reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny w jakim najlepiej czasie zrobić wszystkie badania u Pasnika? Przed miesiączka czy Jest określona liczba dni po miesiączce? Czy ktoś może mi dokładnie opisać chodzi o te testy i Nk

reklama
Zawracaj dupę tyle ile potrzebujesz, ale ja Ci chyba nie pomogę, bo mam to samo. Pomijając ten nieudany transfer, to od listopada żyję w takim koszmarze, że już jestem wykończona psychicznie po prostu. Podchodzę teraz do crio i jak się nie uda, to robię rewolucję. Rzucam pracę, której nienawidzę, a w której się męczę, bo przecież zaraz będę w ciąży. Jak poukładam sobie życie i zacznę żyć w zgodzie ze sobą, a nie planując wszystko pod dziecko, którego może nigdy nie będzie, podejdę do kolejnej procedury. Myślę, że dopóki dziecko będzie miało być receptą na moje problemy, to się nigdy nie uda...

Kochana Provag, mi tylko to pomogło na grzybicę. Biorę nieprzerwanie od marca, w okresach większego zagrożenia np. jak biorę antybiotyk 2 tabletki, jak już się podleczysz, to jedna tabletka. Drogie są te tabletki, ale warto. Czytałam też, że warto zmienić dietę, pić więcej kefirów i jeść kiszonki.

Iwo333 Co do Twoich problemów, ja miałam takie, jak miałam polipa, który był niewidoczny na usg. Wyszedł dopiero na badaniu drożności. Plamienia, krwawienia w środku cyklu, bolesne miesiączki ze skrzepami. Mnie doktorka ostrzegała, że po stymulacji mogą się pojawić polipy. Może wymuś na lekarzu skierowanie na histeroskopię? U mnie po tym zabiegu jak ręką odjął. A jak szłam do gina z krwawieniem żywą krwią w środku cyklu, to było „tak się zdarza”.

Dziewczyny, help, co robić? Czy Wy na wizyty przygotowujące do crio szłyście przed miesiączką czy w trakcie?
Dzięki, kupuję dziś provag, miałam mieć histeroskopie bo mam polipa i te krwawiena po @, a tu candidia nie odpuszcza. To wszystko co napisałaś to jakby moje myśli sprzed 10 lat kiedy pierwszy raz walczyłam, to odkładanie życia na później, nie martw się będzie dobrze, tylko trzeba jeszcze zacisnąć zęby.

Dziewczyny w jakim najlepiej czasie zrobić wszystkie badania u Pasnika? Przed miesiączka czy Jest określona liczba dni po miesiączce? Czy ktoś może mi dokładnie opisać chodzi o te testy i Nk
Ja robiłam badania dzień przed miesiączka koło 26 dnia cyklu. Ale czy to ma znaczenie to nie wiem;) na wizycie pytał o dzień cyklu w którym były robione.

Zawracaj dupę tyle ile potrzebujesz, ale ja Ci chyba nie pomogę, bo mam to samo. Pomijając ten nieudany transfer, to od listopada żyję w takim koszmarze, że już jestem wykończona psychicznie po prostu. Podchodzę teraz do crio i jak się nie uda, to robię rewolucję. Rzucam pracę, której nienawidzę, a w której się męczę, bo przecież zaraz będę w ciąży. Jak poukładam sobie życie i zacznę żyć w zgodzie ze sobą, a nie planując wszystko pod dziecko, którego może nigdy nie będzie, podejdę do kolejnej procedury. Myślę, że dopóki dziecko będzie miało być receptą na moje problemy, to się nigdy nie uda...

Kochana Provag, mi tylko to pomogło na grzybicę. Biorę nieprzerwanie od marca, w okresach większego zagrożenia np. jak biorę antybiotyk 2 tabletki, jak już się podleczysz, to jedna tabletka. Drogie są te tabletki, ale warto. Czytałam też, że warto zmienić dietę, pić więcej kefirów i jeść kiszonki.

Iwo333 Co do Twoich problemów, ja miałam takie, jak miałam polipa, który był niewidoczny na usg. Wyszedł dopiero na badaniu drożności. Plamienia, krwawienia w środku cyklu, bolesne miesiączki ze skrzepami. Mnie doktorka ostrzegała, że po stymulacji mogą się pojawić polipy. Może wymuś na lekarzu skierowanie na histeroskopię? U mnie po tym zabiegu jak ręką odjął. A jak szłam do gina z krwawieniem żywą krwią w środku cyklu, to było „tak się zdarza”.

Dziewczyny, help, co robić? Czy Wy na wizyty przygotowujące do crio szłyście przed miesiączką czy w trakcie?
Ja szlam.przed

Jesli transfer mialas teraz w tym cyklu to idz 2-3dc. Przed miesiaczka chodzilam jak mialam cykl przerwy.

reklama
@PaulinkaP nie martw się... każda z nas czasem łapie doła. Ja powoli wracam do gry. Wczoraj zamówiłam witaminki i poszło mi 600 zl :confused: a to wystarczy zaledwie na miesiąc moze półtora:(
Mam pytanie techniczne, myślę że pewnie miesiąc przed stymulacja będę brała anty a więc skoro teraz mam @ to po kolejnej @ muszę jechać na wizytę i pasowaloby mieć zrobione AMH i stąd moje pytanie czy jest jakaś różnica kiedy ja mam je zrobić ? Czy są na to określone dni cyklu?
ten miesiąc normalnie, następny anty a maj stymulacja czy ja dobrze myślę ??
@dżoasia i wszystkie mądre głowy ... poratujcie mnie swoją wiedzą :)

Do góry