój mąż miał to samo tylko on miał gorączke a ja nie. Trzymam kciuki żeby to do transferu minęło. Często jak jest tak pod górkę to kończy się powodzeniem :)

amh chyba się powinno robic na początku cyklu 2-5dc
a stymulacja zalezy od tego jakim protokołem będziesz szła - przy pco pewnie długi, ale jakbys w następnym cyklu zaczęła antyki to stymulacja pewnie jeszcze w kwietniu :)

Ja mam PCOS a idę krótkim protokołem. Co z tego wyjdzie okaże się Ok 10 marca

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paulinka mam nadzieję że to nie ten wirus co ja miałam. Rozłożyło mnie na jakieś 5 dni a kaszel mam do dzisiaj( czyli już jakieś dwa tyg). Gardło nie bolało ale miałam mocny kaszel ( odkrztuszałam ciągle jakąś wydzieline) Dusiło mnie w klatce piersiowej ale dwóch lekarzy badało mnie osłuchowo i oskrzela czyste. Głowa bolała strasznie, zatoki tak zatkane że oczu nie mogłam otworzyć bo tak bolały... Mój mąż miał to samo tylko on miał gorączke a ja nie. Trzymam kciuki żeby to do transferu minęło. Często jak jest tak pod górkę to kończy się powodzeniem :)
Polecam Wit C 1000 ja brałam 3 razy dziennie i po kilku dniach po sprawie

Do góry